تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۴
تحقق آرمان هاي اقتصادي و شكل گيري « اقتصاد مقاومتي » در گرو تحقق آرمان هاي فرهنگي و برنامه ريزي علمي و مديريت جهادي ريشه دار است .
«اقتصاد مقاومتي»نقشه راه آينده اقتصادي كشور
«اقتصاد مقاومتي»نقشه راه آينده اقتصادي كشور
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از پایگاه خبری لادیز، افتصاد ایران مدت هاست که از ضعف مدیریت راهبردی رنج می برد و با توجه به این موضوع و مسئله مهم وگسترده ای به نام فساد اقتصادی، نمی توان چندان به بهبود و جهش اقتصادی ایران با شرایط پس از تحریم خوشبین بود.

به عبارت دیگر چاره اقتصاد ایران تنها رفع تحریم ها نیست، بلکه اصلاح مدیریتی و نیز مبارزه با فساد اقتصادی ، باید همزمان پیش برود، در غیر این صورت نباید در انتظار وقوع معجزه اقتصادی در کشور باشیم.

عامل اساسی آسیب پذیری اقتصاد کشور ما ، نحوه هزینه کرد درآمدهای حاصل از نفت است، به دلیل وابستگی بسیار اقتصادکشور به درآمدهای نفتی، اثرات کوتاه مدت تحریم های شدیدنفتی، شوک های شدیدی به متغیرهایی مانند رشد تولید ناخالص داخلی و شاخص قیمتی مصرف کننده وارد می کند.

وابستگی حجم قابل توجهی از بودجه و تولید ناخالص داخلی کشور به درآمدهای نفتی، دشمن را قادر می کند که در تهاجم اقتصادی بتواند به وخیم شدن شرایط اقتصادی و معیشتی مردم دامن بزند.

فروش منابع طبیعی نفت و گاز به صورت خام و فرآوری نشده و واردات بی روی کالا، به کاهش توان تولیدی کشور، وابستگی درآمدهای ملی به صادرات این منابع، وابستگی بودجه دولت به درآمدهای حاصل از فروش آنها و در نهایت وابستگی مصرف به کالاهای وارداتی منجر می شود.

این پیامدها اتکا و وابستگی اقتصاد کشور را به بیگانه افزایش می دهد و امنیت اقتصادی را در برابر فشارها، تحریم ها و تهدیدها آسیب پذیر می سازد.اقتصادی که در تامین نیازها وکالاهای ضروری و اساسی خود وابسته به بیگانگان باشد، به دشمنان امکان می دهد که از اهرم های فشاراقتصادی استفاده کنند، بنابراین تکیه به واردات به جای تولید داخلی ، ظرفیت های تولیدی کشور را کاهش می دهد و باعث وابستگی به سایر کشورها در برآوردن نیازها می شود.

رهبرمعظم انقلاب دراین باره می فرمایند:«این ملت عزیز و سربلند، در امر تغذیه و تهیه مواد غذایی اصلی خویش نباید به بیرون از مرزها هیچ احتیاجی داشته باشد.»

تحقق آرمان هاي اقتصادي و شكل گيري « اقتصاد مقاومتي » در گرو تحقق آرمان هاي فرهنگي و برنامه ريزي علمي و مديريت جهادي ريشه دار در اعماق معرفت ديني توام با فداكاري و ايثار و احساس تكليف در زمينه پيشرفت و اعتلاي امت اسلامي است .

اکنون كه از طرفي اهداف موذيانه دشمنان از « تهاجم فرهنگي» و « تحريم اقتصادي » براي ملت ايران روشن شده و از طرف ديگر، « اقتصاد مقاومتي » رهنمود رهبري و نقشه راه اقتصادي آينده كشور تعيين شده است ، چنانچه اين نقشه راه مبتني بر توسعه فرهنگي و آينده نگري و شناخت دقيق از دشمن و ترفندهاي او باشد، قرين موفقيت و پيروزي خواهد بود.

رهبر معظم انقلاب همواره بر مردمی کردن اقتصاد کشور و مشارکت آحاد مردم در فعالیت‌های اقتصادی تاکید دارند و رهنمودها و توصيه هاي ایشان درخصوص چگونگي اجراي سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي در نامه ای به معاون اول رییس جمهور، بیانگر اهمیت اقتصاد مقاومتی از دیدگاه رهبرانقلاب است.

ایشان در نامه خود عنوان کردند، رويکردهاي اقتصاد مقاومتي  در همه برنامه ها و فعاليت هاي دستگاه هاي اجرايي حاکم گرديده و اجراي اقتصاد مقاومتي تنها منوط به اين برنامه ها نگردد، برنامه اقتصاد مقاومتي نبايد برنامه اي مجزا از برنامه ششم توسعه باشد، تعيين نقش دستگاه هاي اجرايي و مناطق جغرافيايي، زمان بندي اجرايي پروژه ها و اهداف کوتاه مدت ، ميان مدت و بلند مدت صورت پذيرفته و کليه دستگاه هاي اجرايي نسبت به آن پاسخگو شوند و به حرکت درآوردن و تعيين نقش آحاد جامعه جهت مشارکت در فعاليت هاي اقتصادي و توانمندسازي آنها و بکارگيري کليه ظرفيت هاي کشور به ويژه جوانان مورد توجه قرار گرفته و برنامه ها تنها ناظر بر بخش هاي دولتي نباشد.
انتهای پیام/4382

https://www.asrehamoon.ir/vdcf1xde.w6dc0agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما