تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۳۹
در حالی خشکسالی های 20 ساله سیستان وبلوچستان خسارات زیادی به بخش کشاورزی وارد کرده است که امسال به علت سرمازدگی و خشکسالی با افت تولید 60 درصدی انگور یاقوتی در استان مواجه هستیم.
خشکسالی دامن زودترس ترین انگور کشور را گرفت/ افت 60 درصدی تولید انگور یاقوتی در سیستان وبلوچستان
به گزارش عصرهامون، خشکسالی های چند دهه اخیر در حالی خسارات زیادی به بخش کشاوزی، اقتصادی و اشتغال مردم در سیستان وبلوچستان وارد کرده است که این خطه از کشور با توجه به تنوع آب و هوایی و وسعتش از ظرفیت های بی نظیر و ناشناخته ای در زمینه های مختلف برخوردار است که یکی از این ظرفیت ها موضوع تنوع محصولات کشاورزی است.
این استان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
در همین راستا انگور یاقوتی یکی از زود رس‌ترین انگور ها در سطح کشور است که هر ساله در اوخر اردیبهشت ماه و اوایل خرداد برداشت آن آغاز می‌شود که همین موضوع نیز باعث بازار پسندی بیشتر این محصول می شود.
 
برداشت زودرس ترین انگور کشور در سیستان و بلوچستان
برداشت انگور یاقوتی ، زودترس ترین انگور کشور از هزار و 900 هکتار باغ هاي جنوبی سیستان و بلوچستان آغاز شد.
 

اردشیر شهرکی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: سه هزار و 700 هکتار از باغ های استان به کشت انگور اختصاص دارد که سه هزار هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است.
وی با بیان اینکه 80 درصد از انگورهای استان از نوع یاقوتی هستند، گفت: برداشت این محصول از شهرهای سرباز، ایرانشهر، نیکشهر، قصرقند و کنارک آغاز شد و تا اواخر خرداد ادامه دارد.

افت تولید 60 درصدی انگور یاقوتی
این مسئول در گفت وگو با ایرنا میزان برداشت همه ساله این محصول را 30 هزار تن دانست و افزود:امسال بر اساس برآوردهای صورت گرفته به دلیل سرمازدگی و خشکسالی شاهد کاهش حدود 60 درصدی این محصول خواهیم بود.
گفتنی است 85 درصد انگور تولیدی در سیستان و بلوچستان از نوع یاقوتی و بقیه شامل انواع فخری، لعل، امیری، سنگک، غلامی، چشم گاوی، قندهاری و حاجی عباسی است.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchminzw23nvxd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما