تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۱۵
رئیس فراکسیون اشتغال و تولید مجلس گفت: بیکاری بزرگترین چالش پیش روی مردم سیستان و بلوچستان و نرخ رشد بیکاری در این استان رو به افزایش است.
افزایش رشدنرخ بیکاری سیستان و بلوچستان به ۲۶ درصد در سال۹۵ /آمار فارغ التحصیلان بیکار کشور به بیش از ۴۵ درصد رسید
به گزارش سرویس سیاسی عصرهامون به نقل از پایگاه خبری تحلیلی لادیز؛جلسه شورای اداری شهرستان میرجاوه با حضور "غلامرضا کاتب" عضو هیئت رئیسه مجلس و رئیس فراکسیون اشتغال و تولید، جمعی از نمایندگان مجلس و اعضای شورای اداری این شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری میرجاوه برگزار شد.
در این جلسه که با حضور رئیس فراکسیون اشتغال و تولید،"قاضی زاده هاشمی" عضو شورای نظارت صدا و سیما در مجلس، "علی کرد" نماینده مردم میرجاوه و خاش  و "علیم یارمحمدی" نماینده مردم زاهدان برگزار شد مسائل و مشکلات شهرستان میرجاوه مورد بررسی قرار گرفت.
 
هیچ زیرساختی برای ترغیب سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در میرجاوه وجود ندارد
فرماندار میرجاوه در این نشست اظهار کرد: شهرستان میرجاوه شهرستانی تازه تاسیس و اولین مرز رسمی و بین المللی استان سیستان و بلوچستان است که متاسفانه رشد قابل توجهی نداشته  و نزدیکی به مرکز استان یکی از دلایل عمده عدم رشد این شهرستان است.
محمد میهنی  با اشاره به مشکلات شهرستان میرجاوه،افزود: کمبود اعتبارات باعث شده تا نتوانیم ان طور که شایسته است خدمات لازم را به مردم این منطقه ارائه کنیم، تاکنون مردم برای پیگیری درمان به زاهدان مراجعه می کردند که با افتتاح بیمارستان، این مشکل برطرف می شود، بیمارستان میرجاوه کاملا آماده است و پیگیر افتتاح آن هستیم.
وی خاطرنشان کرد: این شهرستان شرایط مساعدی از لحاظ خدمات شهری ندارد چراکه مردم از سطح معیشت پایینی برخوردارند و قادر به پرداخت مالیات و عوارض شهرداری نیستند از طرفی دیگر کمک خاصی از سوی مدیران برای حل مشکلات شهرداری انجام نشده و اعتباری به شهرداری اختصاص نیافته است.
میهنی با بیان اینکه هیچ زیرساختی برای ترغیب سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در میرجاوه وجود ندارد، تاکید کرد: اکثر مردم میرجاوه کشاورز و دامدار هستند و خشکسالی های اخیر باعث نابودی دام ها و محصولات کشاورزی آنها شده است و مردم ناچارند به مشاغل کاذب روی بیاورند چراکه هیچ کارخانه و تولیدی در این شهرستان وجود ندارد، تنها یک معدن در شهرستان داریم که  20 کارگر در آن مشغول کار هستند و هیچ زیرساختی برای ترغیب سرمایه گذاران به  ایجاد تولیدی ، کارگاه و کارخانه در این شهرستان وجود ندارد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه، تصریح کرد: برای ایجاد فرصت های شغلی بیشتر درخواست ایجاد منطقه ویژه اقتصادی را در مرز میرجاوه دادیم و اکنون جانمایی و واگذاری زمین منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه به همت اتاق بازرگانی استان انجام شده است.
 

 
"علی کرد" نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس با بیان مشکلات شهرستان، راه اندازی دانشگاه، پیگیری ایجاد منطقه ویژه اقتصادی، اختصاص اعتباری ویژه شهرداری برای رفع مشکلات شهرستان، جذب نیروهای بومی و متخصص شهرستان در استخدامی ها، راه اندازی 5 اورژانس بین راهی، صدور مجوز استخدام در آموزش و پرورش، اعطای 300 میلیون تومان اعتبار برای پرداخت حقوق عقب افتاده کارگران شهرداری، تجویز اعطای نسخه شفاف برای واردات میوه و رفع مشکلات پخش مسابقات ورزشی را از جمله مطالبات مردم میرجاوه از دولت عنوان کرد.
پیگیر واگذاری یک آمبولانس به این شهرستان هستیم
نماینده سرخس و فریمان در مجلس نیز بیان کرد: دولت در وضعیت اعتباری مناسبی نیست و با کسری بودجه مواجه هستیم، شهرستان میرجاوه محدودیت ها و مشکلات زیادی دارد و مسئولین باید توجه خاصی به این نقطه مرزی داشته باشند و مسئولین استانی نیز بیش از پیش پیگیر مطالبات مردم و رفع مشکلات شوند.
سیداحسان قاضی زاده هاشمی افزود: پیگیر واگذاری یک آمبولانس به این شهرستان تا اردیبهشت سال آینده خواهیم شد و همچنین به دلیل مشکلات موجود برای تماشای فوتبال از طریق سیستم دیجیتال، سیستم آنالوگ باید در این منطقه تقویت شود تا مردم بتوانند تصاویر پخش بازی های فوتبال را از طریق سیستم آنالوگ دریافت کنند.
 
نرخ رشد بیکاری در سیستان و بلوچستان به 26 درصد رسیده است
"غلامرضا کاتب" عضو هیئت رئیسه مجلس نیز در این جلسه گفت: بیکاری بزرگترین چالش پیش روی کشور است و نرخ رشد بیکاری در استان سیستان و بلوچستان رو به افزایش است نرخ بیکاری در سال 84 معادل 11 درصد بود، در سال 94 به 17 درصد و در حال حاضر به 26 درصد رسیده است و اگر این مشکل را مهار نکنیم آمار افراد بیکار به بالای 26 درصد نیز خواهد رسید و این زنگ خطری برای این استان است، آمار فارغ التحصیلان بیکار در کشور در سال 84معادل 20 درصد بوده است این آمار در سال  94 به 42 درصد رسید و اکنون به بیش از 45 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: شهرستان میرجاوه منطقه ای مرزی و محروم است که اکثریت جمعیت آن روستایی هستند و باید برای روستاها برنامه ریزی ویژه داشته باشیم تا روستاییان بتوانند از وام های اشتغالزایی قرض الحسنه  استفاده کنند در همین راستا در بودجه امسال 3 میلیارد تومان اعتبار برای اعطای وام های اشتغالزایی به خانواده های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی پیش بینی شده است و حدود 130 هزار شغل باید در سال آینده ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: راه اندازی شرکت عمران و توسعه شهرستان با سهامداری خود مردم می تواند کمک زیادی به ایجاد اشتغال داشته باشد و نیمی از مردم میرجاوه می توانند سهامدار این شرکت باشند ما نیز پیگیر راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه هستیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس و رئیس فراکسیون اشتغال و تولید با اشاره به عدم وجود دانشگاه در میرجاوه، بیان کرد: بزرگترین مشکل برای راه اندازی دانشگاه در شهرستان میرجاوه وجود دانشجوست اگر شهرستانی بداند که می تواند دانشجوی مورد نیاز برای راه اندازی دانشگاه را تامین کند و تعداد فارغ التحصیلان سال آخر متوسطه در حد نصاب باشد راه اندازی دانشگاه بلامانع است.
 

 
انتهای پیام/4941 https://www.asrehamoon.ir/vdchx-nw.23ni6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما