تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۱۹
بازارهای سیستان و بلوچستان در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان حال و هوای خاصی به خود گرفته و جنب و جوش مردم در روزهای گرم بهار، گرمی بازار عید فطر را دو چندان کرده است.
حال و هوای عید فطر در سیستان وبلوچستان/ از برپایی جشن حنابندان تا دوختن کیسه برکت برای کمک به نیازمندان
به گزارش عصرهامون، اين روزها، بازارهای سیستان و بلوچستان حال و هوای خاصی دارد و جنب و جوش مردم در روزهای گرم بهار، گرمی بازار را دو چندان کرده چرا که روزه داران این خطه از کشور خود را برای استقبال از عيد بزرگ فطر آماده می کنند.

این روزها بازارها شلوغ و مراکز خرید برای تهیه لباس و آجیل و شیرینی تجهیز شده و رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است.

ساکنان زمین اما به شکرانه یک ماه عبادت و نیایش این روز را جشن می گیرند چرا که عید فطر روزی است که فطرت آدمی به واسطه 30 روز اخلاص شکوفا شده است.

در این میان مردم شیعه و سنی سیستان و بلوچسنان همچون مردمان سایر استان ها آداب و رسوم خاص خود را دارند و برای این عید از چند روز قبل تدارک می‌بینند، زنان این منطقه قبل از رسیدن عید نان، شیرینی و کلوچه خرمایی مخصوص محلی را تهیه کرده و برای پذیرایی از میهمانان آماده می‌شوند.

آداب و رسوم عید فطر در سیستان
برپایی نماز عید فطر در هر شهر و روستا یکی از واجبات مردم این دیار است که صبح روز عید فطر با ظاهری آراسته عازم عیدگاه‌ها شده و پس از اقامه نماز به گپ و گفت و در آغوش گرفتن یکدیگر می پردازند.
 

در این میان یکی از آداب مردم کیسه برکت است که در آن افراد با جمع آوری نذورات، فطریه و کفاره، اقلام و مبالغ جمع آوری شده را به اشخاص نیازمند هر محله و منطقه هدیه می‌کنند.

دید و بازدید و صله رحم دیگر رسوم خاص مردم سیستان است که در این روز اعضای کوچکتر فامیل به منزل بزرگتر‌ها می روند.

آداب و رسوم مردم بلوچستان
یکی از اعیاد اصلی اهل سنت "عید فطر" است. مردم این منطقه ۱۰ روز مانده به عید و حتی بیشتر از آن پارچه‌های خریداری شده را برای تهیه لباس محلی بلوچی به خیاط می‌دهند به طوری که در این روز‌ها می‌توان رونق کسب و کار خیاطی‌ها را به خوبی مشاهده کرد.

حنابندان یکی از آئین‌های زیبای این منطقه است، در این آئین که در شب پایانی ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود زنان بلوچ با تهیه حنا، دست و پا‌ها را با نقش و نگار‌های زیبا منقوش می‌کنند و آماده برگزاری عید فطر می‌شوند.
 

مردم بلوچستان در غروب آخرین روز ماه مبارک رمضان تعدادی از جوانان را به عنوان چمرک برای رویت هلال ماه انتخاب کرده و به ارتفاعات شهر و روستا اعزام می‌کنند و پس از مشاهده ماه فرارسیدن ماه شوال را به روحانی محل و مردم مژده می‌دهند. در روز عید نیز با لباس‌هایی سفید برای برگزاری نماز عید فطر حاضر می‌شوند، زیرا معتقدند البسه سفید و تمیز سبب زدودن شیطان و بدی‌ها می‌شود.همچنین مردان پس از اتمام نماز یکدیگر را در آغوش گرفته و فرا رسیدن عید را تبریک می‌گویند و در صورتی که از یکدیگر دلگیر باشند طلب حلالیت می‌کنند.

تعطیلی سه روز کار و کاسبی یکی دیگر از آداب مردم اهل سنت است که در این ایام به دید و بازدید می‌پردازند و اگر فردی از نزدیکان خود را از دست داده باشند برای دلداری نزد خانواده او می‌روند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcg3x9qtak9qn4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما