تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۸
علی رغم وعده اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی و تسهیلات مسکن توسط استاندار سیستان و بلوچستان و همچنین مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری به سیل زدگان سال 95 جنوب این استان، این وعده هنوز عملی نشده است.
سیل زدگان جنوب استان: وعده اعطای تسهیلات دولت هنوز عملی نشده است/ تسهیلات "مسکن روستایی" دولت قبل هزاران نفر را در مناطق محروم خانه دار کرد
به گزارش عصرهامون به نقل از دلگان پرس، یکی از نیازهای اساسی اقشار مختلف جامعه نیاز به خوراک، پوشاک و سرپناهی جهت اقامت گزیدن و زندگی کردن در آن است در واقع داشتن مسکنی متناسب با نیاز همواره یکی از دغدغه های جدی همه مردم بوده است. به همین دلیل مسئله مسکن مناسب و تهیه سرپناه برای اقشار مختلف مردم، مطالبه ای عمومی از همه دولت ها از ابتدای انقلاب اسلامی بوده است.
در ماده 3، 31 و 43 قانون اساسی در بخش های مختلفی "مسکن" را به عنوان یکی از حقوق اصلی مردم مورد تاکید قرار داده است.
یک کارشناس مسکن و صنعت ساختمان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: از سال های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی نگاه ناشی رویکرد مصرفی به موضوع مسکن محور اصلی سیاست دولت ها در این بخش بوده است.
وی با بیان اینکه این امر باعث توجه به مسکن محرومان، مسکن روستایی و تصویب قانون زمین شهری شد، تصریح کرد: که در آن پولی بابت زمین از مردم گرفته نمی شد و فقط هزینه آماده سازی زمین از مردم اخذ می شد.
حسینی با تاکید بر اینکه این قانون تا سال 1371 ادامه پیدا کرد، اضافه کرد: از سال 1372 تغییر رویکرد دولت وقت در حوزه اقتصادی و به تبع آن، برخی تغییرات مدیریتی در وزارت مسکن، سبب شد تا جهت گیری و نگاه سرمایه به بخش مسکن موجب حضور پر رنگ سرمایه گذاران بخش خصوصی در این بخش برای کسب سود بیشتر شد.
این کارشناس مسکن با اشاره به اینکه این تغییر جهت گیری تا اواسط دولت نهم(سال86) مشهود بود، افزود: در این سال، دولت وقت به نگاه اول در تامین مسکن مردم بازگشت و فرآیند عملی آن به صورت طرحی با عنوان "مسکن مهر" و "مسکن روستایی" به مرحله اجرا گذاشته شد.
وی با بیان اینکه مسکن روستایی و مسکن مهری که باعث خانه دار شدن هزاران خانوار در سراسر کشور شده بود، گفت: در استان های جنوبی مانند سیستان و بلوچستان و کرمان که هزاران کپر نشین داشت، باعث خانه دار شدن هزاران روستایی شد که تا قبل از آن حتی فکر خانه دار شدن را هم نمیکردند.

اما علی رغم ساخت و ساز مسکن روستایی و مهر در این مناطق علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنان استان سیستان و بلوچستان را از جمله استان هایی دانسته است که پایین ترین جذب را در حوزه تسهیلات مسکن روستایی داشته است.
تابش افزوده است: همچنین برای استان های محروم مثل سیستان و بلوچستان درصدی از حساب صد امام(ره) ویژه افراد زیر پوشش کمیته امداد اختصاص داده شده که علاوه بر بهره مندی از وام ۱۵۰ میلیون ریالی از حوزه اعتبارات داخلی بانکها و آورده نقدی خود از وام بلاعوض ۳۰ تا ۵۰ میلیون ریالی این حساب نیز برای تکمیل ساخت بهره مند شوند.
با وقوع سیلاب های بهمن ماه و اسفند 95 در شهرهای جنوب سیستان و بلوچستان، به گفته مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان بخش مسکن روستایی این استان آسیب های جدی دیده است.
وی در جلسه هفتم بهمن ماه 95 ستاد مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان گفته بود: اعطای تسهیلات بلاعوض بازسازی منازل سیل‌زدگان، پیگیری لازم جهت انجام  روند اداری در حال انجام است تا در صورت امکان این تسهیلات نیز به مردم سیستان و بلوچستان پرداخت شود که البته این روند مقداری زمانبر است.

اما همان روز علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان هم در گفتگو با ایسنا اظهار کرده بود: با برآوردی که از خسارت ‌های وارده انجام دادیم ۲۰ میلیون توام وام با چهار درصد سود و همچنین سه میلیون تومان وام بلاعوض به خسارت‌دیدگان اعطا خواهیم کرد.
اوسط هاشمی در ادامه افزوده بود: هرچند که باز هم عقیده داریم باید بیش از این‌ها تسهیلات ارزان‌قیمت و مساعدت‌های بلاعوض به مردم ارائه شود.
اما با گذشت بیش از 3 ماه از وعده های مسئولان دولتی استان سیستان و بلوچستان جهت اعطای تسهیلات به سیل زدگان، یکی از اهالی دلگان در گفتگو با دلگان پرس اظهار کرد: به ما وعده اعطای تسهیلات مسکن دادند ولی با اینکه چند ماه از آن سیلاب ها می گذرد هنوز خبری از وام نیست.
وی ادامه داده است: روزهای اولیه که سیلاب جاری شد، هیچ کدام از مسئولان دولتی مرکز استان سیستان و بلوچستان جهت بازدید به مناطق سیل زده که عمدتا از افراد محروم و مستضعف بودند، نیامدند.

این در حالی است که اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در همان ایام سیل در گفتگو با تسنیم بیان کرده بود: نباید یک روزه انتظار معجزه داشت و رسانه‌ها هم نباید برای مردم کاسه داغ‌تر از آش بشوند و اقدامات لازم انجام شده و جلسات هم در این زمینه برگزار شده است.
یکی دیگر از روستاییان در گفتگو با خبرنگار دلگان پرس با اشاره به اینکه از سال 1386 بسیاری از مردم مناطق محرومی مانند دلگان با دریافت تسهیلات مسکن روستایی صاحب مسکن شدند، اضافه کرد: اما از 3 سال اخیر و با شرایط سختی که بانک ها گذاشته اند، دریافت تسهیلات مسکن به سختی انجام می شود.
وی با بیان اینکه بعد از سیلاب های سال گذشته بسیاری از خانه های گلی و کپری مردم دلگان آسیب دیده است، خاطرنشان کرد: مسئولان به ما وعده دریافت تسهیلات و کمک به سیل زدگان را داده اند.
بامری با تاکید بر اینکه در حالی که مسئولان و ارگان های دولتی هیچگونه اقدامی برای سیل زدگان انجام ندادند، ادامه داد: اما با گذشت چندین ماه، هنوز خبری از اعطای تسهیلات به روستاییان و سیل زدگان نیست.
خبرنگار مجید بامری
انتهای پیام/8306
https://www.asrehamoon.ir/vdch-vnw.23nkwdftt2.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما