تاریخ انتشار :پنجشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۲۰
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور به سبب برخورداری از موقعیت خاص جغرافیایی و شرایط ویژه اقتصادی، می تواند نقش به سزایی در تحقق شعار سال داشته باشد.
توسعه، مرواریدی گران در صدف چابهار/راهکارهای تحقق رونق تولید در تنها بندر اقیانوسی کشور
به گزارش عصرهامون، در سراسر دنیا بنادر ظرفیتی عظیم برای ایجاد رونق اقتصادی، ارزش افزوده و توسعه اشتغال به شمار می روند که بسته به موقعیت، زیرساخت و ظرفیت خود از اهمیت و جایگاهی منحصر به فرد برخوردارند.

بندر چابهار در کرانه دریای مکران و شمال اقیانوس هند واقع است و به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران، از ظرفیت ها و پتانسیل های قابل توجهی برای توسعه استانی و حتی در ابعاد ملی برخوردار است.
 

 
کاهش قابل توجه هزینه تمام شده حمل و نقل کالا از سواحل اقیانوس هند به کشورهای آسیای میانه و افغانستان، از جمله مهم ترین مزیت های این بندر اقیانوسی است که فرصت بسیار مناسبی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی را فراهم کرده و پیشرفت های قابل توجه اش، باعث امیدواری مردم استان شده است.

بی تردید توسعه و تقویت زیرساخت های تجاری، صنعتی و گردشگری چابهار علاوه بر اینکه رونق روزافزون را برای این بندر به همراه دارد موجب زدودن غبار فقر را از چهره سیستان و بلوچستان نیز خواهد شد. عاملی که با توجه به معافیت این بندر از تحریم های خصمانه آمریکا، می تواند بسیار اثرگذار باشد.

بهروز آقایی، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در گفتگو با عصرهامون، ضمن اشاره به اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت های بندر چابهار با رویکرد تحقق شعار سال گفت: جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و ایجاد ترافیک بار و کالا در بندر چابهار زمینه ساز تحقق رونق تولید، اشتغال زایی و شکوفایی اقتصادی است.
 

وی افزود: هم افزایی، مشارکت و همکاری های بین دستگاهی می تواند موجب توسعه و گسترش پیوندهای اقتصادی، تقویت مناسبات تجاری با کشورهای همسایه، رونق فعالیت های اقتصادی و ایجاد بسترهای مطلوب برای سرمایه گذاری بخش های خصوصی داخلی و خارجی شود.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی و موقعیت ممتاز بندر چابهار و دسترسی به بازارهای منطقه ای به ویژه کشورهای هند و افغانستان و ایفای نقش حلقه اتصال مسیر ترانزیتی به کشورهای آسیای میانه، تسریع در تکمیل زیرساخت های جاده ای و ریلی و تخصیص سهم کالاهای اساسی از طریق بندر چابهار و تسهیل و تسریع در انجام فرآیندها و فعالیت های تجاری و بازرگانی، علاوه بر رونق تولید و اشتغال زایی در استان، عامل توسعه، جهش و همکاری های اقتصادی است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان با اشاره به وجود تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری موجود در بندر چابهار تاکید کرد: آمادگی کامل برای پذیرش انواع کالا و کشتی در بندر چابهار وجود دارد و هیچ محدودیتی برای پهلو دهی شناورها و تخلیه انواع کالاها در این بندر وجود ندارد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjmyevauqevaz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما