تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۵۵
سپستان از جمله میوه‌های حاره‌ای منطقه ایرانشهر است که در درمان امراض کلیوی، بیماری های استخوانی، آسم و کمر درد مفید است.
سپستان،امراض کلیوی، درمان بیماری،کمردرد
عکس از اینترنت
سپستان،امراض کلیوی، درمان بیماری،کمردرد عکس از اینترنت
به گزارش عصرهامون، تنوع خاص آب و هوایی سیستان وبلوچستان و پوشش گیاهی خاص آن سبب شده تا گیاهان کمیاب به خصوص در بخش دارویی در منطقه رویش داشته باشند.
استفاده از گیاهان دارویی برای مصارف پزشکی سبب شده تا داروهای گیاهی گنج پنهان سیستان و بلوچستان قلمداد شوند.
از میان 1200 گونه گیاهی متعلق به 83 جنس و 35 خانواده در استان که برخی از آنها آندمیک (بومی) ایران و یا به طور خاص آندمیک استان محسوب می شوند؛ سپستان گیاهی مناسب امراض کلیوی و از جمله میوه‌های حاره‌ای است که در منطقه ایرانشهر به علت داشتن آب و هوای مساعد و زمین های حاصلخیز به صورت خودرو بوده و از ارزش دارویی بسیار زیادی برخوردار است.
 

این گیاه از خانواده گاوزبان می باشد و در سیستان وبلوچستان سواحل خلیج فارس، جزیره خارک، هند، چین و تایوان می روید.
گفته می شود جوشانده و دم کرده این گیاه برای کاهش سرفه، رفع تشنگی، تسکین قولنج، رفع سوءهاضمه و کاهش تب، تسکین سردرد و التیام جراحت ها، قطع اسهال، امراض کلیوی و گرفتگی صدا موثر است و باعث درمان آنها می شود.
علی شریعتمداری کارشناس جهاد کشاورزی ایرانشهر در این خصوص با بیان اینکه سپستان درختی همیشه سبز با شاخه های گسترده است، اظهار کرد: ارتفاع این درخت به سه الی پنج متر می رسد و میوه آن به بزرگی میوه گیلاس است.
وی گفت: سپستان در نواحی سواحلی خلیج فارس و سیستان و بلوچستان به ویژه در ایرانشهر می روید.
 

این مسئول با بیان اینکه فصل گل دهی این درخت اوایل بهار است، افزود: برداشت میوه سپستان در اوایل خرداد آغاز و تا پایان تیر ادامه دارد.
وی با بیان اینکه سپستان گیاهی غیر بومی و از تیره گل گاوزبان است که به صورت خود رو در ایرانشهر می روید، ادامه داد: مردم منطقه از میوه نارس سپستان که سبز رنگ است برای درست کردن انواع ترشی استفاده می کنند.
کارشناس جهاد کشاورزی ایرانشهر در پایان با بیان اینکه درخت سپستان در اکثر خیابان ها، پارک ها و منازل شهروندان ایرانشهری خود نمایی می کند، افزود: میوه سپستان علاوه بر مصرف خوراکی برای درمان بیماری های استخوانی، آسم و کمر درد مفید است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcenx8zpjh87wi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما