تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۰۰
در جنگ بین ایران و عراق یکی از لشکرهای سپاه، لشکر ۴۱ ثارالله بود که نیروهای آن از استان کرمان و سیستان و بلوچستان تامین شد قائم مقام این لشکر و فرمانده اسم و رسمشان یکی بود، دو حاج قاسم؛یکی از دیار کریمان و دیگری از دیار رستم زادگان یعنی سیستان.
وقتی شهید سلیمانی به قائم مقام لشکر41 ثارالله توسل می کرد/ جنوب شرق دیار لاله های افتخار آفرین
به گزارش عصرهامون، بزرگترین، دردناکترین و فاجعه آمیزترین خصومت دشمنان با ایران اسلامی به راه انداختن جنگ تحمیلی بود، هشت سال جنگ نابرابری که سند عزت و افتخار ملت حسینی شد.
 
برگ های تقویم را که ورق بزنیم رشادت ها، از خودگذشتگی و ایثار مردان و زنانی برایمان مرور می شود که از خویش گذشتند تا ما سرافراز و پیروز در آسایش و امنیت و قدرت زندگی کنیم و سر در برابر ظلم و زور خم نکنیم.

سال هایی که از تک تک روزها و لحظات آن می توان الگو گرفت و از برکات معنوی آن بهره؛ در این میان اگر چه سیستان وبلوچستان در دورترین فاصله از مناطق جنگی واقع شده بود اما حمایت و حضور همه اقشار خبر از نقش درخشان رزمندگان شیعه و سنی این خطه از کشور در هشت سال جنگ تحمیلی دارد.

در طول این سال ها مردمان سیستان وبلوچستان علاوه بر حضور در جبهه های حق علیه باطل با مزدوران داخلی نیز دست و پنجه نرم کرده و در این میان شهدای زیادی همچون کوچکترین شهید دفاع مقدس اهل سنت سبیل اخلاقی، خلبان شهید امیر مرادقلی، شهید حسینعلی عالی، سردار شهید محبعلی فارسی، شهید حاج قاسم میرحسینی، شهید صفر سارانی، شهید دوست‌علی خدری، شهید سرتیپ خلبان محمدامین میرمرادزهی را تقدیم این نظام کرده است.

گواه این مطلب وجود لشکر 41 ثارالله در جنگ بین ایران و عراق است که نیروهای آن از استان کرمان و سیستان و بلوچستان تامین شد، این لشکر در عملیات های نصر،کربلای ۱،کربلای ۴،کربلای ۵ و فتح المبین حضور داشت و قائم مقام آن و فرمانده اسم و رسمشان یکی بود، دو حاج قاسم؛یکی از دیار کریمان و دیگری از دیار رستم زادگان یعنی سیستان.

شهیدی که واسطه سردار سلیمانی نزد خدا بود

شهید حاج قاسم میرحسینی، جانشین و قائم مقام حاج قاسم سلیمانی در لشکر 41 ثارالله از شهدای کم نظیر و کمتر شناخته شده دوران دفاع مقدس است که رهبر معظم انقلاب در تجلیل از این شهید بزرگوار فرمودند "شهید حاج قاسم میرحسینی که از سرداران لشکر  ثارالله می‌باشد، از آن شخصیت های استثنایی و جالب است که من مردم سیستان را اینگونه شناختم".

سردار سپهبد شهید سلیمانی وقتی درباره شخصیت میرحسینی سخن می گفت اشک از چشمانش جاری می شد،حاج قاسم او را سیدالشهدای همه شهدای استان سیستان و بلوچستان و بزرگ لشکر ۴۱ ثارالله می شمرد و می‌گفت "در مورد شهید میرحسینی هرچه بگویم احساس می‌کنم اصلاً نمی‌توانم حق او را ادا کنم. خیلی روح بزرگی داشت. یک مالک اشتر به تمام معنا بود. من نمی‌دانم مالک هم توی صحنه سخت محاصره جنگ مثل شهید میرحسینی بوده یا نبوده. شهید میرحسینی فرمانده‌ای بود که همه ابعاد یک فرمانده اسلامی را با تعاریف اصیل آقا امیرالمؤمنین (ع) دارا بود. با معنویت‌ترین شخصیت لشکر ثارالله بود. صدای دلنشین آوای قرآن شهید میرحسینی را هر کس می‌شنید از خود بی‌خود می‌شد".
 
محبعلی فارسی تندیس اخلاق و ادب و عرفان

حاج محبعلی فارسی از دیگر رزمندگان خطه سیستان و بلوچستان است که در روزهای سخت عملیات بازوی سردار شهید قاسم میرحسینی بود، وی تکلیف مداری را در سینه تک تک رزمندگان به ودعیه گذاشت و در عملیات های مختلف جنگ از سال 1360 در کنار سرداران شهید حاج قاسم سلیمانی و میرحسینی قائم مقام لشکر41 ثارالله در دوران دفاع مقدس نقش بی بدیلی ایفا کرد.

این سردار شهید از سال 1364به عنوان فرمانده گردان مستقل409 استان سیستان و بلوچستان منصوب و با درایت و فرماندهی ممتازی که درعملیاتهای مختلف از وی دیده می شد، همواره از یاران صدیق فرماندهی لشگر41 ثارالله محسوب می شد.

سبیل اخلاقی سند افتخار جمهوری اسلامی است

شهید سبیل اخلاقی مظهر وحدت در استان سیستان و بلوچستان و کشور است که با وجود سن پایین برای دفاع از کشور از شرقی‌ترین نقطه کشور به غرب کشور و مناطق عملیاتی حضور یافت.

وی نوجوان 11 ساله نيکشهري است که رهبر معظم انقلاب در مورد اين شهيد بزرگوار گفتند : وقتي يک بچه 11 ساله سُني براي دفاع از جمهوري اسلامي به شهادت مي رسد اين بزرگ‌ترين خبر از وحدت و همدلي شيعه و سني در سيستان و بلوچستان است.
 
حسینعلی عالی، سردار سنگر علم و جنگ

حسینعلی عالی شهید فهمیده سیستان و بلوچستان که به عنوان شهید شاخص ملی و شهید شاخص بسیج دانش آموزی کشور نیز لقب گرفته است. وی علاوه برسنگر علم و مقابله با جهل زمانه درسنگر جنگ نیز در برابر تجاوز دشمن با قامت کوچک خود قد علم کرد و موجب ثبت خاطراتی جاودانه در دفتر تاریخ جنگ و رشادت های جوانان این مرز و بوم شد.

قابلیت های این شهید والا مقام و دقت عمل «عالی» فرماندهان را واداشت تا مسئوليت واحد اطلاعات عمليات لشکر ۴۱ ثارالله را به او بسپارند و با آغاز عمليات کربلای ۵ وی مسئوليت فرماندهی اطلاعات لشکر ۴۱ ثار‌الله و مسئوليت محور را بر عهده گرفت.

خلبان شهیدی که تعجب آمریکایی ها را بر انگیخت

 سرلشگر خلبان شهید امیر مرادقلی با آغاز جنگ تحمیلی، در«لشگر 55 هوابرد شيراز»عضو گروه تجسس(P3F) در كليه ماموريت هاي محوله حضوری فعال داشت و به درجه سرلشکری نائل شد. وی با فرود با هواپیمایی که موتورش آتش گرفته بود در زمان آموزش سبب تعجب اساتید پرواز آمریکایی شد.
 
شهید خلبان "محمد امین میرمرادزهی"قهرمان بلوچستان

امیر سرتیپ خلبان شهید محمـد امیـن میـر مرادزهی از دلاورمردان جنوب سیستان و بلوچستان است که شجاعانه بر سر دشمن فرود آمد و جاوادانه شد. دوستانش وی را فردی بسیار بی‌باک و نترس و جسور می‌شناختند. اکثر پروازهای او افتخاری و بدون نوبت و به صورت داوطلبانه بود. در پروازها گاهی برای سرکوبی نیروهای بعثی در خاک دشمن پیش می‌رفت و سرانجام به همراه کمک خلبان ایرج عوضی در آخرین پرواز در آسمان جاودانه شد و امروز حتی یک سنگ قبر نیز ندارد.
 
دفاع همچنان باقی است
 
 با این تفاسیر حالا با گذشت چهل و یک سال از جنگ تحمیلی نسخه دفاع برای نسلی که جنگ را ندیده پیام دارد و دفاع همچنان باقی است چرا که نوع نیرنگ و توطئه دشمن تغییر کرده است، امروز دشمنان انقلاب اسلامی جنگ را به میدان اقتصاد کشیدند که باید با اتکاء به خداومند و خودباروی و پیشرفت در تمامی عرصه ها همچون همیشه دشمن را ناامید کنیم.
 ناگفته نماند که سیستان وبلوچستان16 هزار و 416 ایثار گر در دوران دفاع مقدس داشته و تعداد 935 شهید دفاع مقدس تقدیم انقلاب اسلامی کرده که از این تعداد، 459 شهید متعلق به سپاه پاسداران و بسیج، 434 شهید ارتش و 42 شهید از نیروی انتظامی بوده است.
همچنین هزار و 320 جانباز جنگ تحمیلی در این استان داریم که هزار و دونفر از سپاه و بسیج، 237 نفرجانباز ارتش و 81 نفر از نیروی انتظامی هستند، 342 آزاده در سیستان و بلوچستان حضور دارند که  255 نفر از سپاه و بسیج، 65 نفر از ارتش و 22 نفر از ارتش جمهوری اسلامی هستند.

تعداد13 هزار و 819 رزمنده دفاع مقدس از سیستان و بلوچستان در جبهه های نبرد حق علیه باطل حضور داشتند که از این تعداد 10 هزار و 397 رزمنده از سپاه و بسیج، هزار و 196 رزمنده از ارتش ، 133 رزمنده از انتظامی و دو هزار و 93 نفر از جهاد سازندگی و پشتیبانی رزم بوده اند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcco1qsp2bq108.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما