تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۳
در حالی 70 درصد دانش‌آموزان سیستان ‌و بلوچستان با ۱۰۰۰ تومان در ماه سر می‌کنند که یکی از عارضه های این فقر دامنگیر عدم دسترسی افراد به آموزش است و این موضوع باعث شده آمار کودکان بازمانده از تحصیل در استان زیاد باشد.
"1000 تومان" خرجی یک ماه دانش آموزان پهناورترین استان کشور/ آینده سیستان و بلوچستان قربانی بی توجهی دولتمردان
به گزارش عصرهامون، یکی از مهم ترین پیامدهای فقر در استان سیستان و بلوچستان دسترسی افراد به آموزش است که این مهم باعث شده آمار کودکان بازمانده از تحصیل در استان رشد داشته باشد.
هرساله شاهد ترک تحصیل تعدادی از دانش آموزان استان در مقاطع مختلف هستیم که به جای حضور در مراکز آموزشی و فراگیری علم و دانش، خانه نشین شده و یا به انجام کارهایی که مقتضای سن و سال آنان نیست مشغول می شوند.
اما شواهد در استان سیستان و بلوچستان که به گفته شهریاری نماینده زاهدان فقیرترین مردم ایران هستند نشان می دهد یکی از معمول ترین علل ترک تحصیل دانش آموزان فقر اقتصادی است و کودکان و نوجوانان زیادی در استان هستند که بدلیل فقر و تنگدستی خانواده های خود به ناچار نان آور خانه شده و به جای اینکه هزینه ای بر هزینه های خانواده خود بیفزایند با درآمدی هر چند اندک کمک حال آنان خواهند شد.
هاشم خانی پژوهشگر اقتصاد آموزش‌وپرورش در این خصوص می گوید: در فقیرترین دهک درآمدی هزینه سالانه آموزش کودکان در سال 93، 401 هزار ریال و در سال 94، 392 هزار ریال بوده است همچنین درصد خانوارها با مخارج آموزشی ماهانه کمتر از هزار تومان برای هر فرزند دانش آموز برای استان بوشهر نزدیک به 49 درصد، برای استان کردستان نزدیک به55 درصد و در استان سیستان و بلوچستان نزدیک به70 درصد است.
علی ای حال ترک تحصیل دانش آموزان و به تبع خروج آینده سازان سیستان و بلوچستان از عرصه تعلیم و تربیت تبعات جبران ناپذیری برای جامعه در پی خواهد شد چرا که ممکن است این افراد به انواع بزهکاری ها روی آورده و مشکلات فراوانی را برای خود و جامعه بوجود آورد و در نتیجه فردی که می توانست بر توسعه جامعه تاثیرگذار باشد به مانعی برای توسعه تبدیل می شود.
چندی پیش نیز معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی نیز در یادواره شهدای نهضت سواد آموزی با بیان اینکه بشریت در طول تاریخ از سه پدیده شوم جهل و نادانی، فقر و گرسنگی، جنگ و ظلم و ستم رنج کشیده است، گفت: اگر نسلی از آموزش عقب افتاده باشد چندین نسل باید تلاش کند تا با پدیده بی سوادی در جامعه مقابله شود.
علی باقرزاده فقر اقتصادی در خانواده ها و عدم توسعه یافتگی را از جمله عوامل عقب افتادگی تحصیلی بین دانش آموزان عنوان کرد و ادامه داد: یکی ازعارضه های فقر عدم دسترسی افراد به آموزش است که این مهم باعث شده آمار کودکان بازمانده از تحصیل در استان زیاد باشد.
اگر چه معاون رئیس جمهور در زاهدان از تحقق عدالت آموزشی به عنوان یکی از اهداف دولت درمناطق محروم بویژه سیستان و بلوچستان خبر داده بود که این مصوبات و نتایج جلسات صرفاً روی کاغذ باقی می‌ماند و داستان محرومیت همچنان ادامه دارد.
 
انتهای پیام//
  https://www.asrehamoon.ir/vdcevf8o.jh87zi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما