تاریخ انتشار :شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۵۵
بازنشستگان کوله باری از تجربه و دنیایی از آرامش را برای فرزندان خود به ارمغان می آورند و این نتیجه سال ها کار کردن و زیستن در جامعه است و باید از تجربه آن ها استفاده شود.
وقتی مشورت با میانسالان راهگشا می شود/ بازنشستگان گنجینه های تجربه و تدبیر
به گزارش عصرهامون، پیش از کرونا هر روز حوالی ساعت پنج عصر راهی پارک نزدیک خانه شان می شد، اندکی قدم می زد تا به محل قرار خود و دیگر همسالانش برسد، یک ساعتی با آن ها صحبت می کرد و دوباره به خانه برمی گشت.

به سراغ تلویزیون می رفت و اخبار ایران و جهان را دنبال می کرد، گاهی کتابی هم می خواند و در کارهای خانه همسرش را همراهی می کرد، نوه داری هم از شیرین ترین روزمرگی های او بود.

او دوران بازنشستگی اش را می گذراند و حالا در آستانه 67 سالگی است، دنیایی از تجربه و آگاهی محسوب می شود و تمام تلاش خود را می کند تا از این کوله بار تجربه اندکی به فرزندانش کمک کند.

سالمندان و افرادی که پس از سال های طولانی وارد دوران بازنشستگی می شوند ذخیره هایی هستند که تجربه های زیادی دارند، افرادی که می توانند کارکردهای اجتماعی و اقتصادی فراوانی داشته باشند و تجربه های خود را به جوانان منتقل کنند.

در این میان بسیاری از این میانسالان هم ترجیح می دهند با ورود به دوران بازنشستگی به تفریح، مسافرت و رسیدگی به امور خانه و فرزندان بپردازند و وقت خود را با خانواده خویش سپری کنند.

25 ذی الحجه در تقویم با عنوان روز خانواده و تکریم بازنشستگان نامگذاری شده است، نخستین جامعه ای که با ازدواج زن و مرد به وجود می آید و اصلی ترین و بنیادی ترین اجتماع برای رشد و نمو فرزندان است.

علت انتخاب روزخانواده شأن نزول آیه "هل اتی" در سوره الانسان بوده که راجع به خانواده و استحکام پایه‌های آن بیان شده است.

والدین در تمام سال های زندگی تلاش می کنند شرایط بهتری را برای فرزندان خود فراهم کنند و هنگامی که به میانسالی می رسند و به عبارتی در دوران بازنشستگی به سر می برند، اگرچه دیگر سرکار نمی روند، اما کوله باری از تجربه محسوب می شوند و دوست دارند این توشه حداقل 30 ساله حضور در اجتماعات مختلف را به فرزندان خود منتقل کنند تا حس خوب مفید بودن در خانواده را دوباره بیش از پیش بچشند.

انتقال تجربه به فرزندان

"حسین. م" که فرهنگی بازنشسته در سال 87 است در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: در دوران بازنشستگی اغلب به خواندن کتاب، تماشای تلویزیون و اخبار می پردازم، بیش از گذشته در جمع خانواده هستم و به دیدار دوستان، آشنایان و همکاران قدیمی می روم.

وی ادامه داد: بودن در کنار خانواده، وقت گذراندن با فرزندان و نوه ها شیرین است، اما در کنار آن بهتر است از تجربه های ما هم استفاده شود، بیش از 30 سال در اجتماع حضور داشتم، با افراد زیادی برخورد کردم و هنگامی که فرزندم برای مشورت با من اقدام می کند تمام تجربه ام را به کار می گیرم تا بهترین راه را پیش پایش قرار دهم.

"فرشته. د" یکی از بانوان بازنشسته در این باره به خبرنگار ما گفت: فرزندانم شاغل هستند و هر روز نوه ها را به من می سپارند تا بتوانند سرکار بروند، من هم چون این دوران را سپری کردم از فرزندان آن ها نگهداری می کنم تا با آرامش خیال به کار روزانه خود برسند.

این بانوی بازنشسته ادامه داد: خانواده از ارکان اصلی اجتماع است و بازنشستگان هم در این کانون می توانند از این دوران لذت ببرند، به علاوه مدیریت خانه، فرزند پروری، امور مالی و برخورد با افراد تجربه هایی است که والدین دارند و می توانند به جوانان خود منتقل کنند.

احترام و رسیدگی به بازنشستگان

"غلامرضا. ر" که 70 سالگی را پشت سر گذاشته و شغل آزاد داشته در این خصوص به خبرنگار ما اظهار کرد: هنوز هم گاهی به مغازه می روم و به یاد قدیم مشغول کاسبی می شوم، اما دیگر نمی توانم مدت طولانی بمانم و بعد از یکی دوساعت بازمی گردم.

وی اضافه کرد: فرزندان، عروس ها، دامادها و نوه هایم احترام زیادی برایم قائل هستند، هرگاه حرفی می زنم آن را اجرا می کنند، اگرچه ازدواج کردند اما اغلب به ما سر می زنند و در خانه جای خالی فرزندانم احساس نمی شود، در کنار آن ها نوه ها هم هستند و زندگی را برایمان شیرین تر می کنند.

استفاده از تجربیان بازنشستگان موثر در کاهش افسردگی آن ها

عادله صفت گل روانشناس بالینی در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: دوران بازنشستگی می تواند دو حس را در فرد ایجاد کند، یکی احساس آرامش و لذت از دیدن ماحصل کار و دیگری حس افسردگی، رکود و خموشی.

وی ادامه داد: اگر انسان از لحظه لحظه زندگی خود لذت ببرد می تواند جزو دوستداران دوران بازنشستگی باشد و اگر فقط کار برایش مهم بوده و لذت ها و آرامش زندگی را فدای شغل خود کرده، دوران بازنشستگی افسردگی و رکود را تجربه خواهد کرد.

به گفته این روانشناس بالینی، به طور طبیعی در ورود به دوران بازنشستگی، جوش و خروشی که در سال های گذشته وجود داشته ناگهان قطع می شود و تاحدودی شوک ایجاد می کند و تقریبا اکثر افراد این افسردگی را به واسطه محدود شدن روابط تجربه خواهند کرد.

وی اظهار کرد: بهترین راه برای اینکه افراد بازنشسته خانواده حس افسردگی و غیرمفید بودن نداشته باشند استفاده از تجربیات آن ها در بیشتر موارد است، لازم است آن ها را در کارهای مختلف دخالت دهیم و نظرشان را جویا شویم.

صفت گل بیان کرد: بازنشستگان کوله باری از تجربه و دنیایی از آرامش را برای ما به ارمغان می آورند و این نتیجه سال ها کار کردن و زیستن در جامعه است، پس بهترین راه این است که وقتی به مشکلی بر می خوریم از تجربیات آن ها استفاده کنیم که این به نفع خودمان است.

وی ادامه داد: نتیجه ای را که آن ها طی سال ها رنج و زحمت به دست آوردند و در اختیار ما قرار می دهند با مشورت به دست می آوریم، لازم است آن ها را تکریم و با احترام کامل از بزرگان خود یاد کنیم و حس مفید بودن را به آن ها بدهیم.

این روانشناس بالینی ادامه داد: از این طریق اشتباهات جوانان در زندگی کمتر می شود و می توانند با استفاده از تجربیات آن ها به موفقیت و پیشرفت با قدرت و سرعت بیشتری برسند.

صفت گل اظهار کرد: حتی گاهی می توانیم در تربیت فرزندانمان از تجربه میانسالان بهره بگیریم و به توصیه آن ها که حاصل آزمون و خطا بوده توجه کنیم.

وی گفت: در امورات اقتصادی و خانوادگی نیز اینگونه عمل کنیم تا بتوانیم بهره کافی را ببریم و به آن ها نیز حس روحی مفید بودن را هدیه دهیم تا به معنای واقعی احساس خوشبختی در تک تک افراد خانواده دیده شود.
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcaaan6a49nui1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما