تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۰۰
معرفی منطقه آزاد گردشگری سواحل مکران از سوی وزیر میراث فرهنگی و ایجاد این منطقه در سیستان و بلوچستان با توجه به ظرفیت های ویژه بندر چابهار در جذب گردشگر و پتانسیل ویژه سیستان در میراث فرهنگی می تواند کلیدواژه های سواحل مکران و تنگه احد مدنظر مقام معظم رهبری را به منصه ظهور برساند.
قابلیت‌های ویژه سواحل مکران در ایجاد منطقه آزاد گردشگری/ توسعه راه‌ها و زیرساخت‌ها؛ لازمه جذب توریست
به گزارش عصرهامون، پیشنهاد ایجاد اولین منطقه آزاد گردشگری کشور در سواحل مکران در سفر سال گذشته علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به بندرعباس داده شد.
 
وی در همان سفر اعلام کرد: سواحل مکران موقعیت بی‌نظیری برای رونق گردشگری دارد، در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهوری پیشنهاد دادم اولین منطقه آزاد گردشگری در منطقه مکران شکل بگیرد.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: هفت منطقه آزاد در کشور داریم که صنعتی تجاری هستند و می‌توانیم یک منطقه آزاد ویژه گردشگری داشته باشیم با این مفهوم که یک شهر گردشگر را شکل دهیم، چراکه در خیلی از کشورهای دنیا ازجمله کشورهای همسایه ما این مسئله وجود دارد.
 
مونسان تصریح کرد: این ظرفیت در سواحل مکران وجود دارد که بتوانیم منطقه آزاد گردشگری با محوریت ایجاد یک شهر گردشگر محور در کنار سواحل خلیج‌فارس ایجاد کنیم.
 
قابلیت های ویژه سیستان وبلوچستان در جذب گردشگر
 
سیستان و بلوچستان نیز با داشتن 300 کیلومتر مرز آبی از طریق دریای عمان، بخشی از سواحل مکران مدنظر مقام معظم رهبری است.
 
توسعه این استان که بزرگترین بندر اقیانوسی کشور را دارد با کلیدواژه سواحل مکران می تواند تاثیر بسزایی در منطقه داشته باشد.
 
سیستان و بلوچستان از طریق بندر چابهار می تواند با کشورهای زیادی در ارتباط باشد و قابلیت ویژه ای در جذب گردشگر دارد، بر این اساس ایجاد منطقه آزاد گردشگری کشور در سواحل مکران و ایجاد شهر گردشگری در این زمینه می تواند برای استان قابلیت ویژه داشته باشد.
 
این در حالی است که سیستان و بلوچستان ظرفیت های ویژه ای را در زمینه جذب گردشگر دارد و ایجاد شهر گردشگری در سواحل مکران این استان می تواند قابلیت ویژه ای را برای این استان به ارمغان آورد.
 
 
ایجاد منطقه آزاد گردشگری مکران نیازمند اقدامات بین بخشی
 
علیرضا جلالزایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: منطقه آزاد گردشگری منطقه ای است که در زمینه قیمت ها و ارائه خدمات از جمله بلیت رفت و برگشت، هواپیما، هتل، زیرساخت ها و ... می تواند به گردشگران خدمات ویژه ای دهد.
 
وی ادامه داد: ایجاد منطقه آزاد گردشگری در سواحل مکران به عنوان یک منطقه نمونه می تواند در موضوعات گردشگری تاثیرگذار داشته باشد.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان بیان کرد: در زمینه ایجاد منطقه آزاد گردشگری میراث فرهنگی به تنهایی نمی تواند عمل کند، بلکه نیاز به اقدامات بین بخشی است.
 
جلالزایی اظهار کرد: برای این کار عزم جدی و همگانی می طلبد که همه دست به دست هم دهند و با کمک هم این موضوع را به سرانجام برسانند.
 
این مقام مسئول تصریح کرد:هر کدام از ارگان هایی که در منطقه آزاد و نمونه گردشگری می خواهند نقش آفرینی کنند باید بر اساس تعریف ها و در حوزه اختیارات و وظایفی که قانون برای آن ها تعریف می کند اقدام کنند.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان ادامه داد: برای مثال باید راه وجود داشته باشد که این منطقه بتواند موثر باشد و زیرساخت های حمل و نقل در آن جا تامین شده داشته باشد.
 
وی ادامه داد: همچنین برق، آب، تلفن و ... که برای هر گردشگر و مکان گردشگری نیاز است نیز باید در این منطقه در دسترس باشد و برای رسیدن به این هدف دستگاه هایی که می توانند هم افزا باشند کمک کنند تا ایجاد منطقه آزاد گردشگری در سواحل مکران سریعتر شکل بگیرد و برای استان تاثیرگذاری داشته باشد.
 
 
معرفی منطقه آزاد گردشگری سیستان به موازات مکران
 
جلالزایی اظهار کرد: همچنین به موازات این موضوع اگر وزیر میراث فرهنگی تایید کرد می توان منطقه آزاد گردشگری سیستان را هم معرفی کرد که بررسی آن انجام می شود و در اختیار وزیر مربوطه قرار می گیرد.
 
وی تصریح کرد: سواحل مکران به فرموده مقام معظم رهبری گنج پنهان است که می تواند از این طریق پیدا شود و سیستان هم با کلید واژه تنگه احد از سوی معظم له معرفی شده است که با ایجاد منطقه آزاد گردشگری در سیستان و سواحل مکران می تواند پیوند کاری عمیق بین این دو حوزه ایجاد کند و توسعه سیستان و بلوچستان از شمال تا جنوب را به همراه داشته باشد و رشد و بالندگی استان با کمک مردم و اندیشه های آن ایجاد شود.
 
توسعه راه های مواصلاتی و زیرساخت ها ضروری است  
 
معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در این خصوص به خبرنگار ما گفت: هر نوع فعالیت اقتصادی در حوزه دریا در زمینه های مختلف از جمله حوزه های ترانزیتی، خطوط کشتی رانی، صید و صیادی و ...در اشتغال زایی تاثیر مستقیم دارد.

وی ادامه داد: در صورتی که عقبه لجستیک این موضوع به خوبی دیده شود تاثیر شگرفی در اشتغال مردم خواهد داشت.

نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند بیان کرد: البته معتقدیم که پیش نیاز این موضوع توسعه راه های مواصلاتی منطقه است، به همان نسبت که برای توسعه بندر و اتصال شبکه ریلی به چابهار تلاش می شود، اگر برای توسعه راه های ترانزیتی و جاده ای برنامه ریزی نشود مشکلات عدیده ای از جمله تصادفات منجر به فوت رخ خواهد داد.

این نماینده اظهار کرد: متاسفانه در جنوب سیستان و بلوچستان حتی یک کیلومتر شبکه بزرگراهی نداریم، لذا می طلبد که با تدبیر مسئولان در وزارت راه و شهرسازی به موازات توسعه بندر در توسعه شبکه بزرگراه هم اقدامات خوبی انجام شود.


انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcefx8z7jh8xxi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما