تاریخ انتشار :شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۴
گزارشی از معضل وجود دامداری ها درشهر؛

نگهداری دام در همسایگی خانه های مردم

رئيس دامپزشکی زاهدان گفت: نگهداری دام در منازل ممنوع است و تا زمانی که دام در منازل نگهداری شود، جمع آوری لاشه دام پس از کشتار توسط دامپزشکی هيچ فايده ای ندارد.
نگهداری دام در همسایگی خانه های مردم
نگهداری دام در همسایگی خانه های مردم
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، چند سالی است که شهروندان زاهدانی بدون توجه به فرهنگ شهروندی اقدام به نگهداری احشام و طیور در منازل خود کرده اند که این موضوع مشکلاتی را برای برخی از اهالی آن محل به وجود آورده است.
اهالی خیابان های پهلوانی، کوثر، مرادقلی یا کشاورز هر کدام به نوعی از این امر ناراضی هستند و در مقابل تذکری که به شخص نگه دارنده دام و طیور می دهند با جمله «چهاردیواری اختیاری است» مواجه می شوند.
اهالی این محله ها که گلایه و نارضایتی خود را از این شیوه شهرنشینی بیان می کنند، می گویند: بوی تعفن نگهداری دام و حیوانات خانگی دیگری همچون مرغ و خروس و... خصوصا در فصل تابستان باعث سلب آرامش آنان شده زیرا تحمل بوی تعفن ناشی از فضولات این حیوانات و هجوم مگس و دیگر حشرات موذی به داخل خانه ها مسئله ای عذاب آور برای آنها است که چاره ای جز سوختن و ساختن ندارند.
به گفته اهالی با توجه به مشترک بودن بعضی بیماری ها بین انسان و دام، نزدیكی محل نگهداری حیوانات به منازل مسكونی و رفت و آمد اهالی به خصوص كودكان این نگرانی را به وجود می آورد كه هر لحظه احتمال ابتلا به بیماری های پوستی و دیگر مریضی های خطرناک وجود دارد.
از این رو نگهداری دام و حيوانات در منازل از جمله مشکلاتی است که هنوز چاره ای اساسی برای رفع آن انديشيده نشده و علی رغم برخورد قانونی متوليان با افرادی که به نگهداری از دام در منزل اقدام می کنند باز هم موارد قابل مشاهده بيش از آن چيزی است که مسئولان در آمار و ارقام خود برای برخورد با این افراد مطرح می کنند.
طبق‌بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها جلوگیری از ایجاد و تأسیس مکان‌هایی كه موجب بروز مزاحمت برای ساكنان یا مخالف اصول بهداشت در شهرها باشد، تخلف است و شهرداری مكلف است از تأسیس اصطبل چارپایان و مراكز دامداری و به‌طور كلی تمام مشاغل و كسب‌هایی كه تولید عفونت و یا تجمع حشرات و جانوران كند، جلوگیری بعمل آورد و هر‌گاه تأسیسات مذكور قبل از تصویب این قانون به وجود آمده باشد، آنها را تعطیل می‌کند و اگر لازم شود آنها را به خارج از شهر انتقال می‌دهد.
براین اساس شهرداری به‌عنوان متولی اصلی این امر با نظارت ماموران بهداشتی باید پاسخگوی این مشكل باشند زیرا سلامت شهروندان بیش از هر موردی حائز اهمیت است.
از این رو حضور و نگهداری حیوانات در مناطق مسکونی شهر زاهدان علاوه بر شیوع بیماری‌های دامی و انتقال آن به انسان‌ها، بوی نامطبوعی را در فصل گرما بوجود آورده است که در این زمینه رئيس دامپزشکی زاهدان در گفت و گو با یک رسانه گفته بود: نگهداری دام در منازل ممنوع است و تا زمانی که دام در منازل نگهداری شود، جمع آوری لاشه دام پس از کشتار توسط دامپزشکی هيچ فايده ای ندارد.
دکتر «مهدی حسن پور»، افزود: بايد شهرداری در اين زمينه اقدام کند و نيروی انتظامی نيز اجازه ورود دام از معابر غيررسمی را ندهد.
وی بیان کرد: نيروی انتظامی بايد مجوزهای ورود دام را کاملاً بررسی کند تا از اين طريق غرفه داران مجاز ميدان دام آسيبی نبينند.
حسن پور اظهار داشت: هم اکنون در حاشيه بولوار کشاورز دام های سبک حضور دارند که وظيفه جمع آوری آنها برعهده شهرداری است.
وی بیان کرد: در شهرستان زاهدان يک ميدان دام در کيلومتر سه جاده کرمان وجود دارد که در آن افرادی با مجوز غرفه هايی را برای عرضه دام های سبک و سنگين در اختيار دارند.
رئيس دامپزشکی زاهدان خاطرنشان کرد: اين غرفه داران با مجوز اقدام به عرضه دام در ميدان دام زاهدان کرده اند، اما اکنون به علت عرضه غيرمجاز دام در نقاط مختلف شهر در حال ضرر هستند.
گفتنی است در حال حاضر بيش از600 غرفه در ميدان دام زاهدان وجود دارد که حداقل 30 غرفه آن فعال است و بيشتر آنها دام سبک عرضه می کنند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchxmnq.23nkwdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما