تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۰۹
پس از 14 ماه حضور مهمانان ناخوانده در جنوب شرق کشور؛

بیشترین مساحت مبارزه با ملخ های صحرایی مربوط به سیستان و بلوچستان است

بیشترین مساحت مبارزه در بین استان‌های درگیر با ملخ های مهاجر با حدود ۴۵ درصد مربوط به سیستان و بلوچستان است.
بیشترین مساحت مبارزه با ملخ های صحرایی مربوط به سیستان و بلوچستان است
به گزارش عصرهامون، چهارده ماه از حضور ملخ های مهاجر به جنوب شرق کشور زمان می برد. ماجرا از آنجایی شروع شد که سال گذشته طوفان سهمگینی در مرز مشترک عمان و یمن رخ داد که سبب ازدیاد جمعیت ملخ‌ها و مهاجرت آنها به سمت ایران شد.

اگر چه وظیفه کشورهای هند و پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس بود که با این ملخ‌ها مبارزه کنند اما نکردند تا اینکه این ملخ‌ها  به ایران وارد شدند به گونه ای که هم اکنون در سطحی حدود ۳۸۷ هزار هکتار از مراتع سیستان وبلوچستان علیه این آفت کشاورزی سمپاشی شده و 15 شهر از خاش و زاهدان و میرجاوه گرفته تا سرباز، قصرقند، نیکشهر، چابهار و ایرانشهر و .. را درگیر خود کرده است.

سازمان جهاد کشاورزی نیز در این خصوص می گوید هجوم ملخ ها به اوج خود رسیده و روزانه با مبارزه شیمیایی با آنها در حال انجام است. به طور مثال اگر در منطقه فرودگاهی زاهدان هر روز مبارزه با ملخ صحرایی انجام نشود شاید خیلی از پروازها کنسل شود.  
 
 
 
نشانه مبارزه مداوم با ملخ ها اینکه علیرغم تمام تلاش های صورت گرفته از سوی مسئولان جهاد کشاورزی؛ حتی خود کشاورزان نیز این مهاجران را با چوب و سنگ از زمین هایشان بیرون کرده چرا که این ملخ ها درختان سبز آنها را از بین برده اند.

با این تفاسیر اما  گرای بیش از حد هوا، رطوبت زمین و بارندگی‌های ماه‌های گذشته باعث حرکت ملخ‌های بالدار به این مناطق و تخم گذاری آنان است که این خود یک خطر جدی برای بخش کشاورزی محسوب می‌شود.
 
تاکنون گزارش معناداری از خسارت ملخ ها به بخش کشاورزی گزارش نشده است

غلام حیدر زورقی، مدیر اسبق سازمان جهاد کشاروزی سیستان وبلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه که طی هفته اخیر برگزار شد، گفت: از نظر مبارزه با ملخ ها در بیش از یک سوم وسعت کشور، سیستان وبلوچستان فعالیت دارد که در این زمینه مسئولین استانی نیز از منابع انسانی برای مبارزه با آفات با ما کمک کردند و اگر اعتبارات ملی به تنهایی بود حتما این کفایت برای مبارزه نمی کرد. ما منتظر اعتبارات ملی هستیم  و هنوز چیزی دریافت نکرده ایم و به زودی محقق می شود.

به گفته وی، پانزده شهر استان درگیر موضوع ملخ صحرایی است از سواحل دریای عمان تا زاهدان؛ در منطقه فرودگاهی زاهدان هر روز مبارزه با ملخ صحرایی انجام می‌شود که اگر نباشد خیلی از پروازهای زاهدان کنسل می شود این حساسیت کار است و حتی در بعضی از مواقع همکاران ما در فرودگاه مستقر می شوند و شاهد و ناظر این هستند که حتماً پرواز بنشیند یا شهرداری زاهدان در این خصوص نگرانی‌های داشت که همکاران ما تدبیر و کمک کردند.

این مقام مسئول ادامه داد: نکته مهم در این راستا آن که، نباید این آفت وارد مراکز جمعیتی شود زیرا امکان مبارزه سخت می‌شود به این علت که سمی استفاده شده هرچند عمر آن کوتاه است ولی چون سم خالص است مقداری تبعات دارد به همین علت نگران هستیم وارد مرکز شهری به ویژه پارک و فضای سبز نشوند.
 
 
 
زورقی خاطر نشان کرد: تاکنون گزارش معناداری از خسارت ملخ ها به بخش کشاورزی گزارش نشده است.
 
با توجه به گستردگی هجوم ملخ های صحرایی نیاز به تهیه و تدارک امکانات بیشتر می باشد

همچنین امان اله طوقی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز بیان کرد: بیشترین مساحت مبارزه در بین استان‌های درگیر این آفت با حدود ۴۵ درصد مربوط به استان سیستان و بلوچستان می باشد.

وی گفت: عواملی مانند بیماری کرونا، گرمای شدید هوا و محدودیت امکانات مبارزه، نتوانسته است کوچکترین خللی در تداوم عملیات مبارزه ایجاد کند به طوری که حتی در شرایط فعلی مبارزه شبانه با دستجات پروازی در دستور کار سازمان قرار گرفته است.
 

 
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: تاکنون سازمان جهادکشاورزی در راستای مبارزه شیمیایی علیه این آفت جهانی حدود ۹۰تن انواع سم مورد تایید فائوو سازمان حفظ نباتات کشور، تهیه  و در جریان مبارزه مصرف کرده است اما با توجه به گستردگی هجوم ملخ های صحرایی به سمت مرزهای استان نیاز به تهیه و تدارک امکانات بیشتر می باشد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdce7n8zwjh8wfi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما