تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۰۲
ازدواج قرارداری رسمی که با رضایت زن و مرد و بر اساس اراده آنها بسته می شود و دارای فواید بسیار شگفت انگیزی است که هنوز بسیاری از روانشناسان به دنبال کشف آثار آن می باشند به نحوی که حتی دین اسلام آن قدر برای ازدواج اهمیت قائل است که پیامبر عظیم الشان اسلام می فرمایند: «نزد خداوند هیچ بنایی محبوب تر از خانه ای نیست که از طریق ازدواج آباد گردد.»
تغییر الگوهای هویتی جوانان/ از بین رفتن ارکان ها با افزایش سن ازدواج
تغییر الگوهای هویتی جوانان/ از بین رفتن ارکان ها با افزایش سن ازدواج
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، در دوران گذشته ازدواج بسیار راحت تر از زمان حال صورت می گرفت و زندگی های پایداری نیز تشکیل می شد. اما متاسفانه در سال های اخیر بنا به دلایل متعددی سن ازدواج در جامعه بالا رفته که در صورت عدم توجه به آن همچنان معضلات به قوت خود باقی مانده و در دراز مدت به یک فرهنگ در جامعه ایرانی و اسلامی تبدیل خواهد شد.
در همه جوامع ازدواج یک رکن به منظور سلامتی و پایداری جامعه به شمار می رود که دارای فواید زیادی برای افراد آن و حتی جامعه می باشد که در صورتی که در زمان مناسب آن انجام نگیرد بسیاری از فرصت ها را از بین خواهد برد و آثار مخربی بر جامعه خواهد داشت.

سن ازدواج در پسران سه سال و در دختران چهار سال افزایش داشته است
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: متاسفانه سن ازدواج در جامعه بالا رفته در حالیکه سن ازدواج در سال 85 برای آقایان 24 سال بوده در حال حاضر با افزایش سه ساله به 27 سال رسیده است. همچنین سن ازدواج در سال 85 برای دختران نیز 19/7 بوده در حال حاضر به 23/4 رسیده است.
فاطمه کهکی افزود: در زمان های گذشته با بالغ شدن دختر و پسر زمینه های ازدواج برای افراد به راحتی مهیا و افراد تشکیل زندگی مشترک می دادند اما براساس آمارها در سال 85 تعداد 23 میلیون نفر در کشور مجرد بوده که 13 میلیون نفر پسر و 10 میلیون نفر دختر بودند که به هیچ وجه ازدواج نکرده بودند.

وجود مسائل مادی و ماهواره ها تاثیر مخربی بر سن ازدواج داشته است
کهکی ادامه داد: ازدواج دارای دو جنبه فیزیولوژی و روانی می باشد که در آن فرد تمایل روانی دارد که کسی را در کنار خود داشته باشد. همچنین تفاوت سنی بین دختر و پسر نباید بالا باشد و بهترین فاصله سنی در این راستا پنج سال می باشد چرا که دختران زودتر بالغ شده و در راستای آن به بلوغ عاطفی زودتری دست می یابند.
این روانشناس عنوان کرد: عدم تمایل افراد به ازدواج به مسائل زیادی مرتبط است که مسائل مادی به عنوان مهمترین آن به شمار می رود چرا که نبود شغل مناسب، عدم امنیت شغلی و بالا بودن سطح توقعات خانواده ها مانعی بزرگ بر سر راه ازدواج می باشد. همچنین سهل الوصول بودن بعضی از دختران به دلیل عدم درک جایگاه و شان خود را حفظ ننموده و باعث کم شدن تمایل آقایان به ازدواج می شود.
وی با عنوان ماهواره ها نیز با پخش فیلم های مبتذل و ارضا روانی افراد نیز تاثیر مخربی بر افزایش سن ازدواج دارد ادامه داد: پوشاک وحجاب خانم ها و آقایان در جامعه تغییرات بسیار گسترده ای داشته و باعث نارضایتی جنس مخالف گشته که تاثیر زیادی بر افزایش سن ازدواج شده است.

الگوهای هویتی در جوانان در حال تغییر است
عضو هیئت علمی دانشگاه عنوان کرد: الگوهای هویتی جوانان در حال عوض شدن است، جوانان امروزی برای رسیدن به بلوغ زمان بیشتری نسبت به گذشته نیاز دارند که ارتباط مستقیمی با فرهنگ و خانواده آنان دارد.
کهکی با بیان بالا رفتن سن ازدواج تاثیرزیادی بر کاهش فرزند آوری و از بین رفتن ارکان ها دارد افزود: یکی از وظایف ازدواج فرزندآوری است چرا که تداوم خانواده و ایجاد فرزند مهم ترین وظیفه یک زوج است جوانان ازدواج می کنند اما به دلیل سن بالا احتمال بچه دارشدن در آن ها تا حدودی کاسته شده همچنین تفکرات القا شده توسط ماهواره ها به جوانان نیز زادآوری را در آنان کاسته و نسل ما در سال های کمتر شده و سن بازنشستگی به دلیل آماده شدن نسل جدید برای ورود به جامعه و اقتصاد افزایش می یابد همچنین با بالا رفتن سن ازدواج از پایبندی به خانواده کاسته و انحطاط اخلاقی در افراد افزوده می شود که ماهواره ها در این راستا نقش بسزایی داشته است.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchqwnq.23nixdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما