تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۰۱
با شدت گرفتن مجدد وزش باد و گرد و خاک در شمال سیستان وبلوچستان در شبانه روز گذشته 105 شهروند سیستانی راهی مراکز درمانی و بیمارستان ها شدند.
سیلی طوفان بر صورت سیستان/ از حبس نیم میلیون شهروند در خانه تا تداوم باد و گرد و خاک
به گزارش عصرهامون، با شدت گرفتن مجدد وزش باد و گرد و خاک در شمال سیستان وبلوچستان از یک سو شاهد مراجعه قریب به هزار نفر از مردم به مراکز درمانی و بیمارستان ها به علت مشکلات تنفسی، ریوی و چشمی و از سوی دیگر حبس شهروندان در خانه ها به علت هجوم ریزگردها هستیم.
 
مراجعه 105 شهروند به مراکز درمانی در 24 ساعت گذشته
این تنها بخش کوچکی از مشکلاتی است که طوفان بر سر مردم سیستان در چند روز گذشته آورده و باعث شده تا جمعیت نیم میلیون نفری مردم این منطقه اکثرا در منازل حبس باشند تا از گزند ریزگرد ها محفوظ بمانند اما قدرت اصلی طوفان ها به گونه ای است که حتی در بسیاری از منازل نیز نفوذ کرده و باعث بوجود آمدن مشکلاتی برای خانواده ها می شود.

در پی تماسی که خبرنگار اجتماعی عصرهامون با عبدالرحمن شهنوازی، مدیر کل ستاد مدیریت بحران استانداری استان داشت، وی افزود: از صبح روز گذشته تاکنون 105 نفر از شهروندان به علت بروز مشکلات تنفسی، چشمی و ریوی که دستاورد طوفان و گرد و خاک است به مراکز درمانی و بیمارستان ها مراجعه کرده اند که از این تعداد 79 نفر به صورت سرپایی مداوا و 26 نفر همچنان بستری هستند.

با این تفاسیر موضوع طوفان های سیستان مسئله تازه ای نیست و دو دهه است که پس از خشک شدن کامل دریاچه بزرگ آب شیرین هامون به وجود آمد و باعث شد تا بخش عظیمی از خانواده های سیستانی دست به مهاجرت بزنند.
 
طوفان عامل اصلی آلودگی در سیستان
سیستان در طول تاریخ بارها و بارها دست خوش تغییرات آب و هوایی بوده است و در اکثر مواقع انسان ها قربانی اصلی آن هستند، چرا که بر اثر خشکسالی ها متعدد در ادوار گذشته نیز این انسان ها بودند که شهر مادری خود را ترک کردند.

برخی از کارشناسان بر این باورند که تالاب هامون به طور کامل باید لایروبی شود در غیر این صورت طوفان ها همچنان عامل اصلی آلودگی در سیستان خواهند بود.

علی کمالی کارشناس محیط زیست و دانشجوی ارشد دانشگاه زابل در همین خصوص به خبرنگار ما گفت: یکی از عوامل کاهش ریزگردها در سیستان کاشت انواع درخت های سازگار با گرما در دل تالاب هامون است.

وی ادامه داد: در طول سال های گذشته بر اثر چرای بیش از حد دام ها به خصوص شتر و گوسفند پوشش گیاهی و خاک تالاب هامون از بین رفته است.

کمالی بیان داشت: در همین رابطه می توان گفت که لایروبی عظیمی از تالاب هامون که اکنون به منشاء ریزگردها تبدیل شده است می تواند کارساز باشد.

محسن حیدری مدیر کل اداره هواشناسی استان سیستان و بلوچستان گفت: طوفان های سیستان از روز گذشته آغاز و شدت آن به ۹۴ کیلومتر بر ساعت رسیده است.

وی افزود: این طوفان موجب شد تا غلظت ریزگردها در آسمان سیستان به ۱۴۹۲ میکروگرم بر متر یعنی ۱۰ برابر حد مجاز برسد.

حیدری تصریح کرد: ورزش باد و گرد و خاک تا پایان هفته در شمال استان ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcd9o0f9yt0fj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما