تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۹
گزارش عصر هامون از مشکلات زیست محیطی سیستان و بلوچستان؛

کمبود پرسنل محیط زیست جنوب شرق را بحرانی کرد

عضو هیئت کارشناسی ارزیابی طرح ها و پروژه های اداره کل حفاظت محیط زیست گفت: عمده مشکلات مراکز شهرستان های استان رهاسازی فاضلاب در معابر و کمبود پرسنل اجرایی در سیستان وبلوچستان است.
کمبود پرسنل محیط زیست جنوب شرق را بحرانی کرد
کمبود پرسنل محیط زیست جنوب شرق را بحرانی کرد
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، محیط زیست یکی از مسائلی است که در حال حاضر تمامی جوامع برای آن اهمیت فراوان قائل هستند.
در طی سال های اخیر آنچنان محیط زیست با توجه با آلودگی های ایجاد شده توسط انسان ها مورد اهمیت واقع شده که در این راستا علاوه بر سازمان های دولتی، سازمان های مردم نهاد بسیاری ایجاد شده است.
ایجاد نظام یکپارچه ملّی محیط زیست، مدیریت هماهنگ و نظام‌مند منابع حیاتی، جرم‌انگاری تخریب محیط زیست، تهیه اطلس زیست‌بوم کشور، تقویت دیپلماسی محیط زیست، گسترش اقتصاد سبز و نهادینه سازی فرهنگ و اخلاق زیست محیطی از جمله محورهای ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی در جهت اجرای بند یک اصل 110 قانون اساسی به روسای قوا می باشد، که در این راستا همگان موظفیم تا جایی که در توان داریم به دنبال اجرایی کردن فرمان مقام معظم رهبری باشیم.
سیستان و بلوچستان نیز با معضلات و موانع زیست محیطی و انسانی بسیاری از قبیل بروز خشکسالی، عدم تکمیل آمایش سرزمینی، عدم تامین حق آبه تالاب هامون، عدم راه اندازی گشت دریایی و رهاسازی فاضلاب های خانگی در معابر مواجه است که در این راستا تلاش بیشتری از جانب مسئولان و مردم جهت رفع آن می طلبد.

حوزه فعالیت انجمن بهار آفرین شرق امور زیست محیطی، منابع طبیعی و فضای سبز شهری در استان می باشد
مدیر عامل انجمن بهار آفرین شرق گفت: انجمن بهار آفرین شرق از سال 1379 شروع به فعالیت نمود و در سال 1381 اساسنامه خود را مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست کشور قرار داد که پس از مجوز فعالیت رسمی در سال 82 از استانداری سیستان و بلوچستان در سال 1383 در دفتر ثبت شرکت اداره اسناد ثبت گردید.
حجت حاجی خلیلی اظهار داشت: از سال 81 رییس شورای سازمان های غیر دولتی استان و هیئت مدیره خود سازمان های غیردولتی استان و همچنین چندین سال عضو هیئت نظارت سمن های استان بوده است.
وی ادامه داد: حوزه فعالیت انجمن بهار آفرین شرق امور زیست محیطی، منابع طبیعی و فضای سبز شهری در استان می باشد که در حال حاضر نماینده شبکه سمن های زیست محیطی استان و مسئول دبیرخانه سمن های منابع طبیعی می باشد.
وی گفت: انجمن در زمینه آموزش و برگزاری کارگاه های توانمند سازی با ادارات دولتی فعالیت داشته و پروژه های مشترکی با ادارات از جمله اداره کل محیط زیست، منابع طبیعی، ورزش و جوانان، شهرداری و شورای اسلامی شهر زاهدان اجرا می کند. همچنین تعدادی از سمن های فعال زاهدان در زمینه آسیب های اجتماعی با معاونت پیشگیری از جرم دادگستری زاهدان نیز همکاری دارد.

کمبود پرسنل اجرایی یکی از مشکلات پیش روی محیط طبیعی در سیستان وبلوچستان به شمار می رود
عضو هیئت کارشناسی ارزیابی طرح ها و پروژه های اداره کل حفاظت محیط زیست با بیان، کمبود پرسنل اجرایی در مقایسه با وسعت بالای مناطق نسبت به مقیاس کشور یکی از مشکلات پیش روی محیط طبیعی در سیستان وبلوچستان به شمار می رود افزود: بروز خشکسالی بیش از یک دهه، عدم تکمیل آمایش سرزمینی استان و عدم اجرای طرح های مدیریت مناطق حفاظت شده جنگلی بخشی دیگر از مشکلات محیط طبیعی به شمار می رود.
حاجی خلیلی عنوان داشت: کمبود امکانات و تجهیزات کنترلی و نظارتی روی مناطق تحت مدیریت و آزاد، هم مرزی بخش اعظم مناطق تحت مدیریت استان با کشورهای افغانستان و پاکستان، وابستگی حیات تالاب هامون به رودخانه هیرمند با منشا آب افغانستان و عدم رعایت تعادل بین دام و ظرفیت مراتع و تشدید امر در سال های خشکسالی نیز از مشکلات محیط طبیعی می باشد.
وی در این راستا ادامه داد: وجود اسلحه های مجاز و غیر مجاز فراوان، احداث کانال مرزی در ناحیه مرزی تالاب بین المللی هامون از سوی هنگ مرزی بدون هماهنگی محیط زیست و بدون مطالعه، عدم اختصاص و تامین حق آبه تالاب هامون از سوی افغانستان، عدم راه اندازی گشت دریایی با توجه به مرز آبی 360 کیلومتری استان و عدم اختصاص بودجه کافی به پرداخت خسارات ناشی از حیات وحش به باغات و دام ها از دیگر معضلات و مشکلات محیط طبیعی در سیستان و بلوچستان می توان نام برد.

رهاسازی فاضلاب های خانگی در معابر یکی از عمده ترین معضلات زیست محیطی انسانی می باشد
مدیر عامل انجمن بهار آفرین شرق عنوان کرد: از عمده مشکلات مراکز شهرستان های استان به ویژه زاهدان رهاسازی فاضلاب در معابر می باشد.
حاج خلیلی در این راستا ادامه داد: این امر در زاهدان علیرغم وجود تصفیه خانه فاضلاب شهری در اکثر نقاط شهری به خصوص مناطق حاشیه ای مشهود است که با توجه به همکاری سازنده مردم با رهبران مذهبی و امامان جمعه پیشنهاد می شود ضمن اطلاع رسانی مناسب و هماهنگی با ائمه جمعه باعث رفع معضل و بهبود امور می شود.
وی گفت: نگهداری و ذبح دام و فروش مرغ زنده در شهر و مناطق مسکونی، عدم مشارکت در امر ایجاد و حفظ فضای سبز شهری و روستایی و تخلیه غیر مجاز زباله ها و فقدان مشارکت مردمی در خصوص همکاری با مدیریت شهری از دیگر معضلات زیست محیطی انسانی به شمار می رود.

 اسراف نکردن یکی از راه های اصولی جهت حفظ محیط زیست به شمار می رود
مدیر عامل انجمن بهار آفرین شرق اظهار داشت: عدم استفاده و یا کاهش استفاده از فرآورده های خطرزا و مسموم در مصارف خانگی و تجاری و اسراف نکردن در منابع طبیعی مثل نفت ،گاز و آب یکی از مهم ترین راه های اصولی جهت حفظ محیط زیست به شمار می رود.
حاجی خلیلی گفت: مهار ریختن پس مانده های فرآورده های شوینده، رنگ های شیمیایی،حلال های شیمیایی و سموم آفت کش های مستعمل، تشویق اصناف در تقبل مسئولیت در قبال محیط زیست و اطلاع عموم مردم از برنامه ها در حفاظت از محیط زیست و ارتقای آنها راهکاری دیگر جهت حفظ محیط زیست می باشد.
وی ادامه داد: گزارش تخلیه غیر قانونی زباله و تخطی از مقررات، مراقبت از آب ها وجلوگیری از آلودگی منابع آبی و تفکیک زباله هااز هم (کاغذ-پلاستیک-مواد یکبار مصرف و…)وبازیافت پس مانده ها و جلوگیری از تولید زباله وآموزش درست مصرف کردن می تواند در حفاظت از محیط زیست موثر واقع شود.
وی تاکید کرد: کاهش استفاده از اسپری هایی که باعث تخریب لایه اوزن می شوند، اجرای طرحهای آموزشی برای فرهنگ سازی، اجرای طرحهای همکاری سازمان محیط زیست با سایر ارگانها حتی مدارس در پاک سازی مراتع، جنگل ها،سواحل دریاها و پارکها، جدی گرفتن پیام مسئولین برای حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا با آموزش فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه راهگشایی جهت حفاظت از محیط زیست به شمار می رود.
فاطمه بهرک
انتهای پیام/9031-1 https://www.asrehamoon.ir/vdcgqu9u.ak97t4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما