تاریخ انتشار :جمعه ۱۹ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۸
معاون تهذیب حوزه علمیه حضرت صاحب الزمان (عج) دلگان:

امام باقر (ع) در دوره استبداد حکام بنی امیه جنبش علمى دامنه دارى بوجود آورد

معاون تهذیب حوزه حضرت صاحب الزمان (عج) دلگان با بیان اینکه امام باقر (ع) در دوره استبداد حکام بنی امیه جنبش علمى دامنه دارى بوجود آورد گفت: که اوج و عظمت آن در دوران امام صادق (ع) بود.
امام باقر (ع) در دوره استبداد حکام بنی امیه جنبش علمى دامنه دارى بوجود آورد
به گزارش عصرهامون به نقل از  دلگان پرس، مراسم سالروز شهادت حضرت امام محمد باقر (ع) در شهرک خسرین شهرستان دلگان برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان در این مراسم اظهار کرد: امام باقر (ع) در سال 57 هجرى در شهر مدینه چشم به جهان گشود.
وی افزود: مادر آن حضرت ام عبدالله دختر امام حسن مجتبى (ع) و از این جهت نخستین کسى بود که هم از نظر پدر و هم از نظر مادر فاطمى و علوى بوده است.
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان بیان کرد: پیشواى پنجم شیعیان در دوران امامت خود با زمامداران و خلفایی نظیر "ولید بن عبدالملک، سلیمان بن عبدالملک، عمر بن عبدالعزیز، یزید بن عبدالملک و هشام بن عبدالملک" هم دوره بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری تصریح کرد: این خلفا، به استثناى "عمر بن عبدالعزیز" که شخصى نسبتا دادگر و نسبت به خاندان پیامبر (ص) علاقه ‏مند بوده است، همگى در ستمگرى و استبداد و خودکامگى دست کمى از نیاکان خود نداشتند و مخصوصاً نسبت به پیشواى پنجم همواره سختگیرى داشته اند.
وی با بیان اینکه آن امام همام طى مدت امامت خود، در همان شرائط نامساعد، به نشر و اشاعه حقایق و معارف الهى پرداخته است گفت: امام باقر (ع) جنبش علمى دامنه دارى به وجود آورد که مقدمات تاسیس یک دانشگاه بزرگ اسلامى را که در دوران امامت فرزند گرامیش امام صادق (ع) به اوج عظمت رسید، پى ریزى کرد.
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان با اشاره به اینکه امام پنجم در علم، زهد، عظمت و فضیلت سرآمد همه بزرگان بنى هاشم بود و مقام بزرگ علمى و اخلاقى او مورد تصدیق دوست و دشمن بود خاطر نشان کرد: به قدرى روایات و احادیث، در زمینه مسائل و احکام اسلامى، تفسیر، تاریخ اسلام، و انواع علوم، از آن حضرت به یادگار مانده است که تا آن روز از هیچ یک از فرزندان امام حسن و امام حسین (ع) به جا نمانده بود.
حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری با تاکید بر اینکه رجال و شخصیتهاى بزرگ علمى آن روز، و نیز عده ‏اى از یاران پیامبر (ص) که هنوز درحال حیات بودند، از محضر آن حضرت استفاده میکردند بیان کرد: شخصیت هایی نظیر: "جابر بن یزید جعفى" و "کیسان سجستانى"(از تابعین) و فقهائى مانند: "ابن مبارک، زهرى، اوزاعى، ابوحنیفه، مالک، شافعى و زیاد بن منذر  از آثار علمى آن امام بهره‏ مند شده و سخنان آن حضرت را، بى واسطه و گاه با چند واسطه، نقل نموده‏ اند.
وی تصریح کرد: کتب و مولفات دانشمندان و مورخان اهل تسنن مانند: "طبرى، بلاذرى، سلامى، خطیب بغدادى، ابونعیم اصفهانى" و کتبى مانند: موطا مالک، سنن ابى داود، مسند ابى حنیفه، مسند مروزى، تفسیر نقاش، تفسیر زمخشرى، و دهها نظیر اینها، که از مهمترین کتب جهان تسنن است، پر از سخنان گهربار امام پنجم است و در همه جای این کتب جمله: "قال محمد بن علی و یا قال محمد الباقر" به چشم می خورد. 
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان اظهار کرد: کتب شیعه نیز در زمینه‏ هاى مختلف سرشار از سخنان و احادیث حضرت باقر (ع) است و هر کس کوچکترین آشنایى با این کتابها داشته باشد، این حقیقت را تصدیق می ‏کند.
حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری با بیان اینکه آوازه علوم و دانش امام باقر (ع) چنان سرزمین های اسلامى را پر کرده بود که لقب "باقر العلوم" (گشاینده دریچه‏ هاى دانش و شکافنده مشکلات علوم) به خود گرفته بود گفت:ابن حجر هیتمى» می ‏نویسد: "محمد باقر به اندازه ‏اى گنجهاى پنهان معارف و دانشها را آشکار ساخته، حقایق احکام و حکمتها و لطایف دانشها را بیان نموده که جز بر عناصر بى بصیرت یا بد سیرت پوشیده نیست و از همینجاست که ایشان را شکافنده و جامع علوم، و برافرازنده پرچم دانش خوانده ‏اند."
وی تصریح کرد: امام باقر (ع)در سخنان خود، اغلب به آیات قرآن مجید استناد نموده از کلام خدا شاهد می ‏آورد و می ‏فرمود: "هر مطلبى گفتم، از من بپرسید که در کجاى قرآن است تا آیه مربوط به آن موضوع را معرفى کنم.
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان با بیان اینکه امام  باقر (ع) شاگردان برجسته ‏اى در زمینه ‏هاى فقه، حدیث و تفسیر و دیگر علوم اسلامى تربیت کرد که هر کدام وزنه علمى بزرگى به شمار می ‏رفت خاطر نشان کرد: شخصیتهاى بزرگى همچون: محمد بن مسلم، زراره ‏بن اعین، ابو بصیر، برید بن معاویه عجلى، جابربن یزید، حمران بن اعین، و هشام بن سالم از تربیت یافتگان مکتب آن حضرت بودند.
انتهای پیام/8306
https://www.asrehamoon.ir/vdcfvydc.w6dcmagiiw.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما