تاریخ انتشار :دوشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۳۸
کارآفرینان و پرورش دهندگان زنبور عسل در سیستان وبلوچستان توانستند با تولید48 تن عسل در سال گذشته سه میلیارد تومان درآمد کسب کنند.
پرورش زنبور عسل در سیستان وبلوچستان
پرورش زنبور عسل در سیستان وبلوچستان
به گزارش عصرهامون، در حالی کیفیت عسل طبیعی ایران در جهان زبانزد است که سیستان وبلوچستان در زمره استان های تولید عسل قرار دارد.
در این میان از 5 هزار و 800 کلنی زنبورعسل، سال گذشته 48 تن عسل توليد و روانه بازار مصرف استان و كشورهای حوزه خليج فارس شد که از این میزان 3 ميليارد تومان کارآفرینان این عرصه درآمد كسب كردند .
ناگفته نماند که عسل تولیدی این خطه از کشور به دلیل تنوع آب و هوایی و بهره مندی زنبورها از گیاهان دارویی کیفیت، رنگ و طعم بالایی دارد و در شهرستان های زابل، زهک، ایرانشهر، نیکشهر و خاش تولید می شوند.
با این وجود می طلبد در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان "حمایت از کالای ایرانی" نامگذاری شده است اولویت خرید و مصرف خود را بر پایه تولید ملی و محصولات ایرانی گذاشته و بر آن استوار بمانیم.
 

عصمت فیروزکوهی یکی از بانوان پرتلاش زاهدانی است که با حمایت های همسرش توانسته در عرصه پرورش زنبورداری و کارهای هنری نظیر گلسازی و تابلوسازی موفق عمل کند و زمینه اشتغالزایی را برای بیش از 52 نفر جوان جویای کار فراهم کند.
این کارآفرین موفق در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون اظهار کرد: همسرم سابقه 25 ساله در پرورش زنبور عسل دارد از همین رو با حمایت های وی توانستم در این راه گام بردارم و در کنار کارهای هنری به پرورش زنبور عسل بپردازم.
وی ادامه داد: همسرم در زمینه پرورش عسل برای 32 نفر شغل ایجاد کرد، من هم برای بیش از پنج نفر اشتغالزایی ایجاد کردم به گونه ای که در این میان با تشکیل کلاس های هنری و آموزش به کارآموزان توانستم زمینه اشتغال برای 15 نفر را در عرصه کارهای هنری فراهم کنم.
محسن محمد زاده مسئول مرکز تحقیقات زنبورعسل تفتان زاهدان هم در این خصوص به خبرنگار عصرهامون گفت: مدت هشت سال است که مشغول به فعالیت در عرصه پرورش زنبور عسل بوده و در این راستا نیز از تولید عسل بالایی برخوردار هستیم.
وی هدف از انتخاب این کار را عمل به فرامین رهبر انقلاب و ایجاد اشتغالزایی دانست و افزود: با 6 میلیون تومان سرمایه استارت این کار را آغاز کرده و بدون استفاده از تسهیلات بانکی اکنون دارای 300 کندو زنبور عسل هستیم که امید می رود تولید سالانه این مرکز به 15-10 تن عسل کاملا طبیعی ارگانیک بر پایه شهد برسد.
 

وی اقتصاد مقاومتی را "بهترین استفاده از کمترین داشته ها" مطرح کرد و ادامه داد: با توجه به آب و هوای این استان و پتانسیل موجود تولید عسل را در هر چهار فصل سال شاهد هستیم به گونه ای که اکنون 6نوع عسل تولید و به بازار فروش عرضه می کنیم.
محمدزاده عسل شبدر، اکالیپتوس، کُنار، گون گز، یونجه و خارشتر را از جمله عسل های تولیدی این مرکز معرفی کرد و گفت: عسل خارشتر مفید برای عفونت کلیه ها، مجاری ادرار، انرژی‌زا، مقوی، مناسب برای درد روده، معده  و قلب و عروق است.

درآمد ميلياردی زنبورداران سيستان و بلوچستان
حسين سرابندی سرپرست بهبود توليدات دامی سازمان جهاد كشاورزی سيستان و بلوچستان در این خصوص اظهار کرد: درحال حاضر 5 هزار 800 كلنی زنبورعسل در استان وجود دارد كه از اين تعداد كلنی درسال گذشته 48 تن عسل توليد و روانه بازار مصرف استان و كشورهای حوزه خليج فارس شده است.
 

وی ادامه داد: زنبورداران سيستانی وبلوچستانی با توليد و عرضه اين مقدار عسل 3 ميليارد تومان درآمد كسب كردند.
این مسئول با بیان اینکه بيشترين عسل توليدی سيستان و بلوچستان در فصل بهار است، افزود: به علت متغير بودن وضعيت آب و هوا و سطح پوشش گل و گياه در استان، همه ساله مقدار عسل توليد شده ابتدای مهر ماه محاسبه می شود.
سرپرست بهبود توليدات دامی جهادكشاورزی استان با اشاره به اينكه بيش از 245 نفر به صورت مستقيم در زمينه صنعت زنبورداری دراستان مشغول به كار هستند، ادامه داد: پيش بينی می شود امسال ازاين ميزان كندو، بيش از51 تن عسل درسيستان وبلوچستان توليد و روانه بازارهای داخل و خارج از كشور شود.

 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbwfb8arhbgwp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما