تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۴
کارشناس مذهبی سیستان و بلوچستان گفت: شبکه های ماهواره ای با زدودن حيا،تعهد و حس مسئوليت در خانواده ها سعی در نابودی جامعه دارند.
از ورود ماهواره به کانون گرم خانواده ها تا فروپاشی ستون های محکم این بنیان اجتماعی
از ورود ماهواره به کانون گرم خانواده ها تا فروپاشی ستون های محکم این بنیان اجتماعی
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، قریب به 38 سال از انقلاب شکوهمند ایران اسلامی می گذرد و دشمنان این مرزو بوم در اجرایی کردن اهداف و توطئه های شوم خود تهی و ناامید مانده اند. آنها وقتی دیدند توان مقابله رو در رو با این ملت غیور و مقاوم را ندارد و سلاح های در دسترس آنها جوابگوی این ایستادگی ها و رشادت های جوانان این مرز و بوم نیست به استفاده از شبکه های رسانه ای متوسل شدند و در واقع جنگ نرم رسانه ای را جایگزین جنگ با توپ، تانک و اسلحه کردند.
ماهواره، يكی از رسانه های قدرتمند ارتباط جمعی به شمار می آيد که ورود آن به خانه ها را می توان به منزله ورود یک فرد نامحرم به داخل خانه تلقی کرد یا به نوعی دوست نابابی برای اهالی خانه الخصوص فرزندان است که به ناموس افراد چشم طمع دارد و دین را تحت تاثیر اهداف منفی خود قرار می دهد. این ابر رسانه علاوه براینکه می تواند ارتباط منسجم و دائمی را بین افراد از دورترین نقاط دنیا فراهم آورد، اثرات مخرب ونابهنجاری برای افراد نیز در پی دارد.
هم اکنون ما در عصر تكنولوژی به سر می بريم که در آن ماهواره یا همان دجال گمراهی نقش پر رنگی در انتقال اطلاعات و پيام ها ایفا می کند و با هدف از بین بردن هویت و فرهنگ اصیل ملت ها پا به عرصه ظهور گذاشت و هرآنچه در توان دارد را بروز می دهد تا شاید بتواند خللی در مقاومت ها و ایستادگی های این مرزو بوم وارد کند اما همچنان نقشه های شوم و توطئه های این دشمنان پلید نقش برآب می شود و آنها را ناکام در اهدافشان گذاشته است.

ورود ماهواره به ایران
اوایل دهه هفتاد بود که نفوذ ماهواره در ایران آغاز شد. آن موقع تب تند ماهواره مثل امروز بین مردم شایع نشده بود. دیشهای ماهواره و گیرنده های آنالوگ ابزارهایی بودند که از طریق آنها فقط می شد تعداد محدودی از کانالهای خارجی را دریافت کرد. درست همان زمانها بود که اصطلاحاتی از قبیل ماهواره ترک، اروپا، عرب و ... بین مردم باب شد.
از زمانی که ماهواره این شیطان بزرگ همچون بشقاب پرنده ای در پشت بام های خانه ها فرود پیدا کرد و پایه های خود را محکم بنا کرد، طیف گسترده ای از شبکه های مختلف از سوی کشورهای غربی با هدف تخریب خانواده و افراد به نمایش گذاشته شد و با استقبال بی نظیری از سوی اکثریت افراد مواجه شد.
در این زمینه آمارها گویای آن است که تعداد قابل ملاحظه ای گیرنده و دیش ماهواره ای در کشور وجود دارد به طوری که تعداد شبکه های ماهواره ای فعال در جهان 17 هزار و ۶۶۶ شبکه است که از این تعداد حدود سه هزار شبکه در داخل ایران با همین دیش ها و آنتن های معمولی قابل دریافت است که خود شامل380 شبكه موسيقی، 273شبكه تبليغ اديان ساختگی، 235 شبكه مبتذل و74 شبکه مخصوص تبلیغات مد لباس و لوازم آرایش است و متاسفانه هر سال هم بر شمار اين شبكه ها اضافه می شود.
ترويج بدحجابی در جامعه دستاورد استفاده از ماهواره است
امروز امواج ماهواره بدون كنترل وارد خانه‌ها شده وبسیاری از ارزش‌های اصیل را حذف كرده و ناهنجاری‌های مد نظرغرب را درخانواده‌ها جایگزین خود کرده است كه نمونه بارز آن رواج تک فرزندی در بین خانواده، پوشش نامناسب برخی از زنان و روی آوردن مردان به سرگرمی های بیرون از خانه است. در ین میان نیز تغییر در سبک زندگی و نوع پوشش زنان نشان می دهد که امروز بخش وسیعی از بدحجابی‌های كشور به دلیل تاثیرپذیری افراد بدحجاب از ماهواره است چرا که تمام پوشش‌ها و آرایش‌های نامناسب از طریق ماهواره ساماندهی می‌شود و نماد بهترین برند و الگو در افراد شده است.
در این راستا کارشناس مذهبی سیستان و بلوچستان با اشاره به اثرات مخرب استفاده ناصحيح از شبكه‌های ماهواره‌ای‌ اظهار داشت: مسئله حجاب و عفاف يكی از مباحث ريشه‌ای و اساسی در دين مبين اسلام است، اين موضوع به عنوان يک ارزش در جوامع اسلامی مورد توجه قرار گرفته است از اینرو ترويج بدحجابی و كمرنگ شدن عفاف در جوامع اسلامی بدترين پيامد و تاثير استفاده از ماهواره است.
حجت الاسلام شهری نژاد ازمهم‌ترين عوامل كمرنگ بودن آسيب‌های اجتماعی در كشورها و جوامع اسلامی را توجه به اصل مهم حجاب و عفاف عنوان كرد و افزود: توجه ويژه مردان و زنان مسلمان به امر حجاب و عفاف و رعايت آن در كنار حفظ حرمت و كرامت انسانی موجب كاهش نرخ آسيب‌های اجتماعی شده است لذا این امر باعث نارضایتی دشمنان شده و آنان نیز تلاش های خود را برای كمرنگ كردن اين ارزش اسلامی به صورت شبانه‌روز به صورت‌های مختلف ادامه می دهند.
وی با اشاره به اینکه امروز دشمنان با سوءاستفاده از شبكه‌های مختلف ماهواره‌ و اينترنت سعی در كمرنگ كردن ارزش‌های اسلامی در بين مسلمانان دارند، خاطر نشان کرد: استفاده بيش از حد خانواده‌ها به ويژه جوانان از شبكه‌های ماهواره در كنار بی‌توجهی والدين موجب ترويج پوشش‌های غيراسلامی در جامعه شده است.

هدف شبکه های ماهواره ای از بین بردن تقوا و حس مسئولیت در افراد است
امام جماعت مسجد قائم(عج) در زاهدان گفت: هدف غرب این است که در کانون گرم خانواده زن و شوهر به جای اينكه انيس و مونس یکدیگر باشند و در سختی ها و مشکلات تکیه گاه هم باشند به صورت رقيب مقابل هم نمايش داده شوند و نسبت به هم وفادار، تعهد و پايبندی نداشته باشند که این مهم خلاف موازین اسلامی محسوب می شود.
این کارشناس مذهبی یکی از اهداف شبکه های ماهواره ای را زدودن تقوا، حيا، شرم و تعهد و حس مسئوليت در خانواده ها عنوان کرد و گفت: این شبکه ها سعی دارند تا با نمایش دادن زنان در صحنه های مختلف که مانند کالایی در معرض دید عموم قرار می گیرند این شخصیت مهم را به ورطه نابودی کشانده و از این طریق با بی بند و باری در این قشر مهم در جامعه اول ستون کانون خانواده را به لرزه در آورند و بعد از آن جامعه را تحت سلطه تاثیرات منفی و آلوده خود قرار دهند.
وی با اشاره به این که تقویت آموزه های دینی و اخلاقی از مهم ترین راهکارهای مقابله با آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی زندگی مدرن است، گفت: امروزه مولفه ها و ابزارهای دنیای مدرن وارد زندگی ما شده اما خانواده ها برای مقابله با برخی از آسیب ها و ناهنجاری های این ابزارها می توانند از طریق پرورش دینی فرزندان، آن ها را از خطرات و آسیب های جدی در این زمینه مصون نگه دارند.
فرهنگ سازی استفاده صحیح از ماهواره
حجت الاسلام شهری نژاد برای مقابله واثرگذاری ماهواره در زمینه اجتماعی خاطرنشان کرد: در مقابل هجوم ماهواره ورسانه باید مردم را به گونه ای فرهنگ سازی کرد که به صرف شنیدن بسنده نکنند.
وی در ادامه با بیان این مطلب که عده ای از مردم هرآنچه از رسانه ملی پخش می شود راتکذیب وهرآنچه را از رسانه بیگانه می بینند، قبول دارند، اذعان داشت: این امر نه تنها نشان دهنده خلاء شخصیتی وتربیتی برخی افراد است بلکه نشان می دهد صاحب مسندها، سخنرانان و اساتید و ... وظیفه خود را بدرستی انجام نداده اند تا افرادی که از این رسانه بیگانه استفاده می کنند نسبت به برنامه های پخش شده از آن زودباور نباشند که در این راستا نیز باید متولیان امر و کسانی که در اندیشه مردم اثرگذاری بهتری دارند آنان را تشویق و ترغیب کنند که زودباور نباشند.
امام جماعت مسجد قائم(عج) امروزه برای برخی ازافراد تماشای برنامه های مختلف از شبکه های ماهواره ای به حدی است که از علاقه واقعی آنان به اطرافیان کاسته و آنها را مجذوب خود کرده است که در این مورد می توان نتیجه گرفت فضای مجازی محیطی مسموم و خطرناک برای افراد در جامعه تلقی می شود.
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه استفاده از ماهواره جنبه های مختلفی دارد، ادامه داد: استفاده صحيح از ماهواره اثرات مثبتی در راستای افزايش معلومات و بالا بردن سطح سواد علمی و اطلاعات عمومی و... دارد و این مهم در صورتی است که برخی افراد از جنبه نادرست این رسانه استفاده می کنند که مخرب است و باعث بروز خشونت و الگو گیری نامناسب از آن نیز می شود.
تاثیر منفی ماهواره در اختلاف خانوادگی و شکستن حریم های خانواده
در این زمینه کارشناس و روانشناس مرکز مشاوره مهر بیان کرد: از آنجایی که کودکان و نوجوانان بیشترین اوقات خود را با دیدن برنامه های تلویزیونی صرف می کنند جذابیت و تنوع در برنامه های ماهواره باعث اثرگذاری زیادی در روحیات آنان می شود که در این میان خانواده متزلزل می شود و هنگامی که آثار سوء این رسانه در خانواده نمایان شد حرمت ها شکسته می شود و فرزندان خود را مستقل از والدین تلقی می کنند که این موضوع اطاعت پذیری آنان را از خانواده کاهش می دهد.
حمیرا مهدوی فر افزود: عدم توانايی تعيين تكليف والدين برای فرزندان يكی از ضعف های تماشای این برنامه ها است زیرا در اکثر برنامه های ماهواره نقش والدین در زندگی جوانان و حتی کودکان کمرنگ است و والدین کمترین دخالت را در امور مربوط به فرزندان خود دارند که این مهم با فرهنگ و قوانین این کشور هم خوانی ندارد چرا که احترام به حقوق خانواده از دیرباز در جامعه ایرانی مهم بوده و از اولیت خاصی برخوردار است.
تاثیر ماهواره در تزلزل بنیان خانواده
وی اصلی ترین و اساسی ترین هدف رسانه های غربی از افزایش روز افزون شبکه های مختلف را متزلزل کردن کانون گرم خانواده ها بیان کرد تا بدین طریق اختلافات زناشویی و خانوادگی بنیان این نهاد مهم اجتماعی را خدشه دار کند و از این راه مانع پیشرفت جوامع اسلامی و افراد شوند، از اين رو برخی از سريال‌های ماهواره‌ای، محور خانواده را مورد هدف قرار داده ودر تلاش هستند تا روابط بين فردی را متزلزل كرده و عدم اعتماد بين افراد خانواده را به وجود آورند.
این کارشناس با بیان اینکه خانواده بزرگترین قربانی رسانه های غربی است، خاطر نشان کرد: در جامعه کنونی ماهواره باعث فاصله گرفتن اعضای خانواده از یکدیگر شده و به طور کلی خیانت، دوستی های نادرست و نامتعارف بین زنان و مردان حتی بین افراد متاهل و … از تبعات ورود ماهواره به کانون خانواده است.
مهدوی با اشاره به اینکه محوریت تلویزیون در خانواده باعث کاهش روابط عاطفی بین اعضای و در نتیجه گسست خانواده شده است، افزود: در گذشته اعضای خانواده در کنار بزرگ تر خانواده جمع می شدند و با هم گفت وگو می کردند ولی هم اکنون تلویزیون جایگزین صله رحم در خانواده ها شده است و ورود این وسیله باعث کاهش ارتباطات کلامی در بین اعضای خانواده شد به طوری که ارتباط کلامی اعضای خانواده به ۱۵ تا ۱۷ دقیقه کاهش یافته است و افراد کمترین میل و رقبتی به هم صحبتی با اعضای خانواده خود را دارند.
گزارش: نجمه خسروپرست
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdchiqnq.23nivdftt2.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما