تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۳
در حالی گفته می شود اهل سنت سهمی دو برابری از مساجد در جمهوری اسلامی ایران دارد که دستیار ویژه رئیس جمهور درامور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی می گوید: در ایران بیش از 15 هزار مسجد متعلق به اهل سنت وجود دارد.
سهم بالای اهل سنت از مساجد در ایران/ "زاهدان" شهر مناره ها
 به گزارش عصرهامون، در سال 1348 و در چنین روزی مسجدالاقصی که به عنوان قبله اول مسلمین جهان است توسط صهیونیست ها به آتش کشیده شد و باعث شد در سالها بعد و به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و تصویب اعضای سازمان کنفرانس اسلامی در سی‌امین نشست این سازمان، این روز به نام روز جهانی مسجد نامگذاری شد.
سالها پیش یک جریان مسیحی صهیونیستی در آمریکا شکل گرفت که معتقد بودند ویرانی مسجد الاقصی وساخت معبد سوم سلیمان شرط ظهور حضرت مسیح (ع) است و الا ظهور نمی کند. بر پایه این اعتقاد مسجدالاقصی توسط اشغالگران صهیونیست به آتش کشیده شد.
علی ای حال اما مسجد از بدو تولد اسلام به عنوان مهمترین جایگاه برای تمامی عرصه‌های مذهبی، اعتقادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی جهادی مطرح بود.
آنچه که اما عیان است اینکه خیلی پیشتر از سالهای پرالتهاب انقلاب اسلامی مساجد نقش مهمی در زمینه‌های شکل‌گیری فکری و اعتقادی و انسجام و ساماندهی نیروهای مردمی داشته است و زمینه های شکل گیری بزرگترین انقلاب قرن بیستم را در آن سالها فراهم کرد.
اما امروز هم مساجد نقش محوری خود را در خط به نسل جوان به خوبی ایفا می کند، در آیات قرآن نیز به اهمیت و ضرورت توجه به مساجد در اسلام اشاره شده است.
آمارها می گوید در ایران قریب به 72 هزار مسجد وجود دارد که بدین ترتیب سهم هر هزار نفر در ایران یک مسجد است البته طبق برنامه‌ای که وجود دارد باید تعداد مساجد در افق 1404 به رقم 92 هزار مسجد برسد با این فرض که جمعیت کشور در آن هنگام 92 میلیون نفر است. با این حال برخی هستند که می‌گویند 250 هزار مسجد دیگر در ایران نیاز است.

تعداد مساجد اهل سنت در ایران بیش از شیعیان است
علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور درامور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی در گفتگویی با تاکید بر اینکه تعداد مساجد اهل سنت در ایران بیشتر از شیعیان است، گفته بود:  اهل سنت در ایران ، بیش از 15 هزار مسجد دارند که این تعداد بیشتر از مساجد شیعیان است.
آمارها می گوید در ایران به ازای هر 500 نفر از هموطنان اهل سنت یک مسجد وجود دارد که این نشان می دهد اهل سنت ایران سهمی دو برابری از مساجد در جمهوری اسلامی ایران دارند.
حجت الاسلام تدینی مدیر کل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان با ابراز رضایت از وجود پرشمار مساجد در استان به عصرهامون گفت: سیستان و بلوچستان در در بین استان های کشور بهترین وضعیت را از لحاظ تعداد مساجد به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: در استان وسیع و دو و نیم میلیون نفری سیستان و بلوچستان، به عنوان استانی پلی‌ژنیک با وجود تنوع قومی و مذهبی و دارابودن مرز طولانی و حضور نیروهای فرامنطقه‌ای در همسایگی استان، دشمن همواره برای ایجاد اختلاف مذهبی و قومی تلاش کرده است اما وحدت حاکم در منطقه آنها را از رسیدن به اهداف خود ناامید کرده است.

وجود بیش از 5 هزار مسجد در سیستان و بلوچستان
حجت الاسلام علی فقیهی مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان نیز به عصرهامون گفت: تعداد مساجد اهل سنت در استان سیستان و بلوچستان را 5816 مسجد است و این آمار در شهر زاهدان نیز 369 مسجد می باشد.
اگرچه آمارها می گوید در سیستان و بلوچستان بیش از 5 هزار مسجد مربوط به اهل سنت وجود دارد با این حال برخی اعتقاد دارند این تعداد بیش از این تعداد است، البته با یک حساب سرانگشتی و با احتساب اینکه در استان سیستان و بلوچستان 9 هزار روستا وجود دارد می توان یافت که تعداد مساجد شیعه و سنی استان فراتر از آمارهای اعلام شده است، برخی معتقدند در سیستان و بلوچستان بیش از 10 هزار مسجد وجود دارد که از این تعداد بیشتر آنها متعلق به اهل سنت است.
کارشناسان اما بر این باورند که سیستان و بلوچستان  بیشترین تعداد مساجد را دارد، آمار ها می گوید زاهدان پایتخت وحدت ایران اسلامی با جای دادن بیشترین مساجد در خود شهر مساجد است شهری که گفته می شود بیش از 500 مسجد دارد در واقع وجود این تعداد از مساجد شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان حکایت از در هم تندیگی شیعه و سنی و آزادی عقاید و مذاهب در ایران دارد.

آزادی اهل‌سنت ایران بیشتر از بقیه دنیاست
وجود این تعداد مساجد مربوط به اهل سنت در سیستان و بلوچستان حکایت از آزادی کامل مذاهب در ایران اسلامی دارد، چندی پیش بود که روزنامه معروف «رأی الیوم» در مقاله‌ای به قلم احمد البحرانی از تحلیلگران مسائل جهان اسلام، به بررسی وضعیت اهل‌سنت در ایران پس از انقلاب پرداخت و نوشت: باوجود تفاوت مذهب، ایران توانسته است رابطه خوبی با اهل سنت داشته باشد و اختلاف ها در این خصوص بین شیعیان و اهل سنت بسیار کمتر از اختلافات برخی دیگر از جوامع کاملا همگون است.
در ادامه این مقاله آمده بود: مشکلات برای شیعیان ایران همان اندازه وجود دارد که برای اهل سنت وجود دارد و حتی در برخی موارد دولت توجه بیشتری به مناطق سنی نشین کرده و هر دو مذهب روابط خانوادگی و احترام آمیز خوبی با هم دارند در حالی که در بسیاری از کشورهای عربی این مساله حل نشده است و دولت مرکزی نتوانسته شرایط متعادلی را برقرار کند.

امنیت و آرامش موجود در ایران در جهان اسلام بی نظیر است
با همه این تفاسیر و به گواه آمارها می توان دریافت که آزادی جامعه اهل سنت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی چندین برابر شده است، مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی از علمای اهل سنت نیز پیشتر در خصوص وضعیت اهل سنت ایران گفته بود که هم‌اینک امنیت و آرامشی که در ایران است در جهان اسلام بی نظیر است. بنده به علمای سعودی پیشنهاد کردم که به ایران بیاید تا با شما در ایران دیدار داشته باشیم، و وضعیت اهل سنت را از نزدیک مشاهد کند که چگونه به فرایض خود در کنار سایر مسلمان هستند. وقتی این گزارش‌ها را ارائه کردم آن‌ها نسبت به وضعیت اهل سنت در ایران ابراز خوشحالی کرد و متوجه شدند که اطلاعات غلطی به آن‌ها داده می‌شود.

انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdcbaabw.rhbz9piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما