ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> کاربردی کردن پژوهش های دانشگاهی در خدمت توسعه جامعه وقتی کارآفرینی و مهارت آموزی در اولویت قرار می گیرد | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۱۴
کاربردی کردن پژوهش ها و استفاده از ظرفیت دانشگاه برای حل مشکلات و بالفعل شدن پتانسیل ها می تواند ارتباط این مراکز تحقیق و پژوهش را با جامعه، صنعت و ... افزایش دهد.
کاربردی کردن پژوهش های دانشگاهی در خدمت توسعه جامعه/ وقتی کارآفرینی و مهارت آموزی در اولویت قرار می گیرد
به گزارش عصرهامون، آرشیو کتابخانه های دانشگاه ها مملو از پایان نامه هایی است که سال ها از ارائه آن ها گذشته و جز در همان بحبوحه دفاع دیگر مورد استفاده قرار نگرفته است.
 
پایان نامه هایی که دانشجو و استاد وقت و هزینه زیادی را صرف آن می کنند، اما در نهایت تنها در حد یک عنوان مورد استفاده قرار می گیرد، بسیاری از این پایان نامه ها اگرچه ممکن است ارزش علمی بالایی داشته باشند اما کاربرد چندانی ندارند، به همین دلیل مقصد آن ها در بهترین حالت قفسه های کتابخانه است.
 
کاربردی کردن پژوهش ها اصطلاحی است که در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است و نوک پیکان آن به سمت پژوهش هایی است که در دانشگاه ها انجام می شود.
 
 با توجه به اینکه دانشگاه مهد علم و دانش است و بسیاری از پایان نامه ها، مقالات و رساله ها در این مراکز از طریق پژوهش و تحقیقات چند ماهه و بعضا چند ساله به رشته نگارش درمی آید ضروری است برای بهره وری بیشتر از بودجه صرف شده در این زمینه، پژوهش های انجام شده به سمت کاربردی شدن برود.
 
به عبارتی با شناسایی نیاز استان، ظرفیت ها و نحوه بهره گیری از این پتانسیل ها لازم است پژوهش ها در دانشگاه ها در این سمت هدایت شود تا ضمن گره گشایی از مشکلات زمینه را برای رونق اشتغال فراهم آورد.

25 آذرماه که در تقویم به نام روز پژوهش نامگذاری شده، فرصتی است تا در خصوص نحوه کاربردی کردن پژوهش ها، بررسی هایی هر چند اندک شود.
 
غبار بی توجهی بر روی پایان نامه ها
 
شیبک، یکی از فارغ التحصیلان جغرافیا و برنامه ریزی شهری در این زمینه به خبرنگار ما بیان می کند: در سال 86 از دانشگاه فارغ التحصیل شدم و پس از دفاع از پایان نامه دیگر به سراغ آن نرفتم، زیرا نیازی به آن نبود.
 
وی ادامه داد: در آن سال ها اغلب پایان نامه ها پس از دفاع به بایگانی کتابخانه های دانشگاه منتقل می شدند به گونه ای که حتی دانشجو عنوان پایان نامه ای که ماه ها برای آن تلاش کرده بود را نیز فراموش می کرد.
 
این شهروند اظهار کرد: با توجه به اینکه دانشجویان اطلاعات چندانی درباره نیازها و ظرفیت های استان ندارند ضروری است راهکاری اندیشیده شود تا پایان نامه ها، رسالات و مقاله ها به سمت رفع نیازها و استفاده از پتانسیل های استان برود و پژوهش چندماهه و حتی یک ساله دانشجو ثمربخش باشد.
 
دلگرمی دانشجو به ثمربخش بودن پایان نامه
 
توکلی، یکی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته معماری در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: پایان نامه ام در خصوص بازسازی یکی از ساختمان های قدیمی واقع در زاهدان است است و این موضوع را به پشنهاد استاد راهنما پذیرفتم.
 
وی ادامه داد: با توجه به اینکه نتیجه کارم در نهایت به بازسازی یک ساختمان و قابل استفاده بودن آن ختم می شود گمان می کنم پایان نامه اثربخشی لازم را داشته باشد.
 
این دانشجو اظهار کرد: در سال های اخیر پژوهش ها با دقت بیشتری تایید می شود و تلاش بر این است وقت و هزینه صرف شده بر آن نتیجه ای هم داشته باشد و بتواند گره گشایی کند.
 
بررسی پتانسیل های محوری سیستان و بلوچستان
 
درمحمد کردی تمندانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: دانشگاه سیستان و بلوچستان یک دانشگاه مادر است و اولویت اکثر پتانسیل های پژوهشی و فناوری در حوزه اعضای هیات علمی و یا دانشجویان تحصیلات تکمیلی با پتانسیل های استان است.
 
وی ادامه داد: پتانسیل های محوری سیستان و بلوچستان در حوزه مرز، دریا، گیاهان دارویی، تزانزیت و ترانشیپ، سلامت و آی تی است.
 
این استاد دانشگاه افزود: تلاش کردیم بیشتر پایان نامه ها و رساله های دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد با توجه به نیاز دستگاه های اجرایی و بودجه هایی که در بخش دولتی و خصوصی وجود دارد به سمت ظرفیت های اصلی استان هدایت شود که جزو پتانسیل های اولویت دار ماست.
 
تشکیل زیست بوم فناوری و نوآوری سیستان و بلوچستان
 
وی تصریح کرد: برگزاری برنامه های هفته پژوهش در سیستان و بلوچستان از 15 تا 21 و در کشور از 23 تا 30 آذر ماه برنامه ریزی شده است.
 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان افزود: امسال به دلیل شیوع کرونا نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استان به صورت مجازی شکل گرفت و در نهایت زیست بوم فناوری و نوآوری سیستان و بلوچستان را شکل دادیم.
 
کردی تمندانی ادامه داد: در این زیست بوم تمام داده ها در قالب کتاب، پایان نامه و طرح های پژوهشی که مربوط به استان بودند به صورت طبقه بندی شده در داخل این نمایشگاه قرار گرفت که افراد در قالب کارآفرین و سرمایه گذار از بیرون و داخل استان به داده های اولیه درباره این ظرفیت های بالقوه استان در دسترسی داشته باشند.
 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: این پتانسیل ها به صورت پیوسته قابلیت به روز رسانی دارد و می تواند در دسترس افراد جویای کار و سرمایه گذار باشد.
 
اولویت اول؛ نهادینه کردن تفکر کارآفرینی
 
وی اظهار کرد: در حوزه کارآفرینی در دانشگاه باید در ابتدا تفکر کارآفرینی یا همان شیوه پیدا کردن و مهارت کار را در مخاطبان خود نهادینه کنیم که دانشگاه دوره های مهارت آموزی را از سال گذشته راه اندازی کرده است.
 
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: این دانشگاه در کشور از نظر تعداد و نوع دوره های مهارت آموزی از شرایط بهتری برخوردار است و بالغ بر 100 دوره مهارت آموزی توسط دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه طراحی و به صورت وبیناری برگزار شده است.
 
کردی تمندانی گفت: مخاطبان این دوره ها دانشجویان، اعضای هیات علمی و غیر دانشگاهیان هستند، این دوره ها سبب فرهنگ سازی می شود که تا افراد جویای کار با توجه به نیازها و پتانسیل هایی که در استان وجود دارد به دنبال یک شغل به صورت هدفمند بروند که این دوره ها امسال انجام شد.
 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: در کنار آن مجتمع فناوری و نوآوری به همراه مرکز نوآوری اجتماعی دانشگاه هم این نگاه را تقویت می کند و باید فرهنگ سازی وایده های نو، جدید و جذابی را برای نسل جوان ایجاد کنیم که اشتیاق به ماندگاری و سرمایه گذاری در استان را داشته باشد.
 
هدایت رساله ها و پایان نامه ها به سمت کارآفرینی در 1400
 
کردی تمندانی بیان کرد: یکی از اهداف کلان دانشگاه سیستان و بلوچستان که به جد به دنبال آن هستیم این است که قطعا در سال 1400 هم راستا با سیاست های کلان کشور، اکثر پایان نامه ها و رساله های دکتری ما در حوزه های کارآفرین، دانش فنی، شرکت های دانش بنیان و استعدادهای بالقوه استان هدایت خواهد شد.
 
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: قطعا نتایج این مطالعات و تحقیقات در اختیار بخش خصوصی و دولتی قرار می گیرد که بتواند چرخ های توسعه را با سرعت بیشتر و خطای کمتر به حرکت درآورد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdceox8zzjh8x7i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما