> عطاری ها محل عرضه فرآورده های خام گیاهی داروهای ماهواره ای قابل اعتماد نیستند | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۰۰
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه عطاری ها فقط محل عرضه فرآورده های خام گیاهی هستند، گفت: مردم باید داروی مورد نیاز خود را فقط از داروخانه ها تهیه کنند.
عطاری ها محل عرضه فرآورده های خام گیاهی/ داروهای ماهواره ای قابل اعتماد نیستند
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از  زاهدانه، چندی پیش خبر مبنی بر "تهدید سلامت شهروندان با داروهای پاکستانی" در این پایگاه خبری منتشر شد که دکتر «علیرضا مبارکی» معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این خصوص در گفت وگو با خبرنگار زاهدانه اظهار داشت: دارو انواع مکمل های دارویی فرآورده هایی بسیار حساس هستند که باید استانداردهای لازم در تولید و نگهداری آنها رعایت شود.
وی با بیان اینکه دارویی که به صورت قاچاق و غیرمجاز وارد شده و مورد استفاده قرار می گیرد داروی تقلبی است، گفت: چنین داروهایی در یک مکان و شرایط نامناسب تهیه و در فرایند قاچاق وارد کشور شده از این رو اگر اورژینال هم باشد در مسیری که حمل و نقل و نگهداری می شود دچار آسیب شده بنابراین دارویی غیرقابل اعتماد است.
این مسئول تاکید کرد: مردم باید توجه داشته باشند و داروی مورد نیاز خود را فقط از داروخانه ها تهیه کنند گرچه ممکن است در برخی داروخانه ها نیز داروی قاچاق وجود داشته باشد اما درصد این مهم در سیستان وبلوچستان زیر صفر و انگشت شمار است بگونه ای که نمره داروخانه های استان در این خصوص قابل قبول است.
وی با بیان اینکه عطاری ها فقط محل عرضه فرآورده های خام گیاهی هستند، افزود: متاسفانه در برخی مواقع در عطاری ها برخی داروهای ماهواره ای و غیرمجاز به فروش می رسد لذا
از آنجایی که عطاری ها از وزارت بهداشت پروانه نمی گیرند بازرسی های این نهاد نیز محدود به یکسری داروهای مشترک است از همین رو نظارت و کنترلی که بر سطح داروخانه ها داریم بیشتر از عطاری ها است.
دکتر مبارکی بخش دیگر فرآورده های قاچاق دارویی را فرآورده هایی عنوان کرد که توسط دست فروشان در مکان های خاص عرضه می شود برهمین اساس بیان کرد: گرچه نظارت بر این امر سخت است اما آگاه رسانی و اطلاع رسانی به مردم باعث جلوگیری از ورود چنین فرآورده هایی می شود زیرا اگر مردم مطلع شوند دارویی که توسط دست فروشان عرضه می شود تقلبی است خریداری نکرده لذا وقتی تقاضا برای چنین داروهایی وجود نداشته باشد مسلما قاچاق هم انجام نخواهد شد.
وی در خصوص ورود قاچاقی و غیرمجاز برخی فرآورده های آرایشی و بهداشتی نیز خاطر نشان کرد: این فرآورده های غیر مطمئن هستند، مردم باید سعی کنند این اقلام را از داروخانه ها یا فروشگاه های دارای مجوز توزیع فرآورده های آرایشی بهداشتی تهیه و از دکه و مغازه هایی که از نظارت علوم پزشکی خارج هستند خرید نکنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: شهروندان می توانند انتقادات و شکایات خود مبنی بر رسیدگی به تخلفات دارویی را به شماره پیامکی معاونت غذا و داروی استان با شماره 09104504400 در میان گذاشته تا در اسرع وقت به تخلفات موردنظر رسیدگی شود.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdxk0n.yt0sk6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما