تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۰۰
لایحه منطقه آزاد سیستان ماه ها بر روی میز اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است و مردم سیستان و بلوچستان چشم انتظار تایید آن هستند تا در پی آن اندکی از بی مهری های کشور همسایه و قهر طبیعت برای تنگه احد جمهوری اسلامی ایران جبران شود.
نظر مساعد آملی لاریجانی برای ایجاد منطقه آزاد سیستان/ مطالبه هامون نشینان چه زمانی به ثمر می نشیند؟
به  گزارش عصرهامون، مردم سیستان و بلوچستان ماه هاست منتظر تایید لایحه منطقه آزاد سیستان هستند، لایحه ای که می تواند موجب رونق کل استان شود.

در 11 شهریور ماه 1397 نمایندگان در جلسه علنی مجلس با 141 رای موافق، 75 رای مخالف و هفت رای ممتنع از مجموع 236 نماینده حاضر، لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری-صنعتی و 12 منطقه ویژه اقتصادی را تصویب کردند که منطقه آزاد سیستان یکی از آن ها بود.

اما این لایحه با توجه به ایراداتی که شورای نگهبان گرفت و اصرار مجلس بر مصوبه خود، برای حل اختلاف به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت.

پیش از این پیگیری های نمایندگان سیستان و مسئولان استان سبب شد هر یک از مناطق آزاد با توجه به ویژگی هایی که دارد در کمیسیون اقتصاد کلان به تفکیک مطرح شود و به تفکیک در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار بگیرد.

سیستان به فرموده مقام معظم رهبری تنگه احد ایران محسوب می شود و با توجه به خشکسالی های گسترده و اقدامات افغانستان برای جلوگیری از ورود آب به این خطه ، تایید منطقه آزاد سیستان می تواند امیدهای مردم را برای ماندگاری افزایش دهد.

در 20 سال اخیر که قهر طبیعت، کارشکنی های همسایه مرزی و کم عنایتی مرکز نشینان مرزداران دارالولایه سیستان را رنجانده است و تایید لایحه منطقه آزاد سیستان می تواند گوشه ای از این ناملایمات را جبران کند و امیدهای جوانان سیستانی را برای اشتغال، ماندگاری و مرزداری از تنگه احد افزایش دهد.

از طرف دیگر با توجه به پروژه ملی شاهراه چابهار میلک، ایجاد منطقه آزاد سیستان می تواند در ترانزیت کالا از چابهار به میلک و افغانستان نقش داشته باشد و بازار کشور همسایه را تامین کند و رونق صادرات را رقم بزند.

پیش از این محمد سرگزی و حبیب اله دهمرده نمایندگان مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی از امیدواری ها برای تاییی منطقه آزاد سیستان در مجلس شورای اسلامی خبر دادند و آن را مطالبه مردم، نمایندگان و مسئولان استان عنوان کردند.
 
فرصت بی‌نظیر در پیوند مناطق آزاد سیستان وچابهار با نیمروز افغانستان 
 
فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان درمجلس شورای اسلامی شهریور ماه امسال در دیدار با محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: منطقه آزاد سیستان به دلیل اهمیت استراتژیک و به استناد سوابق گذشته، با موارد دیگری که متقاضی ایجاد منطقه آزاد در کشور هستند تفاوت زیادی دارد.
 
وی ادامه داد: متأسفانه مجلس گذشته بدون توجه به این اهمیت و تفاوتها، منطقه آزاد سیستان را نیز به مثابه دیگر نقاط کشور دید و دقت و پیگیری لازم را برای تحقق این فرصت استراتژیک برای کشور به خرج نداد.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در سال 89 پس از تصویب چابهار به عنوان مهمترین معبر تجاری دنیا تفاهمی میان سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان امضا شد که طی آن مقرر شد با ایجاد 2 منطقه آزاد در منطقه سیستان ایران و نیمروز افغانستان و پیوند آنها با بندر و منطقه آزاد چابهار، این محور ترانزیتی، فرصتهای بی‌نظیر را در ابعاد بین المللی برای کشورهای همسایه و حمل و نقل جهانی ایجاد کند.
 
وی اظهار کرد: متأسفانه با وجود اینکه منطقه آزاد نیمروز در افغانستان، طبق توافقات مذکور و حتی با کمک های مالی دولت جمهوری اسلامی ایران احداث شد، هنوز ایجاد منطقه آزاد در سیستان که تضمین کننده منافع ملی و منطقه ای و به خصوص معیشت مردم رنجدیده سیستان و بلوچستان است، در کش و قوس میان مجلس و شورای نگهبان مانده و به جایی نرسیده است.
 
نظر مساعد رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برای ایجاد منطقه آزاد سیستان
 
محمد سرگزی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در این زمینه بیان کرد: در این راستا جلسات متعددی با اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شده است که در ادامه پیگیری و اهمیت موضوع با عنایت به شرایط خاص جغرافیایی و ظرفیت مرز و وضعیت اقتصادی منطقه سیستان مساعدت در تسریع تحقق منطقه آزاد به عنوان مطالبه مردمی شد.

وی ادامه داد: قطعا با بهره برداری صحیح از ظرفیت مرز و محور شرق و رونق تعامل اقتصادی با کشورهای همسایه و تولید و صادرات شاهد شکوفایی اقتصادی با تاکید بر اقتصاد مقاومتی و توسعه منطقه خواهیم بود.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بدون تردید این مهم برای بهبود وضعیت و جلوگیری از مهاجرت مردم ضروری است که به لحاظ امنیتی از اهمیت بسیاری برخوردار خواهد بود همانطور که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) تعبیرشان نسبت به سیستان تنگه احد جمهوری اسلامی ایران است.
 
سرگزی اظهار کرد: بر این اساس در دیدار اخیر با آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که با همراهی مرتضی بانک، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و احمدعلی موهبتی استاندار سیستان وبلوچستان اهمیت این موضوعات دوباره عنوان شد.
 
وی بیان کرد: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ره آورد تحقق منطقه آزاد را برای منطقه سیستان بسیار مطلوب دانست و با اشاره بر دفاع کامل از تصویب منطقه آزاد در صحن مجمع، جهت تحقق موضوع و هرگونه همکاری در راستای شکوفایی و توسعه استان و حوزه سیستان اعلام آمادگی کرد.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcawen6w49nei1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما