تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۵۸
درحالی گرانی و کمبود برخی از اجناس و کالاهای اساسی از مهمترین دغدغه های مردم و کسبه در سیستان وبلوچستان می باشد که افزایش قیمت ها از یک سو و کرونا از سوی دیگر مردم را در منگنه قرار داده است.
تیغ گرانی بر گلوی مردم/ سبد خرید شهروندان سیستان و بلوچستان خالی تر شد
به گزارش عصرهامون، قریب به 6 ماه از شیوع ویروس منحوس کرونا زمان می گذرد و درحالی که کسادی و رکود بر بازارها و فعالیت‌های مردم در سیستان وبلوچستان سایه انداخته و بسیاری از شاغلان به ویژه در حوزه خدمات را خانه‌نشین کرده که گرانی چراغ خاموش اجناس و ارزاق، زمینه نارضایتی مردم را به دنبال داشته است.

افزایش قیمتی که با بهانه کرونا کام مردم را تلخ تر از گذشته کرد و با پرس و جویی ساده می‌فهمیم کمتر کالایی در بازار به چشم می‌خورد که افزایش قیمت نداشته باشد.

در این میان به گفته شهروندان جای نظارت مسئولان امر در بازار خالی است بیان این مطلب بدان جهت می باشد که قیمت ها از یک مغازه تا مغازه دیگر تفاوت دارد به گونه ای که با شیوع ویروس کرونا، نرخ قیمت میوه و صیفی جات، برنج و مرغ و گوشت، حبوبات و لبنیات و ... با شتاب زیاد در حال افزایش است و در عین حال نیاز مردم به مواد غذایی سالم و خوردن انواع ویتامین ها جهت تقویت سیستم ایمنی بدن، بیشتر شده است اما افزایش قیمت ها از یک سو و کرونا از سوی دیگر مردم را در منگنه قرار داده است.
 
آشفتگی در بازار دستاورد عدم نظارت کافی  

خلیلی یکی از شهروندان زاهدانی با بیان این مطلب که نظارتی از سوی دستگاه های ذیربط بر عملکرد واحدهای صنفی وجود ندارد، به خبرنگار ما گفت: با شیوع بیماری کرونا و از رونق افتادن برخی مشاغل، معیشت مردم روز به روز سخت تر می شود یک کیلو زنجبیل که مدتی قبل از قرار کیلویی 50 هزار تومان در بازار معامله می شد اکنون دوچندان افزایش داشته و با قیمت 120 هزار تومان داد وستد می شود.

وی بیان کرد: گرانی امان مردم را بریده و مسئولان باید چاره اندیشی کنند، این روزها در هر مغازه قیمت ها تفاوت فاحشی بایکدیگر دارد و این نشان از عدم نظارت است.

یکی دیگر از شهروندان بیان کرد: گرانی در بازار میوه باعث شده تا دلالان از آب گل آلود ماهی گرفته و در روزهایی که مردم باید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند قیمت میوه ها را افزایش دهند. هم اکنون در بازار هر یک کیلو هویج از قرار کیلویی7-6 هزار تومان، زردآلو و گیلاس 25 هزار تومان، انبه 38-27 هزار تومان، هندوانه پنج هزار و 500 تومان و پرتقال 18 هزار تومان یافت می شود و با این وضعیت اقتصادی مردم توان خرید یک کیلو میوه را هم ندارند.

بزی یکی از شهروندان سیستانی گفت: افزایش قیمت میوه ها از جمله انگور یاقوتی باعث شده تا بسیاری از اهالی این منطقه از چشیدن طعم انگور محروم باشند؛ در منطقه سیستان فروش برخی از میوه های فصلی بر اساس قیمت گذاری شخصی فروشندگان صورت می گیرد به طوری که در هر یک از مکان های فروش قیمت یک کیلو میوه متفاوت است.

دُرزاده یکی از شهروندان سراوانی با بیان اینکه گرانی های افسار گسیخته میوه و کالا ها به ویژه لوازم یکی در این منطقه گلایه همه شهروندان را به دنبال دارد، افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا و کسادی کسب و کارها این روزها گرانی و قیمت بالای کالاها به معضلی دیگر تبدیل شده است و از آنجایی که برخی از خانوارهای سراوانی از طریق یارانه امرار معاش می کنند در حال حاضر با 45 هزار تومان فقط می توان یک کیلو زردآلو خرید.

به گفته این شهروند، ضعف در عملکرد دستگاه های نظارتی که برخورد قاطع و بازدارنده با گران فروشان ندارد عامل دیگر برای گرانی در این شهر است.
 
قیمت‌هایی که آرام و قرار ندارند

شماری از شهروندان چابهاری نیز با ارسال پیامی به این پایگاه خبری از افزایش قیمت میوه های گرمسیری و بومی جنوب در چابهار گلایه کرده وگفتند: عدم نظارت بر روی قیمت میوه ها در بازار چابهار قیمت موز و انبه که محصول بومی همین منطقه است را افزایش داده که هر روز بیشتر از گذشته گران می شود.

به گفته این شهروندان؛ در شرایطی که کرونا بازار معاش مردم به ویژه مشاغل آزاد را کساد کرده قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته و درآمدهایشان با مخارج همخوانی ندارد بر این اساس تا زمانی که تعادل اقتصادی برقرار نباشد و نظارت ها تشدید نشود قدرت خرید در بین قشر متوسط و ضعیف جامعه درست نخواهد شد.

برخی از کسبه نیز بیان کردند: مجبور به گران فروشی هستیم وقتی قیمت ها لحظه ای تغییر می کند و برای یک بسته 6 تایی نوشابه باید 42 هزار تومان پرداخت کنیم خوب قطعا باید درصدی برای کرایه و سود هم روی آن اضاف کنیم در غیر اینصورت چرخ زندگی خودمان چگونه بچرخد.
 
برخی از مسئولان برای ناامید کردن مردم به نظام برنامه دارند 

به گفته حبیب اله دهمرده، نماینده مردم زابل، زهک ، هیرمند نیمروز و هامون در مجلس، گرانی امان مردم را بریده است، قیمت سر به فلک کشیده خودرو، اجاره مسکن و... چه توجیهی دارد، به نظر می‌رسد برخی از مسئولان برای ناامید کردن مردم به نظام برنامه دارند.
 
سخن پایانی

شاید برایتان پیش آمده باشد که مکررا با فردی تماس گرفته و هر بار نیز با بوق اشکال و یا رد تماس مواجه شوید و یا هیچ واکنشی از سمت مشترک موردنظر دریافت نمی‌کنید!

در همین راستا طی تماس های مکرری که خبرنگار ما با مسئولین امر در این حوزه داشت امکان جوابدهی به زمان های دیگر موکول شد.

با این تفاسیر اما در حالی گرانی و کمبود برخی از اجناس و کالاهای اساسی از مهمترین دغدغه های مردم به شمار می رود که لازم است تا این مشکلات هر چه سریعتر برطرف شوند به این علت که مردم از مسئولان می‌خواهند با کنترل قیمت‌ها در بازار جلوی گرانی اجناس را بگیرند تا دردی مضاعف در کنار کرونا بر آنها تحمیل نشود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciyqaz5t1arz2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما