تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۳
در حالی هر سال در آستانه ماه مبارک رمضان، مسئولان اقتصادی کشور از تشدید نظارت بر واحدهای بازرگانی و تلاش در راستای تنظیم ماه مبارک، سخن می‌گویند که گرانی اقلام مصرفی داد مردم را درآورده و طعم تلخ گرانی بر سفره آنها احساس می شود.
گرانی سهم مردم کلانشهر جنوب شرق از سفره ماه رمضان/ عرضه مرغ 8 هزار تومانی و زرد آلود 18 هزاری در بازار
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، چند روز قبل بود که رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان در جلسه تنظیم بازار از عرضه مرغ و گوشت با قیمت مناسب در ماه مبارک رمضان خبر داده بود که "مرغ منجمد از قرار هرکیلو 5هزار و700 تومان و گوشت گاو و شتر نیز هر کیلو 25 هزار تومان است که از این بابت نگرانی در تامین این اقلام نداریم" اما در عمل وقتی به مراکز عرضه مرغ و گوشت قرمز در بازار مراجعه کردیم با چیز دیگری مواجه شدیم زیرا هرکس برای خود قیمتی داشت به گونه ای که هرکیلو مرغ از 6هزار و 900 تا 8هزار و 500 تومان در بازار عرضه می شد.

علی ای حال در حالی که هر ساله در آستانه ماه مبارک رمضان، مسئولان اقتصادی کشور از تشدید نظارت بر واحدهای بازرگانی و تلاش در راستای تنظیم ماه مبارک، سخن می‌گویند که آنچه در عمل ثابت شده این است که نه تنها مسئولان امر، توفیقی در این زمینه نداشته اند بلکه نبود نظارت تام بر این سیاست از سوی دیگر نیز باعث تشدید قیمت‌ها و نارضایتی مردم شده است.
 

این در حالی است که این سیاست‌ها و عدم توفیق مسئولان اقتصادی در تنظیم بازار، هر ساله تکرار می‌شود و گویی، هیچ برنامه درازمدتی برای تنظیم بازار در دستور کار نیست، چرا که این داستان در ماه رمضان، عید نوروز، شب یلدا، مناسبت‌های گوناگون همچون روز مادر، روز پدر و غیره هم تکرار می‌شود و آنانی که همواره در این ماجرا دستشان تهی است، مردمی هستند که چشم و گوششان به شنیدن خبری درباره نظارت اصولی و منطقی بر واحدهای بازرگانی است.

بزی یکی از شهروندان زاهدانی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون با اشاره به ناهمخوانی و ناهماهنگی حرف و عمل مسئولین با یکدیگر اظهار داشت: در این بازار هر کس ساز خودش را کوک می کند کسی به فکر مردم عادی نیست مسئولان اگر درد مردم را درک می کردند امروز قیمت مرغ که به گفته خوشان قرار بود کیلویی 5 هزارو 700 توزیع شود را 8 هزار و 500 تومان خریداری نمی کردیم.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت ها در ماه مبارک رمضان از گوشت و مرغ هم فراتر رفته است، گفت: چندین روز است که فرزندانم چشم انتظار خرید چندکیلو زردآلو هستند اما همانطور که خودتان مشاهده می کنید قیمت میوه های نوبرانه همچون زردآلو، انبه، انگور و غیره سر به فلک کشیده و همه مردم توان خرید ندارند.

این شهروند زاهدانی ادامه داد: وقتی زردآلو کیلویی 14 تا 18 هزار تومان، انگور یاقوتی کیلویی15 تا 17 هزار تومان، انبه کیلویی 8 تا 10 هزار تومان و موز کیلویی 5 تا 6 هزار تومان در بازار عرضه می شود مردم چگونه نیاز فرزندانشان را تامین کنند؛ این گرانی ها به سفره خانواده ها ضربه زده و سفره آنها را روز به روز کوچکتر کرده است

کیخا یکی دیگر از شهروندان به خبرنگار عصرهامون گفت:متاسفانه مساله گرانی در کشور باعث نارضایتی مردم شده است که عامل اصلی آن نیز سوء مدیریت برخی مسئولان است.  

وی که راننده تاکسی است با بیان اینکه از صبح تا شب برای کسب یک لقمه نان باید خیابان های شهر را متر کنیم، افزود: با این 30 هزار تومان که در طی روز با هزار بدبختی بدست می آورم، نمی دانم پول خرج و مخارج خانه را بدهم یا اقساط ماشین و پول آب و برق منزل را؛ این انصاف نیست عده ای حقوق های میلیونی بگیرند و ما قشر کارگر برای خرید چند کیلو گوشت شب تا صبح در فکر باشیم و به قول معروف "کاسه چه کنم چه کنم در دست گیریم".

وی ادامه داد: این روزها با زبان روزه در گرمای سوزان درپی کسب لقمه نانی حلال باید جان دهیم اما بازهم قدرت و توان خرید اجناس ضروری خانواده را نداریم، از افزایش قیمت مرغ گرفته تا میوه و تره بار این گرانی کمر خانواده ها را خم کرده کاش در ماه مبارک هم مانند فصل زمستان در برخی خیابان ها دیوار مهربانی وجود داشت تا شب هنگام که به خانه بر می گردیم شرمنده زن و فرزند خود نباشیم.

براهویی یک از بانوان زاهدانی در حالی از افزایش قیمت ها گلایه داشت که به خبرنگار عصرهامون گفت: مردم تنها قربانی این گرانی ها هستند، مسئولان از وضعیت معیشتی مردم اطلاعی ندارند زیرا در آستانه ماه رمضان نوید کاهش و کنترل قیمت اجناس در بازار را می دهند اما امروز که برای خرید یک کیسه برنج به بازار آمده ام همان برنجی که همیشه 50 هزار تومان خریداری می کردم 60 هزار تومان شده است.

در این اوضاع گرانی و آشفتگی اقتصادی مردم گلایه های خود را دارند و به هر طریقی هست فشارها را تحمل می کنند و به قول معروف صورت خود را با سیلی سرخ می کنند اما مسئولان همچنان حرف های خود را تکرار می کنند و از بهتر شدن وضعیت توزیع و قیمت مرغ خبر می دهند.

مدیر بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: مرغ منجمد تنظیم بازاری که اکنون در شبکه توزیع می شود به نرخ مصرف کننده 5 هزارو 700 تومان عرضه می شود.

محمد رفیع سلطانزاده با بیان اینکه قیمت مرغ کشته روز 8 هزارو 70 تومان است، گفت: مردم می توانند این اجناس(مرغ منجمد تنظیم بازار) را از فروشگاه های معتبر که دارای بنر می باشند تهیه کنند.

انتهای پیام/
 
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcb0gb9.rhbs5piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما