تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۱
رئیس اتاق اصناف ایران در حالی می گوید لباس‌های دست دوم اجازه فعالیت نخواهند داشت و بزودی همه آنها تعطیل می‌شوند که بخش عمده ای از فروشندگان تاناکورا در شهر زاهدان و بدون هیچ مشکل در حال فعالیت هستند.
آیا پرونده تاناکوراها برای همیشه بسته می شود؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، واحدهای فروشنده لباس‌های چینی و دست دوم بزودی تعطیل می‌شوند براساس آمارهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سالانه 7/2 میلیارد دلار پوشاک به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود فاضلی رئیس اتاق اصناف در این خصوص اظهار داشت: تمام برندها موظف‌اند ثبت سفارش پوشاک خود را به وزارت صنعت ارائه کنند رئیس هیأت‌مدیره انجمن نساجی ایران: 70 درصد پوشاکی که در سطح بازار عرضه می‌شود قاچاق است.
علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران در حالی می گوید که واحدهای صنفی فروشنده لباس‌های دست دوم اجازه فعالیت نخواهند داشت و بزودی همه آنها تعطیل می‌شوند. که بیشتر فروشندگان چهارراه رسولی زاهدان مشغول فروش این لباس های پرطرفدار هستند.
وی ادامه می دهد: دستفروشان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. قراراست با همکاری تمام مجموعه‌ها از جمله شهرداری، وزارت اطلاعات، ستاد قاچاق کالا و سازمان حمایت جلوی پوشاک قاچاق و عرضه آن گرفته شود.
برای درک حجم فروشندگان لباس های دست دوم در شهر زاهدان باید اندکی در خیابان ها پر پیچ و خم چهارراه رسولی دور بزنید تا تعداد حیرت آور این فروشندگان را از نزدیک مشاهده کنید.
چهارراه رسولی از شناخته‌شده‌ترین نقاط شهر زاهدان است و این روزها به مرکزی بزرگ برای عرضه لباس و کفش‌های کارکرده و دست‌دوم تبدیل شده است، اجناسی که سال‌هاست در کشور با اسم تاناکورا معروف شده‌اند. فروشگاه‌های تاناکورای بیشتر شهرهای ایران، ازجمله تهران و مشهد و... بخش عمده‌ای از اجناس موردنیاز خود را از چهارراه رسولی تامین می‌کنند.
بر اساس اعلام مدیران شهری زاهدان در چهارراه رسولی حدود یک‌هزار مغازه به فروش این اجناس مشغولند. این مغازه‌ها هم در خیابان اصلی و در پاساژها دیده می‌شوند و هم در کوچه پس‌کوچه‌های منتهی به خیابان اصلی، در این کوچه‌ها بسیاری از خانه‌هایی که پیش از این مسکونی بوده با تغییراتی به محلی برای فروش اجناس تاناکورا تبدیل شده است.

پاکستان مبدا تاناکوراها
آنگونه که فروشندگان این مغازه‌ها درباره نحوه تامین جنس موردنیاز این بازار گفته‌اند همه کالاهایی که در چهارراه رسولی عرضه می‌شود از بازارهای پاکستان و به صورت مشخص شهر کراچی تامین می‌شود. در پاره‌ای مواقع خود فروشندگان و در مواردی دیگر دلال‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، این اجناس را از کراچی خریداری کرده و به ایران منتقل می‌کنند تا در بازار رسولی شهر زاهدان به فروش برسد.
همه اجناس در بازار رسولی در بسته‌بندی با گونی و سیم‌پیچی شده از کراچی به زاهدان منتقل می‌شود، خریداران ایرانی در بازار کراچی در پاره‌ای مواقع جنس موردنیاز خود را به صورت کیسه‌ای خریداری می‌کنند و سپس با انتقال آن به زاهدان با بازکردن کیسه‌ها اجناس را بر اساس کیفیت و مارک و جنس جداسازی و قیمت‌گذاری می‌کنند.
یکی از فروشندگان می‌گوید: «در این بازار بزرگ شهر کراچی که روزانه هزاران کیسه خرید و فروش می‌شود، امکان و وقت برای دیدن و انتخاب جنس وجود ندارد، به همین دلیل هر خریدار با شناسایی فروشنده‌های معتبر و اطمینانی که به مرور زمان کسب کرده است جنس مورد نیاز خود را تحویل می‌گیرد.»
در سال‌های اخیر به دلیل احداث دیوار مرزی و سخت‌ترشدن رفت‌وآمدها از طریق مرز کسب و کار فروشندگان چهارراه رسولی هم تحت تاثیر قرار گرفته است.

فصل زمستان و بازار داغ تاناکوراها
در این بازار اجناس کارکرده و تاناکورا پایین‌ترین قیمت را دارند و بعد از آن به لحاظ قیمت اجناس استوک قرار دارند، گران‌ترین کالاها در بازار رسولی هم اجناسی هستند که به سمپل معروفند. به گفته فروشندگان این بازار سمپل‌ها اجناسی هستند که توسط شرکت‌های تولید‌کننده برای معرفی محصولات جدید خود به بازار عرضه می‌شود و برای فروش نیست.
در بخش بازار لباس چهارراه رسولی همه مدل لباس پیدا می‌شود، از لباس زیر مردانه و زنانه، تا انواع تی‌شرت‌ها، تاپ و پیراهن، لباس‌های مجلسی و شلوار و همچنین پوشاک زمستانی شامل کاپشن، پالتو و پلیور و... در قسمتی که به فروش کفش اختصاص دارد نیز برای مشتری‌های مشتاق همه مدل پاپوشی وجود دارد، از انواع صندل و دمپایی تا کفش‌های چرم و کتان و همچنین همه مدل پوتین و کفش‌های کوهنوردی. به همه اینها باید کفش‌های اسکیت را نیز اضافه کرد.
به گفته فروشندگان چهارراه رسولی بیشترین فروش و سود در این بازار به اجناس زمستانی اختصاص دارد. در فصل زمستان خریدارانی از گوشه‌وکنار کشور برای خرید به زاهدان می‌آیند. در این بازار کفش‌ها و لباس‌های تولیدشده توسط مارک‌های معتبر دنیا با قیمت‌هایی به‌مراتب پایین‌تر از قیمت این اجناس در بازار نوفروشان فروخته می‌شود. تنها نکته اینکه مشتری باید برای یافتن جنس موردنیاز خود در این بازار مغازه را زیر و رو کند تا مورد مناسب و بدون عیب و ایراد را پیدا کند.

لباس های دست دوم و معضلات بهداشتی
همیشه مشکلات بهداشتی مهم ترین چالش مسئولان بهداشتی استان در استفاده مردم از لباس های دست دوم است، چندی پیش ایرنا در گزارشی پیرامون بازار رسولی با یک متخصص پوست گفت‌وگویی انجام داد و از او در رابطه با احتمال بروز بیماری پوستی به واسطه استفاده از لباس‌های دست‌دوم پرسیده بود، این متخصص در جواب گفته بود: «10درصد مراجعان به پزشک یا بیمارستان را افرادی با حساسیت‌های پوستی ناشی از تماس با همین لباس‌ها تشکیل می‌دهند.»
دکتر مینا دلیری گفت: بیماری‌هایی مانند التهاب، اگزمای پوستی و کهیرهای تماسی از طریق استفاده از لباس‌های دست‌دوم حتی ضدعفونی‌شده، انتقال می‌یابد. انواع عفونت، زگیل و قارچ‌های پوستی و بیماری‌های انگلی مانند گال و شپش به‌وسیله استفاده از لباس‌های دست‌دوم ضدعفونی‌نشده سرایت می‌کند.
این پزشک متخصص پوست و مو گفت: لباس‌های دست‌دوم به‌راحتی می‌توانند در افرادی که پوستی خشک دارند موجب بروز حساسیت و التهاب‌های شدید در سطح بدن شود.»
به‌گفته این متخصص پوست: «لباس‌های زیر و کفش‌های دست‌دوم به‌هیچ‌وجه قابلیت استفاده ندارند زیرا برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های انگلی، قارچی و ویروسی باید در دمای بالای 70درجه شست‌وشو و حتما اتوکشی شوند در صورتی که این مورد برای کفش قابل اجرا نیست.
او بیان کرد: انگلی مانند شپش در داخل بافت لباس‌های کهنه زندگی می‌کند، برای خونخواری با پوست انسان تماس پیدا کرده و موجب بیماری‌های پوستی می‌شود و تنها از طریق جوشاندن از بین می‌رود. مصرف لباس‌های دست‌دوم در افرادی که بیماری نقص ایمنی یا دیابت دارند، عواقب جبران‌ناپذیری به وجود می‌آورد و به رشد عفونت‌های قارچی و ویروسی در بدن آنان کمک می‌کند.
او بیان کرد: در واقع نمی‌توان به مصرف‌کنندگان این لباس‌ها اطمینان داد که پوشیدن تاناکورا اگر تا به حال برایشان مشکلی ایجاد نکرده همیشه همین‌طور خواهد بود چون خیلی از ویروس‌های این بیماری‌ها بعد از مدتی طولانی خود را نشان می‌دهند.»
با این همه اما این بازار همچنان مورد استقبال مشتریانی از گوشه وکنار ایران است که مشتاقانه برای انتخاب لباس های دست دوم راهی کوچه های پر پیچ و خم چهارراه رسولی می شوند.

بزودی پوشاک قاچاق از سطح بازار جمع‌آوری می‌شود
البته معظلی به نام پوشاک قاچاق نیز گریبان گیر صنعت پوشاک کشور است، چند هفته پیش وزارت صنعت، معدن و تجارت از دستورالعملی رونمایی کرد که براساس آن پوشاکی که به صورت قاچاق در سطح بازار و بخصوص برندهای بنام وجود دارد، جمع‌آوری و با فروشندگان برخورد می‌شود.
علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران درگفت‌و‌گو با ایران درباره مبارزه با پوشاک قاچاق در سطح بازار و اینکه قرار است این رویه چگونه دنبال شود توضیح داد: موضوع ساماندهی پوشاک قاچاق از سه طریق بنگاه‌های با پروانه، بنگاه‌های بدون پروانه و دستفروشان دنبال خواهد شد. بدین ترتیب می‌توان این اطمینان را به مردم داد که کمتر از دو ماه آینده بازار از پوشاک قاچاق پاک خواهد شد. هفته گذشته نیز نخستین جلسه کارگروه مد و لباس برگزار شد و در آن جلسه نحوه برخورد با پوشاک قاچاق مورد بحث و بررسی قرار گرفت. وی افزود: دو کارگروه تولید و توزیع پوشاک ایجاد و بنا شد این مجموعه‌ها تمام مشکلات حوزه پوشاک را احصا کنند و پس از آن جلسه‌ای برگزار خواهیم کرد تا دستورالعمل مبارزه با پوشاک قاچاق نهایی و اجرا شود. یکی از بخش‌هایی که دولت هدف قرار داده برخورد با برندهایی است که کالاهای خود را به صورت قاچاق وارد کشور و از مردم پول‌های هنگفتی دریافت می‌کنند. رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: تمام برندها موظف شدند ثبت سفارش پوشاک خود را به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه کنند. اگر کالاهای آنها به صورت قاچاق وارد شده بود با آنها برخورد خواهد شد. بزودی بازرسان نیز تمام بنگاه‌های کوچک عرضه‌کننده لباس به مردم را بررسی خواهند کرد و اسناد آنها که از کجا لباس‌های خود را خریداری کردند بررسی می‌شود. همچنین بنگاه‌های بدون پروانه که اکنون پوشاک می‌فروشند نیز ساماندهی می‌شوند. وی با بیان اینکه راه‌های ورود پوشاک قاچاق به کشور بسته خواهد شد تصریح کرد: تا پایان سال بازار پوشاک به صورت کامل ساماندهی خواهد شد و دیگر درسطح بازار و حتی دستفروشان مردم اجناس پوشاک قاچاق نخواهند دید. بر این اساس تولیدکنندگان داخلی می‌توانند از شرایط به وجود آمده برای تولید کیفی با قیمت مناسب و انبوه استفاده کنند.

انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcfxtde.w6dt1agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما