تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۲۸
وضعیت وخیم محیط زیست در سیستان تنها به طوفان و خشکسالی ختم نمی شود و این روزها تنها ذخیره گاه آب شرب سیستانیان به علت وجود جلبک، بو و طعم بدی به خود گرفته است.
تنها ذخیره گاه آب شرب منطقه سیستان در تسخیر جلبک ها/ بیماری های پوستی و گوارشی دستاورد کم توجهی مسئولان
تنها ذخیره گاه آب شرب منطقه سیستان در تسخیر جلبک ها/ بیماری های پوستی و گوارشی دستاورد کم توجهی مسئولان
به گزارش عصرهامون، وزش بادهای 120 روزها از یک سو خشکسالی دو دهه اخیر و نابودی تالاب بین المللی هامون از سوی دیگر عرصه زندگی را بر مردمان صبور سیستان تنگ کرده است.  
 طوفان هایی که اگر چه در گذشته 120 روز بیشتر دوام نداشت اما این روزها غیر قابل شمارش شده به گونه ای که با فعالیت پدیده گرد و غبار و ریزگردها شاهد مراجعه مردم به بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی هستیم چرا که بیماری های تنفسی و چشمی دستاورد همت مسئولان برای مردم این منطقه در پیشگیری از مشکلات زیست محیطی است.
در این بین اما اگر چه مسئولان کم لطفی کرده ولی چرای بیش از حد دام در بستر خشکیده هامون باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و همچنین باعث نابودی خاک کف تالاب شده است به طوری که با اندک وزش بادی در سیستان، گرد و خاک وحشتناکی منطقه را فرا می گیرد که عوامل یاد شده بی تاثیر بر این موضوع نیست.
 

 
با این تفاسیر اما وضعیت بد محیط زیست در سیستان تنها به طوفان و خشکسالی ختم نمی شود و این روزها شاهد گلایه مردمانی هستیم که تنها ذخیره گاه آب شرب شان در منطقه سیستان در تسخیر جلبک ها قرار گرفته و این امر منجر به بد طعم شدن آب مصرفی مورد نیاز آنان شده است.
جلبک ها اما به این دلیل خود را صاحب خانه ذخیرگاه آب شرب سیستانیان کرده اند که در گذشته هر سال با حرکت سیلاب های افغانستان به سوی ایران آب موجود در بستر چاه نیمه تعویض می شد اما در سال های جاری این آب راکد مانده و دچار جلبک های عجیبی شده است.
غلامحسین لکزائیان پور رئیس اداره امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان زهک در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: این جلبک که نام دیگر آن گیاه گات است به طور معمول در حاشیه تمامی آب های راکد رشد می کند.
وی افزود: این گیاه خطرناک نیست و هیچ خطری آب را تهدید نمی کند یکی از دلایل رشد این گیاه ماندگاری آب در یک مکان است.
رئیس اداره امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان زهک خاطرنشان کرد: معمولا در تابستان و افزایش دما رشد این گیاه افزایش می یابد و در فصل زمستان رشد آن کند و یا خشک می شود.
این گفته مسئول مربوطه در صورتی است که مردم برای مصرف آب مورد نیاز خود مجبور به خرید آب معدنی و یا تهیه آن از مراکز فروش آب تصفیه هستند.
 

دهواری یکی از ساکنان منطقه سیستان در این خصوص اظهار کرد: چند وقت است که طعم آب بد مزه شده و برای مصرف ابتدا باید بگذاریم تا این آب در جایی ساکن بوده تا جلبک ها ته نشین شوند.
به گفته وی طعم و مزه دار بودن آب این روستا در فصل گرما اتفاق تازه ای نیست و هر ساله با آغاز این فصل به ویژه با افزایش دما در تابستان، متاسفانه این مسئله شدت بیشتری به خود می گیرد و بر اثر وجود جلبک در آب آشامیدنی، علاوه بر پایین آمدن کیفیت آب، بیماری های گوناگونی برای مصرف کنندگان ممکن است به وجود آید، این بیماری ها می تواند از نوع پوستی و یا گوارشی باشد.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcd5k0fzyt0zs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما