تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۶
گزارش عصر هامون از ادامه واردات کالاهای خارجی به کشور؛

چراغ سبز دولت تدبیر به اقتصاد آمریکا/ ورود 10 هزار تن برنج آمریکایی به بندر چابهار

در حالی در روز های اخیر 10 هزار تن برنج آمریکایی در بندر چابهار پهلو گرفت که این اقدام با قانون ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی از آمریکا در تناقض است.
چراغ سبز دولت تدبیر به اقتصاد آمریکا/ ورود 10 هزار تن برنج آمریکایی به بندر چابهار
چراغ سبز دولت تدبیر به اقتصاد آمریکا/ ورود 10 هزار تن برنج آمریکایی به بندر چابهار
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، در حالی اولویت واردات پسابرجام در دولت تدبیر با افتتاح مرغ سوخاری آمریکایی در کشور استارت خورد که در روز های اخیر سیستان وبلوچستان نیز شاهد ورود 10 هزار تن برنج آمریکایی به کشور بود.
ورود کالاهای خارجی در حالی این روز ها در کشور استارت خورده است که نه تنها این اقدام با قانون ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی از آمریکا در تناقض است بلکه رهبر معظم انقلاب نیز چندی پیش در پیامی به رئیس جمهور برای ارائه راهکارهای اجرایی برجام فرمودند: «… همان‌طور که در جلسات متعدد به آن جناب و دیگر مسئولان دولتی یادآور شده و در جلسات عمومی به مردم عزیزمان گوشزد کرده‌ام، رفع تحریم‌ها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملت ایران کار لازمی است، لیکن گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات کنونی جز با جدی گرفتن و پیگیری همه‌‌جانبـه‌ اقتصاد مقـاومتی میسر نخـواهد شـد. امیـد است مراقبت شود که این مقصود با جدیت تمام دنبــال شود و بخصوص به تقویت تولید ملی توجه ویژه صورت گیرد و نیز مراقبت فرمایید که وضعیت پس از برداشته شدن تحریم‌ها، به واردات بی‌رویه نینجامد، و بخصوص از وارد کردن هرگونه مواد مصرفی از آمریکا جداً پرهیز شود.»

 موضوع مربوط به شرکت غله است
سیاوش رضوانی مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از این موضوع اظهار بی‌اطلاعی کرد‌ و گفت: آقای یوسفی مدیرعامل شرکت غله به عنوان صاحب کالا می‎توانند در این زمینه اظهارنظر کنند.
 
برنج خریداری شده از قبل بوده است
مدیرعامل شرکت غله و بازرگانی سیستان و بلوچستان هم در این زمینه اظهار کرد: بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری که معاملات با آمریکا را ممنوع اعلام کردند، معامله‌ای با این کشور صورت نگرفت‌ و این کالا خرید قبلی است که سه کشتی بوده و در حال حاضر در حال تخلیه در بندر چابهار است.
یوسفی افزود: مدیرکل خریدهای خارجی بازرگانی دولتی بهتر می‎توانند به این موضوع پاسخ دهند.

باید زمان دقیق خرید کالا را بررسی کنیم
رحیم‌زاده مدیرکل خریدهای خارجی بازرگانی دولتی پیگیری کرد که وی نیز در پاسخ ‌اظهار کرد: باید زمان دقیق خرید کالا را بررسی کنیم و قطعا اگر ممنوع بوده نباید از گمرک مجوز می‌گرفته است.
رحیم‌زاده افزود: پروسه خرید و ارسال کالا و گذراندن مراحل مختلف حداقل پنج ماه طول می‌کشد و باید بررسی کنیم ببینیم زمانی که این برنج‌ها خریداری شده، ممنوعیت‌ها اعمال شده بوده یا خیر؟
وی گفت: از آنجایی که تا به مرحله تخلیه رسیده‌ نشان می‌دهد که این کالا مجوز لازم را برای طی کردن مراحل اداری داشته است.
مدیرکل خریدهای خارجی بازرگانی دولتی گفت: برای اینکه بررسی کنیم زمان دقیق خرید این کالا چه روز و مقطعی بوده است، روابط عمومی سازمان اطلاعات لازم را فردا در اختیار رسانه ها قرار خواهد داد.

واردات برنج ممنوع است /امسال نیازی به واردات برنج نداریم
واردات بی رویه برنج در حالی است که دبیر انجمن برنج کشور چندی پیش در گفت و گو با یکی از رسانه ها با اشاره به ۳ میلیون تن واردات قانونی برنج در سال‌های ۹۲ و ۹۳ گفته بود که: با توجه به میزان تولید برنج در سال جاری تا پایان امسال نیازی به واردات برنج نیست.
جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن برنج کشور ادامه داد: واردات برنج ممنوع است و هیچگونه مجوزی برای واردات برنج صادر نشده است.
وی در پاسخ به این سؤال که بیش از یک سال است که مجوزی برای واردات برنج از سوی وزارت جهاد کشاورزی صادر نشده اما طبق آمار گمرک در 7 ماهه ابتدای امسال 443 میلیون دلار برنج به کشور وارد شده است، بالاخره این ثبت سفارش‌های قبلی چه وقت به پایان می‌رسد، گفت: تمامی واردات قانونی از طریق ثبت سفارش‌های قبلی که وزارت صنعت صادر کرده انجام شده و این ثبت سفارش‌ها قابل تمدید و بدون سقف زمانی است.

هیچ گونه مجوزی برای واردات برنج صادر نشده است
دبیر انجمن برنج کشور تصریح کرد: سال گذشته واردات برنج ممنوع نبود اما وزارت جهاد هیچ گونه مجوزی برای واردات این محصول صادر نکرد، اما از تیرماه امسال واردات برنج ممنوع شد و وزارت جهاد هم تاکنون هیچ مجوزی برای واردات صادر نکرده است.
وی گفت: طبق برآورد وزارت جهاد امسال یک میلیون و 800 هزار تن برنج تولید شد و با توجه به واردات 2 میلیون تن برنج در سال 92 و یک میلیون تن در سال 93 تا پایان سال نیازی به واردات برنج نیست.
علیزاده شایق میزان 3 میلیون تن واردات برنج را در سال‌های 92 و 93 قانونی دانست و بیان داشت: علاوه بر این مقدار برنج وارداتی بخشی هم بصورت قاچاق وارد شده است.
وی با تأکید بر اینکه فعلا نیازی به واردات نیست، اظهار داشت: چون میزان تولید برنج در کشور کمتر از نیاز داخلی است به طورکلی باید بخشی از برنج مورد نیاز از طریق واردات تأمین شود اما میزان آن باید بدرستی معین شود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcbsgbw.rhbg9piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما