تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۹
كم نيستند افرادی كه روزهای جوانی خود را به پای همسری گذاشته كه هيچ علاقه‌ای به او ندارند و فقط اجبار، پيوندی مصنوعی ميان آنها ايجاد كرده است.
سایه شوم ازدواج های زورکی در جامعه/ افسردگی، فرار از خانه، طلاق دستاورد ازدواج های اجباری
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، چادرش را جلو صورتش گرفته تا کبودی چشم هایش کمتر نظر دیگران را به سمتش جلب کند. با کمی تامل ماجرای طلاقش را جویا می شوم؛ آهی می کشد و می گوید: چهار سال پیش به درخواست پدرم تن به ازدواج اجباری دادم با تمام نفرتی که از پدرام داشتم سر سفره عقد جواب بله گفتم.
هيچ شناختی نسبت به پدرام نداشتم، متاسفانه پدرم به صرف آشنایی با پدر شوهرم مرا به زور پای سفره عقد نشاند. او می دانست پدرام یک ازدواج ناموفق در زندگیش دارد اما مدام می گفت مهم نیست اکنون پخته تر شده و خم و چم زندگی در دستانش است تو با او خوشبخت می شوی.
 
از همان روز اول به وضوح نظاره گر چشم چرانی هایش بودم، از خانواده ام به خاطر این ازدواج کینه داشتم و مَحرمی برای درد و دل کردن نداشتم بگونه ای که در چهاردیواری زندگی خود به تنهایی عادت کردم.
چهار سال از زندگی مشترکمان به اندازه چهل سال برایم تمام شد؛ روز و شب کارم کتک خوردن و شنیدن تهمت از پدرام بود تحملم را از دست دادم و امروز آمده ام مهرم را ببخشم جانم را آزاد کنم.
اشک هایش را پاک و چادرش را کمی جلوتر می کشد، ادامه می دهد: اکنون ابراز پشیمانی پدرم دردی از دردها و زخم هایم دوا نمی کند آینده ام را سیاه و مرا به زور پای سفره عقد با فردی نشاند که کوچکترین شناخت و علاقه ای به او نداشتم در صورتی که می توانستم درسم را ادامه دهم و با شناخت بیشتری شریک زندگیم را انتخاب کنم.
كارشناس ارشد روانشناسی در گفت وگو با خبرنگار زاهدانه ازدواج های اجباری را یکی از معضلات اجتماعی در جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: دستاورد اینگونه ازدواج ها که والدین حق انتخاب طرفین را نادیده می گیرند چیزی جز پدیدار شدن آُسیب های روانی، جسمی و روحی در پی ندارد.
 
مهسا کریمی با بیان اینکه بیشترین آسیب و عوارض ازدواج های اجباری و تحمیلی بر زنان وارد می شود، گفت: اختلالات روانی، از دست دادن روحیه نشاط و شادابی، از دست دادن امید به زندگی، افسردگی، پرخاشگری، فرار از خانه، عدم تفاهم، فرزندان بزهکار و طلاق نیز از دیگر دستاوردهای ازدواج های اجباری است.
وی با بیان اینکه ازدواج باید بر پایه شناخت و علاقه شکل گیرد، افزود: اینگونه ازدواج ها ثمره خوبی دارد زیرا در آن طرفین با شناخت، تفاهم، علاقه و عشق مسیر زندگی را انتخاب کرده و در آینده نیز با کمترین مشکل مواجه خواهند شد.
کریمی با اشاره به اینکه والدین ازدواج های ناخواسته و اجباری را مایه خوشبختی و سعادت فرزندانشان تلقی می کنند، تصریح کرد: طرفین در ازدواج باید نسبت به هم شناخت و علاقه داشته باشند زیرا پس از شروع زندگی مشترک والدین کمترین نقش را در پیوند زندگی آنان ایفا کرده از همین رو خود باید برای آینده تصمیم گیرند و از تجربیات دیگران هم استفاده کنند البته نه بدین منظور که تجربیات دیگران حصار زندگی آنان شود و از روی اجبار تن به قبولی یا رد آن داشته باشند.
این کارشناس ارتقای آگاهی های لازم به خانواده ها را عاملی برای کاهش ازدواج های اجباری دانست و ادامه داد: کمک گرفتن از مشاوران و یادآوری تجربیات تلخ دوستان و اطرافیان از اینگونه زندگی ها، گام موثری در جلوگیری از ازدواج های زورکی، تحمیلی و اجباری ایفا می کند.
انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdceff8o.jh87wi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما