تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۲
علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان با بیان اینکه جلسات چابهار برای مسئولین مهمتر از مردم سیل زده بود، عنوان کردند: این بی توجهی ها در شان مردم مرزدار سیستان و بلوچستان نبود و عملکرد دولت در کمک به مردم سیل زده ضعیف بود.
دولت در کمک به سیل زدگان ضعیف عمل کرد/ بی توجهی دولتی ها به مردم سیل زده در شان مردم مرزدار سیستان و بلوچستان نبود
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، هفته گذشته مردم شهرهای استان سیستان وبلوچستان شاهد بارش باران ،سیلاب و آبگرفتگی معابر بودند که این بارش ها در برخی شهرها سبب سیل شد و عملکرد دولت در امداد رسانی و رفع مشکلات سیل زدگان سبب  انتقاد نمایندگان و علمای استان شد.
جمعی از علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان در گفت و گو با پایگاه های خبری بومی استان با بیان اینکه دولت در کمک به مردم سیل زده ضعیف عمل کرد، عنوان کردند: امکانات دستگاه های دولتی اندک است به طوری که با یک سیل جزیی و آوار یک ساختمان مردم متحمل خسارات زیادی می شوند.
 
دستگاه های دولتی با کمبود امکانات روبرو هستند
مولوی عبدالمالک ملکی پور امام جمعه اهل سنت کنارک در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با بیان اینکه اقدامات دولت در کمک به مردم سیل زده ضعیف بود، اظهار داشت: دولت هنوز نسبت به سیل اخیر سیستان و بلوچستان عکس العملی نشان نداده و در این بخش ضعیف عمل کرده است.
وی ادامه داد: امداد گران هلال احمر در منطقه حضور داشتند ولی تنها برای کمک های جزیی بود.
مولوی ملکی پور با بیان اینکه دولت با کمبود امکانات مواجه است، تصریح کرد: با یک سیل جزیی و آوار یک ساختمان مردم متحمل خسارات زیادی می شوند و دولت نمی تواند به مردم کمک کند.
 
مسئولین دولتی تنها زبانی با مردم سیل زده ابراز همدردی کردند
امام جمعه اهل سنت کنارک خاطر نشان کرد: مسئولین تنها زبانی با مردم ابراز همدردی می کنند اما مردم نیاز به کمک دارند به خصوص شهرهای کمتر توسعه استان که با اولین بارندگی دچار سیل زدگی و ابگرفتگی می شوند لذا مسئولین باید ساخت زیر بناها و زیر ساخت ها را در اولویت کار خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه مسئولین کشوری و استانی برای یک جلسه در چابهار حضور داشتند، ادامه داد: این مسئولین می توانستند جلسه را با تاخیر آغاز کنند اما به داد مردم سیل زده برسند.
 
جلسات چابهار برای مسئولین مهمتر از مردم سیل زده بود
وی با بیان اینکه در جلسه چابهار طبق معمول مسئولین نشستند، خوردند، گفتند و رفتند ادامه داد: جلسه باید در مرحله دوم کار مسئولین کشوری که آمده بودند قرار می گرفت و باید به فریاد مردم سیل زده می رسیدند.
مولوی ملکی پور در پایان گفت: مسئولین باید به شهرهای کمتر توسعه یافته توجه کنند و این مسائل را زیر بنایی حل نمایند ولی متاسفانه زیر ساخت ها انجام نشده است و با اولین بارندگی ها مردم با مشکلات زیادی گریبانگیر می شوند و کسی نیست به داد مردم برسد.
 
بی توجهی دولتی ها به سیل زدگان در شان مردم مرزدار سیستان و بلوچستان نبود
امام جمعه اهل سنت شهرستان میرجاوه گفت: بی توجهی دولتی ها به مردم سیل زده در شان مردم مرزدار سیستان و بلوچستان نبود مردم توقع داشتند تا حداقل در مواقع بحرانی توجه بیشتری به این استان شود نه اینکه مصیبت مردم را نادیده گرفته و به راحتی از کنار آن عبور کنند.
مولوی عبدالرحیم ریگیان پور در گفت و گو با خبرنگار لادیز، با اشاره سیل اخیر استان و خسارات ناشی از آن، اظهار کرد: نیروهای هلال احمر، سپاه و بسیج تمام توان خود را برای امدارسانی به سیل زدگان استان به کار گرفتند که جای قدردانی دارد اما جا داشت با توجه به حضور وزیر راه در چابهار، وی به مردم مناطق سیل زده نیز سری می زد و وضعیت آنان را از نزدیک مورد بررسی قرار می دادچرا که مردم در سیل اخیر خسارات زیادی را متحمل شدند و دلجویی از آنان کمترین کاری بود که آقای وزیر می توانست انجام دهد.
وی افزود: این بی توجهی دولتی ها به مردم سیل زده در شان مردم مرزدار سیستان و بلوچستان نبود، مردم این استان بالاترین رای را به دولت تدبیر و امید دادند و توقع داشتند تا حداقل در مواقع بحرانی توجه بیشتری به مردم این استان شود نه اینکه مصیبت مردم را نادیده گرفته و به راحتی از کنار آن عبور کنند.
وی خاطرنشان کرد: حضور دولتمردان در چابهار و عدم توجه به مردم سیل زده باعث رنجش مردم استان شد البته چابهار بندری تجاری و اقتصادی است و بیشتر سود آن به دولتی ها بر می گردد بنابراین مسلم است که همایش چابهار را ارجچ تر از مردم محروم و سیل زدده بدانند، شایسته بود حداقل مانند جریان پلاسکو با مردم سیل زده نیز ابراز همدردی می کردند اما در جریان سیل سیستان و بلوچستان دولتمردان بسیار کم لطفی کردند.

امداد رسانی به سیل زدگان مهمتر از برگزاری جلسات بود
مولوی ریگیان پور تاکید کرد:  مردم سیستان و بلوچستان مردمی مرزدار ، همراه با نظام و محور وحدت و امنیت کشور هستند و رهبر نیز بارها مسئولین کشور را نسبت به این استان سفارش کرده اند اما متاسفانه محرومیت این استان ان طور که باید و شاید از سوی مسئولین منعکس نشده است.
امام جمعه اهل سنت نصرت آباد با اشاره به بارندگی های اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: تصاویر پخش شده از تلویزیون نشان داد بار دیگر بسیجیان با اقدام موثر و خود جوش خود به یاری مردم سیل زده شتافتند که این مهم نشان از کارنامه درخشان بسیج در خدمت رسانی به مردم است
مولوی جان داد نارویی در گفت وگو با خبرنگار زاهدانه با اشاره به بارندگی های اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان اظهار داشت: حضور داوطلبانه و تاثیر گذار بسیجیان برای امداد رسانی به مردم سیل زده بارقه ای از نور در دل مردم بی خانمان ایجاد کرد.
 
 کارنامه بسیج در امداد رسانی به مردم درخشان است
وی با بیان اینکه مردم زیادی در این بارندگی ها بی خانمان شده و خسارت های زیادی متحمل شدند، افزود: امداد رسانی به سیل زدگان مهمتر از برگزاری جلسات بود چرا که خانه و کاشانه مردم در حالی خراب شد که نیازمند یاری بودند.
وی ضمن تقدیر و تشکر از بسیجیان همیشه در صحنه حاضر گفت: این افراد در تمامی صحنه ها بی مزد و منت و بدون هیچ اجباری اقدام به نجات جان مردم کرده و یاری گر آنها در تمامی صحنه ها هستند.
امام جمعه اهل سنت نصرت آباد ادامه داد: این فداکاری بسیجیان یادآور رشادت های رزمندگان دوران دفاع مقدس است که تا پای جان برای ملت و کشور جان فشانی کردند.
 
سرکشی مستقیم مسئولین از سیل زدگان ضروری بود
امام جمعه اهل سنت ایرانشهر گفت: حضورر مسئولین برای درک از وضعیت واقعی و مشقت بار سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان لازم و ضروری بود.
مولوی شمس الحق دامنی در گفت و گو با پهره اظهار کرد: مسئولین به عنوان خدمتگذاران هر جامعه محسوب می شوند و می طلبید از مناطق خسارت دیده سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان به صورت مستقیم بازدید و سرکشی انجام می دادند.
 وی گفت: پیش از خسارت هم باید مشکلات قشر محروم در شهر و روستاها برطرف می گردید اما اکنون هم وقت جبران وجود دارد و باید به خسارت دیدگانی که منازل مسکونی و باغ های کشاورزیشان را از دست داده اند با کمک های مالی امدادرسانی کاملی صورت دهند.
مولوی دامنی ادامه داد: هیچ کوتاهی پذیرفته نیست و نباید بیش از این قشرهای آسیب پذیر جامعه متحمل خسران شوند.
مسئولین تمهیدات خود را متناسب با حال مستضعفین بسنجند
مولوی بارانی گفت: مسئولین می بایست با در نظر گرفتن محرومیت و وضعیت مستضعفین منطقه تمهیدات لازم را برای مردم بسنجند.
مولوی عبد الغنی بارانی در گفتگو با سنت نیوز در خصوص بارش رحمت آسمانی بر سر مردم سیستان و بلوچستان ابراز داشت:   همانطور که می دانیم مردم سیستان و بلوچستان سالهاست که با بی آبی دست و پنجه نرم می کردند اما با لطف خداوند امسال شاهد نزول رحمت الهی بودند.
وی با اشاره به نماز های باران خوانده شده و دعا های همیشگی مردم برای طلب باران افزود: مردم بارها به جهت نزول رحمت الهی  نماز های باران و دعا های فراوان می کردند و خداوند نهایتا دعای مردم را اجابت کرد.
مدیر مدرسه علمیه اهل سنت طوبی زاهدان در ادامه با اشاره به عدم آمادگی برخی از مردم و مناسب نبودن امکانات مواجه با بارندگی ابراز داشت: متاسفانه برخی از مردم و امکانات با بارندگی های اخیر غافل گیر شدند که نهایتا سبب ایجاد خسارت گسترده در منطقه شد.
مدرس حوزه های علمیه اهل سنت دربا بیان لزوم رسیدگی بیش از پیش مسئولین به محرومین سیستان و بلوچستان عنوان داشت: مسئولین می بایست با در نظر گرفتن محرومیت و وضعیت مستضعفین منطقه تمهیدات لازم را برای مردم بسنجند.
 
مردم سیل زده شب سرد زمستانی را تا صبح بدون امکانات سپری کردند
مولوی بلال مقدسیان با اشاره به وقوع سیلاب در شهرستان دلگان، گفت: مردم سیل زده این منطقه شب سرد زمستانی را تا صبح بدون امکانات سپری کردند.
مولوی بلال مقدسیان امام جمعه اهل سنت اسفند دلگان در گفتگو با خبرنگار دلگان پرس با اشاره به بارش باران و وقوع سیلاب اخیر جنوب سیستان و بلوچستان، گفت: مردم  روستای اسفند شهرستان دلگان بیش از چند روز در محاصره سیلاب بوده اند.
وی با بیان اینکه با آغاز بارش ها، شهرستان دلگان در محاصره سیلاب بوده است، تصریح کرد: مردم محروم و مستضعف که خانه های خشتی و گلی آنها در سیلاب اخیر تخریب شده است، نیازمند حمایت دولت هستند.
 
سیل زدگان نیازمند حمایت دولت هستند
امام جمعه اهل سنت اسفند دلگان با تاکید بر اینکه مسوولان استانی و کشوری باید از مردم سیل زده این منطقه بازدید به عمل می آوردند، بیان کرد: علی رغم اینکه چند روز از سیلاب می گذرد، هیچ بازدیدی انجام نشده است.
مولوی بلال مقدسیان اضافه کرد: هر چند بسیجیان با دستان خالی و نیروهای هلال احمر به کمک مردم سیل زده شهرستان دلگان شتافتند ولی برخی از مردم به دلیل نبود امکانات شب سرد زمستانی را تاصبح سپری کرده اند.
با گذشت چند روز از سیلاب هیچ بازدیدی از سوی مسئولین انجام نشد
وی با اشاره به اینکه این حجم از بارش ها در جنوب استان سیستان و بلوچستان پیش بینی شده بود، اظهار کرد: آمادگی لازم و کافی در برابر سیلاب جنوب این استان وجود نداشته است.
امام جمعه اهل سنت اسفند دلگان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اکثر خانه های منطقه دلگان خشت، گلی و کپری است، بیش ترین خسارت ها را مردم محروم این شهرستان از سیلاب دیده اند.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchx-nw.23nzwdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما