تاریخ انتشار :شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۱۹
در کنار شیوع کرونا آنچه این روزها کام مردم سیستان و بلوچستان را تلخ کرده، گرانی و چند نرخی بودن اجناس مورد نیاز ماه رمضان از جمله زولبیا و بامیه است، آن هم در شرایطی که اقتصاد مردم تحت تاثیر شرایط فعلی جامعه قرار دارد.
گرانی زولبیا و بامیه کام مردم جنوب شرق را تلخ کرد/ نظارت ضعیف؛ دلیل قیمت های افسار گسیخته
به گزارش عصرهامون، رمضان امسال ديگر آن رمضان هميشگی نيست، چراکه کرونا سفره های افطار را کوچک و کوچکتر کرده است، هر سال در چنین روزهایی شاهد برپایی سفره های افطاری بزرگ در مساجد و خانه ها بودیم، لحظه هایی دلنشین که هنگام بانگ ملکوتی اذان مغرب، فاميل و دوستان روزه خود را در کنار هم افطار می کردند.

اما در حالی که رفت و آمدها و اجتماعات مردمی محدود شده و سفره های افطاری به کوچک و خانوادگی تقلیل پیدا کرده است، گلايه و اعتراض هایی هم توسط مردم سیستان و بلوچستان نسبت به گرانی اقلام اساسی و پر مصرف ماه رمضان به ویژه زولبیا و بامیه عنوان می شود.

این در حالی است که این روزها اقتصاد بسیاری از هم استانی ها به دلیل شرایط موجود در جامعه جهانی ناشی از شیوع کرونا، تحت تاثیر قرار گرفته است و از طرفی هم نرخ مصوب زولبیا و بامیه توسط سازمان صمت اطلاع رسانی و به همه مراکز فروش ابلاغ شده است.

اما برخی قنادی ها در مرکز استان، خود مرکز تعیین قیمت شده اند و به هر نرخی که بخواهند این شیرینی ویژه ماه مبارک رمضان را عرضه می کنند و در این میان مردم هم دلیل این افسار گسیختگی قیمت ها را نظارت ضعیف متولیان می دانند.

قیمت ها بالا؛ اما تفاوت هیچ

یک شهروند زاهدانی در این باره به خبرنگار ما گفت: برای خرید زولبیا و بامیه به یکی از شیرینی فروشی های معروف زاهدان مراجعه کردم که زولبیا و بامیه درجه یک را بدون این که ویژگی خاص و متفاوتی از آنچه توسط متولیان اعلام شده، داشته باشد، کیلویی 21 هزار و 500 تومان به فروش می رساند، در حالی که طبق اعلام مسئولان امر این شیرینی باید کیلویی 19 هزار تومان عرضه می شد.

شهرکی ادامه داد: به نظر می رسد، ضعیف بودن نظارت متولیان بر بازار عرضه کالاهای ویژه ماه رمضان دلیل چنین اتفاقی باشد، چراکه این موضوع و تخطی از قیمت مصوب فقط به زولبیا و بامیه معطوف نمی شود و این روزها نرخ بیشتر کالاهای مورد نیاز و اساسی مردم در این ماه چنین شرایطی دارد.

وی اضافه کرد: برنج، گوشت، مرغ، حلیم، سوپ، آش و دیگر اقلام مورد نیاز مردم در ماه رمضان این روزها با نرخ متفاوت و در برخی مراکز عرضه بالاتر از نرخ مصوب به فروش می رسد.
عدم نظارت قوی و دقیق

یکی دیگر از شهروندان بیان کرد: در حالی که این روزها مردم به دلیل کرونا از بسیاری اجتماعات محروم شده اند و اقتصادشان تحت تاثیر قرار گرفته، اما کامشان به دلیل گرانی های بازار تلخ شده است.

جعفری افزود: قصد خرید زولبیا و بامیه از یک شیرینی فروشی  را داشتم که دو نوع زولبیا و بامیه عرضه می کرد، یکی معمولی و دیگری درجه یک، اما قیمت هر دو نوع آن از آنچه دولت مصوب کرده است گران تر بود، بنابراین دست خالی به خانه برگشتم.

وی با بیان این که برای یک پدر سخت است که به دلیل گرانی شرمنده خانواده اش باشد، تصریح کرد: با توجه به این که طبق اعلام مسئولان گران فروشی، کاری غیرقانونی است، اما به نظر می رسد کسبه به حال خود رها شده اند چراکه اگر نظارت قوی و دقیقی بر بازار وجود داشت، به راحتی برای کالایی که از سوی متولیان امر نرخ مصوب مشخص شده است، برخی فروشندگان قیمت تعیین نمی کردند.

قیمت مصوب اقلام پر مصرف
 
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در خصوص قیمت اقلام پرمصرف ایام ماه مبارک رمضان گفت: با توجه به قرار داشتن در ماه مهمانی خدا و افزایش استفاده هم استانی ها از برخی اقلام در این ماه، قیمت مصوب اقلام پرمصرف تعیین و به مراکز فروش اعلام شده است.

محمد رفیع سلطانزاده افزود: بر این اساس نرخ مصوب زولبیا و بامیه درجه یک 19 هزار تومان و درجه دو، 17 هزار تومان تعیین شده است.

وی قیمت شله مشهدی را 18 هزار تومان، حلیم سفید را 16 هزار تومان، آش رشته را 11هزار و 500 تومان و سوپ را 12 هزار تومان اعلام کرد.

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان بیان کرد: انتظار می رود هم استانی ها این محصولات را از واحدهایی که موراد بهداشتی را رعایت می کنند، تهیه و در هنگام خرید موارد و پروتکل های بهداشتی را به صورت کامل رعایت کنند.

سلطانزاده تصریح کرد: همچنین مردم سیستان و بلوچستان در صورت مشاهده تخلف، موضوع را از طریق سامانه تلفن 124 اطلاع دهند تا بازرسان در سریعترین زمان ممکن به گزارش رسیدگی کنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgnw9qtak9xt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما