تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۳۰
در حالی سیستان و بلوچستان جوان‌ترین جمعیت ایران را در خود جای داده است که بالاترین آمار بیکاری در سایه بی تدبیری مسئولان امر به این استان پهناور اختصاص دارد.
پرچمدار جوان ترين استان ایران؛ سرآمد بیکاری در کشور/ کلید روحانی هم قفل های اشتغال را باز نکرد
به گزارش عصرهامون، روز گذشته خبری به نقل از مرکز آمار ایران در خصوص جوان‌ترین و پیر‌ترین استان‌های کشور در فضای مجازی منتشر و اعلام شد که سیستان و بلوچستان بیشترین میزان زاد و ولد و جوانترین جمعیت را در کشور دارد‌.  
 
آری، سیستان و بلوچستان پرچمدار جوان ترین استان کشور محسوب می شود، اما همان گونه که در این عرصه جلودار است در آمار بیکاری نیز از دیگر استان ها پیشی گرفته و بالاترین جمعیت جویای کار در این خطه زندگی می کنند.
 
استانی سرشار از ظرفیت های پیدا و پنهان، اما پر از رنج و مشکل، قابلیت هایی که آن گونه که باید به فرصت تبدیل نشد تا شاید مرهی بر زخم های کهنه مردم این خطه در زمینه اشتغال و رونق اقتصادی باشد.
 
آسیب های اجتماعی تحفه بیکاری
 
محمدعلی شهرکی، یکی از جوانان جویای کار سیستانی در این باره به خبرنگار ما گفت: فراهم نبودن فرصت شغلی یکی از دغدغه های جدی جوانان این استان و از عوامل اصلی بروز آسیب های اجتماعی است، چراکه خیلی ها به واسطه بیکاری به اعتیاد روی آورده و برخی هم به زندگی مشترکشان پایان داده اند.
 
وی ادامه داد: حدود هشت سال است که تحصیلاتم در مقطع کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی به پایان رسیده است، اما همچنان بیکار هستم، هر سال آزمون های مختلف را شرکت می کنم، اما سطح پذیرش در مشاغل دولتی به قدری پایین است که نمی توان امیدی به قبولی داشت.
 
این شهروند اضافه کرد: متاسفانه از شرایط مالی کافی نیز برای راه اندازی شغل برخوردار نیستیم و به اجبار به فروشندگی سیار در معابر مختلف روی آورده ام، با وجود این که 30 ساله شده ام اما هنوز نمی توانم به ازدواج فکر کنم.
 
فرصت هایی که در سایه بی تدبیری هدر می رود
 
ابراهیم رودینی، یکی از شهروندان ایرانشهری نیز بیان کرد: در حالی که ایرانشهر جوان ترین شهر کشور لقب گرفته و سرشار از قابلیت است اما جوانان زیادی به اجبار به سراغ مشاغل کاذب از جمله سوخت کشی روی آورده اند.
 
وی ادامه داد: فرقی نمی کند که تحصیل کرده باشی یا بی سواد، در هر صورت آنقدر باید جویای کار باشی که در نهایت یا قسمت می شود یا این که از روی ناچاری باید سراغ دست فروشی و دیگر مشاغل کاذب بروی که به نظر می رسد دلیل اصلی آمار قاچاق همین بیکاری و کمبود فرصت اشتغال است.
 
این جوان اضافه کرد: در حالی که سیستان و بلوچستان از نظر ظرفیت غنی است، اما در سایه بی تدبیری دولت از بسیاری از قابلیت ها در جهت اشتغال جوانان استفاده نمی شود.
 
اشتغال و مسکن دغدغه جدی جوانان
  
ادهم کرد، مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان در این باره گفت: اشتغال و مسکن از دغدغه های حوزه جوانان محسوب می شود که البته این مشکل ویژه سیستان و بلوچستان نیست، بلکه در کل کشور فرما است.
 
وی با بیان این که سیستان و بلوچستان سرآمد بیکاری است، بیان کرد: با توجه به اینکه سیستم نیروی سیستان و بلوچستان جوان است اما کمترین اشتغال را در این استان شاهد هستیم، مشاغل کاذب وجود دارد که شغل حساب نمی‌شود.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: خیلی ها در حیطه سوخت کشی و کوله بری مشغول فعالیت هستند که جزو مشاغل حساب نمی‌شود، اشتغال فقط در مشاغل دولتی و بخش های خصوصی خلاصه می شود، اما با توجه به اینکه ظرفیت دستگاه های دولتی تکمیل است و بخش خصوصی در این خطه سرمایه‌گذاری زیادی انجام نداده است، شاهد آمار بالای جمعیت بیکاران هستیم.
 
وی با تاکید بر این که سیستان و بلوچستان از نظر آمار بیکاری رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است، ابراز امیدواری کرد: در آینده شرایط اشتغال در حوزه جوانان این استان فراهم شود.
 
کرد افزود: با توجه به اهمیت موضوع در سال 97 یک میلیارد و 600 میلیون تومان در قالب موافقت نامه وزارت ورزش با صندوق کارآفرینی امید، تسهیلات 12 درصدی به کسانی که شغل نداشتند پرداخت شد و سال گذشته هم بیش از چهار میلیارد تومان از این محل به سیستان و بلوچستان تخصیص یافت که برای باشگاه ها و اشتغال جوانان پرداخت شد.
 
وی با بیان این که این وام به متقاضیان جوان بیکار استان با شرایط سنی زیر 25 سال پرداخت شد، اذعان کرد: انتظار می رود امسال رقم این تسهیلات افزایش یابد.
 
مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان گفت: البته در زمینه اشتغال و کارآفرینی سازمان دهی خوبی انجام و قریب به 2 هزار نفر در 270 باشگاه ورزشی مشغول به کار شدند که متاسفانه به دلیل شیوع کرونا هزار و سیصد و شصت و پنج نفر شغل خود را از دست دادند.
 
تدوین بسته جامع اشتغال
 
مهرداد جهاندیده، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای مسئولیت ها و وظایف ذاتی خود، برنامه ها و سیاست های مختلفی برای اشتغال اقشار مختلف به ویژه جوانان اتخاذ کرده که یکی از مهمترین این برنامه ها، تدوین بسته جامع اشتغال موسوم به سیاست های فعال بازار کار است.
 
وی ادامه داد: این بسته جامع متشکل از پنج محور اصلی شامل طرح کاروزی دانش آموختگان دانشگاهی، مشوق های بیمه کارفرمایی، پرداخت یارانه دستمزد، توسعه تامین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی و مهارت آموزی در محیط واقعی کسب و کار تدوین شده است.
 
به گفته این مقام مسئول، جوانان جویای کار بسته به شرایط و موقعیت دلخواه می توانند در قالب این طرح هاعلاقه مندی های خود را در حوزه اشتغال دنبال کنند.
 
وی با اشاره به اهداف اصلی اجرای این طرح ها اذعان کرد: افزایش مهارت و اشتغال پذیری جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی، تسهیل در جذب و به کارگیری جوانان در بنگاه های اقتصادی، کمک به هزینه های جذب و به کارگیری جوانان در بنگاه های اقتصادی، آشنایی با محیط کسب و کار، کسب تجربه و آماده سازی و ایجاد خودباوری در مهارت آموز برای ورود به عرصه اشتغال و کارآفرینی از جمله این اهداف محسوب می شود.
 
جهاندیده گفت: کمک به واحدهای اقتصادی فعال به منظور شناسایی نیروی کار مستعد و توانمند، زمینه سازی برای کاهش هزینه های جذب و به کارگیری نیروهای فاقد مهارت، استفاده از ظرفیت و توان آموزشی عملی بنگاه های اقتصادی، افزایش اشتغالزایی جوانان در مناطق  محروم و کمتربرخوردار، افزایش توسعه کسب و کارهای خرد و خانگی در مناطق روستایی و توانمندسازی افراد و ایجاد و توسعه کسب و کارهای خرد و بهبود معیشت مناطق مورد نظر از دیگر اهدافی است که در این طرح دنبال می شود.

11.3 درصد نرخ بیکاری در سیستان و بلوچستان
 
وی افزود: بر اساس آخرین اعلام مرکز آمار ایران به عنوان تنها مرجع تولید و انتشار رسمی آمارهای کشور، میانگین نرخ بیکاری استان در زمستان سال 98، 11.3 درصد بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال 97، بیش از سه درصد کاهش داشته است.
 
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان با اشاره به موانع سد راه اشتغال زایی جوانان در سیستان وبلوچستان، اذعان کرد: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما این است که برای اشتغال‌زایی نگاهمان به د‌نبال شغل د‌ولتی است، همچنین نبود ارتباط صحیح میان دانشگاه و صنعت یکی دیگر از مشکلات اساسی اشتغال جوانان به شمار می رود.
 
وی گفت: یکی از نکاتی که تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی مطرح می‌کنند، عدم توانمندی کافی نیروی کار و نداشتن اطلاعات لازم برای کار است، در حالی که در سال‌های اخیر دولت‌ زیرساخت‌های آموزشی مناسبی شامل دانشکده‌های فنی و حرفه ای، مدارس فنی یا کاردانش و تجهیز کارگاه‌های آموزشی فراهم کرده‌ است.
 
جهاندیده خاطرنشان کرد: جوانان باید با تغییر نگرش خود، به دنبال دستیابی به مشاغل صرف دولتی نباشند و در کنار تحصیلات آکادمیک، به دنبال مهارت آموزی نیز باشند، از این رو ضرورت دارد به منظور تغییر روند کنونی و بهبود وضعیت اشتغال جوانان پیوند عمیقی بین نیازهای صنعت کشور و آموزش مهارت‌ها در مراکز آموزشی برقرار شود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchkwnzz23nixd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما