تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۱۲
روزانه 3 نفر در جاده های سیستان و بلوچستان جان می دهند؛

وقتی مرگ در جاده های پهناورترین استان کشور بی امان می تازد

سالانه بیش از هزار نفر در جاده های سیستان و بلوچستان جان خود را از دست می دهند که عوامل زیادی از جمله سرعت و سبقت غیرمجاز از سوی رانندگان، جاده های دو طرفه، نقاط حادثه خیز و تردد بی شمار خودروهای ترانزیتی در این آمار نقش زیادی داشته است.
وقتی مرگ در جاده های پهناورترین استان کشور بی امان می تازد
به گزارش عصرهامون، جاده های سیستان و بلوچستان را با نام جاده های مرگ می شناسیم، زیرا سالانه جان حداقل هزار نفر را می گیرند، خانواده های زیادی را بی سرپرست می کنند و برچسب یتیم را بر پیشانی کودکان زیادی می زنند.

عوامل زیادی در بروز تصادفات در جاده های سیستان و بلوچستان نقش دارد که از جمله می توان به تردد خودروهای سنگین و ترانزیتی در جاده های استان، سهم اندک استان از بزرگراه، جاده های دو طرفه و عدم رعایت قوانین ترافیکی از سوی برخی از رانندگان اشاره کرد.

با این حال شیوع کرونا سبب کاهش آمار مرگ در جاده های استان شده است، زیرا ترددهای برون شهری کم شده و به دلیل بسته شدن مرزهای سیستان و بلوچستان ترانزیت در جاده های کم عرض و دوطرفه این استان توسط خودروهای سنگین سیر نزولی داشته است.

نادیده گرفتن فرهنگ ترافیک از سوی برخی رانندگان 

غلامرضا باغ شیرین، سرپرست مدیریت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: یکی از مصادیق پرتکرار واصل به محاکم قضایی در سیستان و بلوچستان بروز تصادفات و سوانح رانندگی بوده که به تایید همه کارشناسان ترافیکی و حوزه بهداشت اجتماعی این اعتقاد راسخ وجود دارد که آسیب تصادف قابل پیشگیری است.

 وی اظهار کرد: با درک صحیح از محیط رانندگی و رعایت قوانین ترافیکی و فواصل مجاز، اجتناب از اعتماد به‌ نفس کاذب در زمینه رانندگی، اهتمام در به کارگیری از کمربند ایمنی، عدم اتکا به دیگر رانندگان برای دوری از تصادفات، تأکید بر محاسبه صحیح و مورد نیاز برای توقف یا سبقت گرفتن می توان بر بخش عمده‌ای از این سوانح ترافیکی فائق شد. 

باغ شیرین خاطرنشان کرد: تصادفات جاده‌ای هزینه‌های گزاف اجتماعی، خسارات سنگین اقتصادی، آثار انکار ناپذیر فیزیکی و روانی بر روی افراد، جوامع دارد و سلامت و ایمنی را تهدید می کند.

به گفته این مقام مسئول، ضروری است تا با بهبود و برنامه‌ریزی، ساخت و نگهداری راه ‌های استاندارد، تأکید بر ارتقای مهارت‌های ترافیکی و تلاش در ایجاد تناسب بین خودروهای جدید و وضعیت جاده‌های استان از این آمار کاست.

کاهش سفرهای برون شهری و تصادفات

باغ شیرین افزود: آمار تصادفات منجر به مرگ و به ‌طورکلی مرگ ‌و میرهای محورهای مواصلاتی برون‌شهری در پنج ‌ماهه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته به نحو معناداری کاهش یافته است.

سرپرست مدیریت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان ادامه داد: بخشی از این روند نزولی آمار به واسطه کاهش سفرهای برون‌شهری، گسترش ویروس کرونا و انسداد مرز پاکستان بوده است.

 وی اظهار کرد: ضروری است در نیمه دوم سال جاری با هوشمندسازی جاده‌های استان، توسعه سامانه‌های پایش تصویری، تأکید بر اصلاح نقاط پر تصادف جاده‌ای، پیگیری ارتقای کیفیت خودروها و نهادینه‌سازی آموزش‌های اخذ مهارت‌های رانندگی این روند کاهش را استمرار بخشیم.

کاهش 37 درصدی تصادفات فوتی در استان

رضا هادی نیا، مسئول آمار و انفورماتیک اداره کل پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: در سال گذشته هزار و 35 کشته در سوانح ترافیکی استان گزارش شد که این آمار در سال ۹۷ برابر با هزار و 74 نفر اعلام شده است.

وی بیان کرد: بر اساس آمارها، میزان مرگ و میر در سوانح ترافیکی در سال 98 نسبت به سال ما قبل آن کاهش داشته است، اما در سال جاری با کاهش ۳۳ درصدی متوفیان و ۲۱ درصدی مجروحان مواجه هستیم.

این مقام مسئول اظهار کرد: همچنین امسال در تصادفات فوتی کاهش ۳۷ درصدی و در تصادفات منجر به جرح نیز کاهش ۳۱ درصدی را نشان می دهد.

شناسایی 92 نقطه پرتصادف در استان

تیمور باقری، معاون راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان هم در این خصوص به خبرنگار ما گفت: ۹۲ نقطه پرتصادف در استان شناسایی شده که ۶۵ نقطه در شمال و ۲۷ نقطه در جنوب سیستان و بلوچستان قرار دارد.

وی بیان کرد: از این تعداد در شمال استان ۲۲ نقطه به ‌صورت کامل اجرایی شده و ۲۹ نقطه نیز درحال اجرا هستند و همچنین در جنوب استان ۲۷ نقطه شناسایی شده که از این تعداد پنج نقطه ترمیم نقص شده و پنج نقطه نیز درحال اجرا است.

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین در حوزه‌های سامانه‌ های پایش تصویری ۵۱ سامانه مدنظر این اداره کل بوده که در حال حاضر ۲۹ سامانه فعال است و ۲۲ سامانه تا پایان پاییز به بهره‌برداری می رسد.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcb8gb89rhbfgp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها