> از مشارکت قابل قبول تا نقش دولتمردان در کاهش مشارکت! از چرایی ورود چهره های جدید تا پروژه تحریم انتخابات | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۴
انتخابات مجلس در سیستان و بلوچستان به پایان رسید و با وجود برخی حواشی در این انتخابات که هنوز هم در برخی حوزه های انتخابیه ادامه دارد، نهایتا ترکیب اصلی مجلس دهم در استان مشخص شد.
از مشارکت قابل قبول تا نقش دولتمردان در کاهش مشارکت!/ از چرایی ورود چهره های جدید تا پروژه تحریم انتخابات
از مشارکت قابل قبول تا نقش دولتمردان در کاهش مشارکت!/ از چرایی ورود چهره های جدید تا پروژه تحریم انتخابات
به گزارش عصرهامون، زاهدان پرس در دومین گزارش تحلیلی از انتخابات دهمین دوره مجلس در سیستان و بلوچستان به پیام های راهبردی این انتخابات در استان می پرداخت:

 انتخابات مجلس در سیستان و بلوچستان به پایان رسید و با وجود برخی حواشی در این انتخابات که هنوز هم در برخی حوزه های انتخابیه ادامه دارد، نهایتا ترکیب اصلی مجلس دهم در استان مشخص شد. اما فراتر از نتیجه و حواشی این انتخابات، پیام های راهبردی انتخابات در سیستان و بلوچستان چه بود؟
الف: مجموع آرای ماخوذه شش حوزه انتخابیه سیستان و بلوچستان یک میلیون و ۱۱۵ هزار و ۳۵ رای بود که با احتساب جمعیت یک میلیون و ۶۸۵ هزارو ۷۶۰ نفر واجد شرایط، مشارکت بیش از ۶۶ درصدی در استان رقم خورده است. بدین ترتیب یکبار دیگر در این استان شاهد حضور اکثریت قابل توجه در پای صندوق های رای بوده ایم که نشان می دهد مردم این استان بهترین راه برای تغییر سرنوشت و بهبود وضعیت خود را همچنان از طریق صندوق های رای می بینند. حضور گسترده مردم استان در پای صندوق های رای یکبار دیگر سرمایه اجتماعی حقیقی نظام جمهوری اسلامی را در جنوب شرق به تصویر کشید. این مشارکت عظیم و حماسی البته یک پیام به همه اپوزسیون و بدخواهان انقلاب اسلامی در خارج از کشور را نیز داشت که مردم اهل سنت بلوچستان را نمی توان از جمهوری اسلامی جدا کرد.
ب: مشارکت ۶۶ درصدی مردم استان در انتخابات گرچه آمار بسیار قابل قبولی محسوب می شود ولی در برخی دوره های گذشته شاهد مشارکت بالای ۷۰ درصد نیز بوده ایم. با وجودی که برخی ادعا می کنند که دولت تدبیر و امید سبب نشاط سیاسی و امیدواری بیشتر در استان شده چرا این مشارکت کاهش داشته است؟ این موضوع البته مستقیما به عملکرد دولت تدبیر در استان بر می گردد. عدم گشایش اقتصادی در استان و عملکردهای گاها غیر مردمی برخی مسئولین ارشد دولتی در استان سبب کاهش این میزان مشارکت شده است. از سوی دیگر این کاهش نشان می دهد که نشاط سیاسی و امیدواری نه تنها در دوره های قبلی بیشتر بوده بلکه دوای درد مردم این استان گشایش های اقتصادی است نه برخی دغدغه های خودساخته سیاسی برخی خواص!
ج: در حالیکه همه علمای برجسته شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان از مردم برای حضور گسترده در انتخابات دعوت می کردند، تنها یک جریان در استان تحریم انتخابات را خواهان بود! این جریان اندک و مفلوک؛ گروه های تروریستی بودند که با صدور بیانیه خواستار تحریم انتخابات بودند. حضور گسترده اقشار مختلف مردمی و به خصوص حضور برجسته و نمایان همه علمای شیعه و سنی برای صدمین بار! نشان داد که این گروه های تروریستی اقلیتی محض و دورافتاده از عموم مردم استان هستند و هیچ جایگاهی حتی حداقلی هم در افکار عمومی مردم استان ندارند.
د: به غیر از دکتر شهریاری که یکبار دیگر در زاهدان به مجلس راه یافت در همه شهرهای استان منجمله خاش، ایرانشهر، چابهار، سراوان و سیستان چهره های جدیدی وارد مجلس شده اند. این مسئله نشان می دهد که عموم مردم استان از عملکرد نمایندگان مجلس نهم راضی نبوده اند. البته در این میان پشنگ ریگی و یعقوب جدگال در خاش و چابهار تایید صلاحیت نشدند ولی چهره های که در این دو شهر رای آورده اند نشان می دهد که این دو نماینده در صورت حضور نیز با مشکل رای آوری روبه رو میشدند. از طرفی دیگر رفتار سیاسی علی کرد در خاش با پشنگ ریگی و همچنین عبدالغفور ایرانژاد با یعقوب جدگال در چابهار کاملا متفاوت بوده و به همین دلیل می توان گفت در خاش و چابهار نیز مردم به دو چهره جدید و متفاوت رای داده اند. در سیستان نیز دو نمایند ه فعلی این حوزه انتخابیه آرای بسیار کمی به دست آوردند که نشان می دهد که مردم سیستان رضایتی از عملکرد این دو نماینده نداشته اند. در این میان این نکته را نیز نباید ندیده گرفت که در زاهدان دکتر کاشانی به دلیل فشارهای سیاسی نتوانست دوباره در رقابت انتخاباتی حضور پیدا کند در حالیکه یش بینی میشد که وی بتواند در صورت حضور مجدد یکبار دیگر اعتماد مردم زاهدان را به خود جلب کند. https://www.asrehamoon.ir/vdcg3797.ak9xw4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما