تاریخ انتشار :شنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۴۷
مجلس نمایندگان آمریکا با توافق هسته ای ایران مخالفت کرد.
مخالفت مجلس نمایندگان آمریکا با توافق هسته ای ایران
به گزارش سرویس بین الملل عصر هامون، به نقل از رویترز، با پیوستن 25 نماینده دموکرات به جمع مخالفان جمع بندی مذاکرات هسته ای 1+5 با ایران، مجلس نمایندگان آمریکا با 269 رای مخالف در برابر 162 رای موافق، با توافق هسته ای ایران مخالفت کرد. یکی از نمایندگان نیز رای ممتنع داده است.
 
براساس این گزارش، مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه در رای گیری نمادین که رهبری آن را جمهوری خواهان مخالف توافق هسته ای در کنگره برعهده داشتند، پیش نویس مصوبه حمایت از توافق هسته ای ایران را رد کرد.
 
در این رای گیری که اختلاف حزبی را در چارچوب تلاشهای جمهوری خواهان در کنگره به منظور تاکید مخالفت خود با این توافق نشان می دهد، 269 نماینده با این پیش نویس مخالفت کردند و 162 نماینده نیز به آن رای دادند.
 
این اقدام درحالی صورت می گیرد که مجلس سنا پنجشنبه در این خصوص رای گیری کرد که در نهایت تلاش جمهوری خواهان برای رد این توافق بین المللی به شکست انجامید.
 
همزمانی این نشست با چهاردمین سالگرد حادثه یازدهم سپتامبر، انتخاب هوشمندانه هیئت رئیسه جمهوری خواه مجلس نمایندگان بود تا سخنرانان مخالف طرح، بارها به این حادثه اشاره کرده و نتیجه توافق با ایران را شبیه سازی کنند.
 
جان بینر، رئیس کنگره آمریکا در سخنانی قبل از رای گیری درباره برنامه جامع اقدام مشترک در مجلس نمایندگان آمریکا گفت: همکاران من قرار است دو رای گیری داشته باشند.
 
این رای گیری ها جزء سرنوشت ساز ترین رای گیری هایی خواهند بود که در دوره فعالیت ما در کنگره صورت خواهد گرفت.
 
پدران موسس کشور ما، هم رئیس جمهور آمریکا و هم کنگره را مسئول دفاع از کشور قرار دادند. 
 
مسئولیت اصلی دولت فدرال دفاع از کشور است و این مسئله برای آزادی ما نقش کلیدی دارد.
 
مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه ای را که بر اساس آن توافق هسته ای با ایران تایید می شد، در حالی رد کرد که شماری چشمگیر از هم حزبی های باراک اوباما نیز در میان مخالفان بودند.
 
در حالی که بیشتر دموکرات ها رای به تایید توافق هسته ای با ایران داده بودند، بیست و پنج نفر از این نمایندگان دموکرات رای به رد آن دادند و این امید را در دل جمهوری خواهان ایجاد کردند که بتوانند از این موضوع در انتخابات ریاست جمهوری 2016 استفاده کنند.
 
همه جمهوری خواهان غیر از توماس ماسی، نماینده کنتیکت به این توافق رای منفی دادند و به این شکل، این قطعنامه تایید توافق با ایران با 162 رای موافق در برابر 269 رای مخالف، در مجلس نمایندگان آمریکا رد شد.
 
هر چند که رد این توافق مانع از اجرایی شدن این توافق نمی شود، این توافق را می توان ضربه ای برای اوباما دانست که در تلاش بود از میان بردن تهدید ایران از طریق دیپلماسی را میراثی در سیاست خارجی خود بگذارد.
 
براساس این گزارش، رای گیری روز جمعه، در سالروز حملات یازدهم سپتامبر صورت گرفت و جمهوری خواهان، دموکرات ها را متهم کردند که از توافق بد حمایت کردند، توافقی که امنیت ملی آمریکا و رژیم صهیونیستی را به خطر می اندازد. 
 
مایک کلی، نماینده جمهوری خواه پنسیلوانیا در صحن کنگره در حالی که در کنار تصویر برجهای دو قلوی تجارت جهانی که از حملات یازده سپتامبر می سوختند ایستاده بود، گفت: امنیت و سلامت سیصد میلیون آمریکایی را به خاطر میراث یک نفر، قربانی نکنید.
 
یک روز پیش از رای گیری در مجلس نمایندگان، دموکرات های سنا مانع از رای گیری برای قطعنامه رد توافق هسته ای با ایران شدند و به این ترتیب جمهوری خواهان راهی مشخص برای متوقف کردن این توافق ندارند. جمهوری خواهان گفته اند می خواهند آرای بیشتری برای هفته آینده جمع آوری کنند.
 
دموکرات های مخالف توافق هسته ای با ایران زمینه های سیاسی متفاوتی دارند؛ برخی از آنان از مناطق یهودی نشین هستند که سال آینده برای انتخاب شدن دوباره یا معرفی خود به عنوان میانه رو، کار دشواری پیش روی دارند.
 
با وجود پیوستن شماری از دموکرات ها به اردوگاه جمهوری خواهان در مخالفت با برجام، آرای دموکرات ها به اندازه کافی بود تا جمهوری خواهان نتوانند قدرت وتوی رئیس جمهور را از کار بیندازند.
 
تصویب قطعنامه علیه توافق هسته ای با ایران مانع از این می شود که دولت اوباما بتواند تحریم های اقتصادی علیه ایران را بردارد، موضوعی که بخشی حساس از توافق به شمار می آید.
 
مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه با تصویب قطعنامه ای، اعلام کردند اوباما همه اسناد مربوط به توافق ایران را که نقض قانون تصویب شده در سال گذشته است، در اختیار کنگره قرار نداده است.
 
براساس قانون بازبینی، کنگره شصت روز مهلت دارد تا پیش از شروع برداشته شدن تحریم های اقتصادی، توافق با ایران را بازبینی و رای خود را به اوباما اعلام کند. در ازای برداشته شدن تحریم ها، ایران توافق کرده است که از شتاب برنامه هسته ای خود بکاهد و برای نخستین بار، اجازه بازرسی های بین المللی را بدهد.
 
سران جمهوری خواه از زمان اعلام توافق اعلام کردند که مهلت شصت روزه در هفدهم سپتامبر (26 شهریور) پایان می یابد؛ حال آنها این موضوع را اعلام می کنند که این مهلت شصت روزه اصلا شروع نشده است زیرا کنگره همه اسنادی را که می خواست، دریافت نکرده است. 
 
جان بینر، رئیس کنگره آمریکا نیز در نشست خبری در روز پنجشنبه اعلام کرد دعوی قضایی علیه رئیس جمهور آمریکا بسیار محتمل است.
 
میچ مککانل، رهبر جمهوری خواهان سنا نیز در تلاش برای یک رای گیری دیگر برای قعطنامه رد توافق هسته ای با ایران در نشست هفته بعدی است. با این حال، بعید به نظر می رسد با توجه به ممانعت 42 دموکرات از رای گیری درباره قطعنامه، نتیجه تغییر یابد.
 
نماینده دموکرات از ایالت تگزاس در حمایت از توافق با ایران گفت: عجیب است که رای گیری در روز یازدهم سپتامبر صورت می گیرد، ایران در جنگ با القاعده به ما کمک کرد، همان کسانیکه ما را به داخل عراق کشاندند، الان همان کسانی هستند که ما را به مخالفت به این توافق می خوانند.
 
وی افزود: فاجعه عراق هزاران میلیارد دلار برای ما هزینه داشت و خسارات جانی بسیاری به بار آورد، این توافق امنیت مردم آمریکا، اسرائیل و دیگران را تضمین می کند.
 
کورت شریدر، نماینده دموکرات از اورگان نیز در حمایت از توافق هسته ای ایران گفت: ما کمک کردیم شاه سرنگون شود، ما از صدام در جنگ با ایران حمایت کردیم و زمانیکه از گاز خردل ضد ایرانیان استفاده کرد، روی خود را برگرداندیم، ما وقتیکه آنها داشتند در افغانستان به ما کمک می کردند، ایران را درمحور شرارت قرار دادیم، تعجب می کنم با این همه تفاصیل آنها چگونه هنوز هم با ما صحبت می کنند.
 
نماینده دموکرات دیگری از ایالت نیویورک نیز گفت: برخی می گویند چین و روسیه از این توافق ذینفع هستند، این حرفی منفور است چرا که حتما این مطلب شامل حال انگلیس، فرانسه، آلمان و دیگران هم می شود، ما باید به دیپلماسی فرصت دهیم.
 
راند چارلز افزود: آیا ما اینجا هستیم تا آبروی رئیس جمهور اوباما را ببریم یا از اعتبار آمریکا حمایت کنیم بدون اینکه در نظر بگیریم چه کسی رئیس جمهور است.
 
رهبر اقلیت دموکرات های مجلس نمایندگان نیز گفت: 36 ژنرال گفتند این توافق با ایران خوب است و توافق بهتری برای جلوگیری ایران از دستیابی به سلاح اتمی وجود ندارد.
 
نانسی پلوسی از ایالت کالیفرنیا گفت: برخی از همکاران مخالف با این توافق می گویند با این توافق ایران ده تا پانزده سال دیگر بمب اتمی خواهد داشت، حال اینکه بدون این توافق ایران چند ماه تا یک سال دیگر سلاح اتمی به دست می آورد.
 
وی افزود: ما به اقدامی نیاز داریم که موضوع اتمی ایران را به طور دائمی حل کند به همین دلیل است که به این توافق نیاز داریم.
 
پلوسی گفت: با تجربه طولانی که در این زمینه و منع گسترش سلاح های کشتار جمعی دارم و همچنین با توجه به نظرات ژنرال ها و فیزیک دان ها این توافق بهترین راه حل ممکن است.
 
روز گذشته در مجلس نمایندگان قطعنامه ای با 245 رای موافق و 186 رای مخالف تصویب کرد که تاکید داشت اوباما بدون ارائه همه جزییات درباره توافق اتمی با ایران از جمله توافق های جانی محرمانه به کنگره تخلف قانونی مرتکب شده است.
 
در زمان حاضر 246 کرسی در مجلس و 54 کرسی نیز در سنا از آن جمهوری خواهان است.
 
پلوسی افزود: همه ما از امنیت خود و امنیت اسرائیل حمایت خواهیم کرد. امیدواریم که پس از رای گیری، جمهوری خواهان جدی تر شوند و به آنها گفته شود که ما این توافق را داریم پس باید اطمینان حاصل کنیم که ایرانی ها این توافق را محترم می شمارند چون اگر نگرانی شما این است که آنها این توافق را محترم نمی شمارند و علت مخالفت شما نیز احتمال محترم شمرده نشدن ایران باشد، اطمینان حاصل کنید که آنها توافقنامه را محترم می شمارند.
 
این رویداد تاریخی، بسیار جالب است. ما هرگز توافقی نداشتیم که طی آن مجبور نشویم که از زرادخانه خود چیزی را از دست بدهیم. بسیاری از کشورها از این توافق حمایت می کنند چون آنها می دانند که خطر ناشی از داشتن سلاح هسته ای در ایران چه خواهد بود.
 
وی مدعی شد: نه تنها تسلیحات هسته ای در ایران به خودی خود وحشتناک است بلکه این تسلیحات باعث خواهد شد که به دیگر کشورها سرایت کند و آنها هم تصمیم بگیرند که سلاح بخواهند.
 
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه اعلام کرد رای مجلس نمایندگان آمریکا در مورد توافق هسته ای ایران نشانه حمایت در حال افزایش از این توافق است.
 
اوباما با صدور بیانیه ای اعلام کرد: رای امروز مجلس نمایندگان جدیدترین نشانه از آن است که هرچه تعداد بیشتری از اعضا این توافق تاریخی را که باعث جلوگیری از دست یافتن ایران به یک سلاح هسته ای خواهد شد، مطالعه کنند آنها به همان نسبت بیشتر در حمایت از این توافق ظاهر خواهند شد.
 
مجلس نمایندگان آمریکا در دومین رای گیری نمادین خود با قانونی که باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور را از لغو یا کاهش تحریم ها بر اساس توافق هسته ای منع می کند، موافقت کرد. 
 
مجلس نمایندگان با 247 رای موافق و 186 رای مخالف پیش نویس این قانون را تصویب کرد.
 
برای اینکه این پیش نویس به قانون تبدیل شود باید مجلس سنا نیز آن را تصویب کند و پس از آن وتوی رئیس جمهور را نیز پشت سر بگذارد.
احتمالا باراک اوباما از وتوی خود بر ضد این قانون استفاده خواهد کرد.
 
براساس این گزارش، مجلس سنا هیچ تصمیمی برای رای گیری درباره این دو مصوبه مجلس نمایندگان ندارد.
 
انتهای پیام/8399
https://www.asrehamoon.ir/vdcfv0de.w6djeagiiw.html
منبع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما
آدرس ايميل شما