تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۶
بازارچه های مرزی در حالی تنها روزنه امید برای امرار معاش مردم در شمال استان سیستان و بلوچستان به شمار می روند که این روزها جایی برای یک بومی در بازارچه ها وجود ندارد و مردم سیستان سهم ناچیزی از این طریق عایدشان می شود.
بازارچه های مرزی
بازارچه های مرزی
به گزارش عصرهامون، بازارچه های مرزی تنها روزنه امید مردم در شمال استان سیستان و بلوچستان هستند. مکانی هایی مهم برای امرار معاش به این دلیل که روزانه صدها محموله ترانزیتی از طریق آنها جابجا می شوند.
براساس تصویب‌نامه‌های هیات دولت در سال 96، سیستان و بلوچستان دارای 13 بازارچه مصوب است که به گفته استاندار سیستان و بلوچستان در حال حاضر از این تعداد بازارچه هفت بازارچه در امر صادرات و واردات کالا فعال است و شش بازارچه جدید تاکنون فعال نشده‌ که این مهم باید هرچه سریعتر تحقق یابد.
از مجموع بازارچه‌های مصوب ۶ بازارچه در مرز مشترک با افغانستان و ۷ بازارچه در مرز مشترک با پاکستان قرار دارند.
در این زمینه اما گفته می شود در این خطه از کشور تعداد ۳۹۸ هزار و ۹۶۸ خانوار مرزنشین زندگی می‌کنند که جمعیتی معادل یک‌میلیون و ۳۳۵ هزار نفر را تشکیل می‌دهد و اقتصاد آن‌ها با مرز گره‌خورده است.
 

 
سهم ناچیز مردم سیستان از بازارچه مرزی میلک
بازارچه میلک واقع در شهرستان هیرمند که به پایانه مرزی شناخته می شود بهترین و مهمترین مکان برای امرار معاش به شمار می رود اما مردم سیستان تنها کسانی هستند که کمترین سهم را از این بازارچه مرزی دارند، دروازه توسعه سیستان که مردم بیش از پیش برای نجات اقتصاد از دست رفته شان به آن نیاز دارند این روزها جایی برای یک بومی ندارد به گونه ای که گوی سبقت امرار معاش را افغانی ها با جابجایی سوخت از آن خود کرده اند.
در این راستا گفته می شود کوله بران با جابجایی بنزین بر روی کمر و دست های خود این سوخت را به خودروهای خریدار در افغانستان می رسانند.
تردد مردم از خود بازارچه صورت می گیرد، اما این کوله بری با مشکلات عدیده ای از عدم اجازه ورود تا نبود زیرساخت های قانونی برای فروش دستی سوخت به کشور افغانستان مواجه است.

هر گالن ۲۰ لیتری بنزین پنج هزارتومان برای کوله بران سود دارد
سارانی یکی از کوله بران بازارچه میلک در گفت و گو با سفیر شرق گفت: روزانه چندین نفر از افغان ها می توانند کالاهای مورد نظر خود را از طریق ترانزیت ها به کشور افغانستان برسانند اما بومیان منطقه سیستان که توان خرید ترانزیت را ندارند چگونه در این پایانه مرزی فعالیت کنند.
وی افزود : فرمانداران و نمایندگان سیستان معیشت مردم را در نظر بگیرند و برای کوله بری تصمیم جدی اتخاذ کنند.
سارانی ادامه داد: مردم باید ساعت ها در گرمای ۵۰ درجه در انتظار تصمیم مسئولین بازازچه مرزی میلک بمانند تا اجازه دهند گالن های بنزین را آن سوی مرز برسانیم.
وی ادامه داد: هر گالن ۲۰ لیتری بنزین مبلغ پنج هزارتومان برای کوله بران سود دارد.
 

وضعيت بازارچه های مرزی خوب نيست
با این تفاسیر اما حجت‌الاسلام علی اکبر کیخا امام جمعه زابل معتقد است، وضعیت بازارچه‌های مرزی استان در مجموع خوب نیست و دردی از مردم محروم سیستان و بلوچستان از قبل این بازارچه‌ها دوا نمی‌شود. در واقع آنچه که در اداره این بازارچه‌ها به چشم می‌خورد، هماهنگ نبودن دستگاه‌های مرتبط با یکدیگر برای فعالیت مردم است.

تنها ويژه خواران در مرزهای استان تجارت می کنند
بنابر گزارش ایران؛ به گفته امام جمعه زابل در بازارچه های مرزی استان، تنها ويژه خواران هستند که با هماهنگي برخي از مسئولان به راحتی در اين مرزها به داد و ستد و تجارت می پردازند. بازارچه های مرزی استان بايد به لحاظ کمی وکيفی رسيدگی شوند. متاسفانه از ظرفيت های مرز ايران و افغانستان استفاده نمی شود اين درحالی است که بيشتر مردم سيستان و بلوچستان در فقر و محروميت به سر مي برند و در حقيقت اثرات اين مرزها سر سفره مردم استان ديده نمی شود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcaayn6a49nwu1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما