تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۵۹
طبق گزارش اولیه خسارت های طوفان بی سابقه در سیستان و بلوچستان، ده ها بیمار تنفسی روانه بیمارستان شدند، سقوط ۳۴۹ درخت و تخریب ۲۳ دیوار مسکونی، انسداد ۳۷ مسیر شهری، سقوط و آسیب دیدگی ۷۵ تیر برق در زاهدان و سیستان نیز تا این لحظه گزارش شده است.
ریزگردها ده ها بیمار تنفسی را روانه بیمارستان کرد/سقوط ۳۴۹ درخت و تخریب ۲۳ دیوار مسکونی در پی طوفان
به گزارش عصرهامون؛ روز گذشته طوفانی با سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت زاهدان را درنوردید و دیگر نقاط سیستان و بلوچستان را نیز به شدت درگیر و در نهایت غبار آن به پاکستان و افغانستان سرایت کرد.

طوفان شنی که حداقل در ۹ سال اخیر بی سابقه بوده و شدت گرد و غبار ناشی از وزش باد به حدی بود که علاوه بر صفر شدن دید افقی در فرودگاه زاهدان، غلظت ذرات غبار در هوا نیز چندین برابر حد مجاز شد.

همچنین نفوذ گرد و غبار ناشی از طوفان به شمال سیستان و بلوچستان سبب شد تا شعاع دید افقی در فرودگاه زابل به 50 متر کاهش یابد، به گونه ای که این میزان کاهش دید افقی و انتشار گرد و غبار کاهنده دید در هوای زابل، حداقل در پنج سال اخیر بی سابقه بوده است.

اما این طوفان شدید و بی سابقه خسارت های زیادی را به اندک درختان این خطه، منازل مسکونی و خودروهای مردم و همچنین زیرساخت های شهری و روستایی وارد کرد.

قطعی چند ساعته برق و تاثیر آن بر قطعی آب در بیشتر مناطق زاهدان و از همه بدتر افزایش بیماران تنفسی و مراجعه آن ها به بیمارستان ها آن هم در شرایط این روزهای کرونایی از دیگر خسارت های این طوفان در سیستان و بلوچستان بود.

مراجعه ۳۴ بیمار تنفسی به بیمارستان های سیستان
 
علیرضا شهرکی، مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: هنوز برآورد نهایی خسارت طوفان در شهرستان های مختلف سیستان و بلوچستان از سوی فرمانداری ها اعلام نشده است.
 
وی ادامه داد: طبق گزارش های اولیه ۱۹۵ درخت و ۱۵ تیر برق سقوط کرد، همچنین ۱۳ مورد ریزش دیوار رخ داد و خسارت به تعدادی از خودروهای شهروندان به دلیل سقوط درختان و تیر برق ها در زاهدان اعلام شده است.
 
 این مقام مسئول با اشاره به انسداد سه محور منتهی به زاهدان در روز گذشته، افزود: برآورد خسارت ریالی به سایر تاسیسات زیربنایی و شهری امروز انجام و از طریق فرمانداری ها به این ستاد اعلام و اطلاع رسانی می شود.
 
وی افزود: تا روز گذشته در حوزه سیستان ۳۴ بیمار تنفسی به بیمارستان ها مراجعه کردند که البته آمار نهایی این بیماران هنوز مشخص نیست که تا ظهر امروز پس از جمع بندی رسانه ای می شود.
 

شکستگی و سقوط ۳۴۹ اصله درخت

داود شاقوزایی، رئیس اداره مقابله با بحران و پدافند شهرداری زاهدان در این باره به خبرنگار ما گفت: با توجه به پیش بینی شدت وزش باد بین ۸۰ تا ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت و احتمال خسارت به فضای سبز شهری، اختلال در ترددهای شهری و سایر موارد، نشست ستاد مدیریت بحران شهرداری زاهدان به منظور اندیشیدن تدابیر لازم و هماهنگی های مورد نیاز جهت مقابله با هر گونه حادثه برگزار شد.
 
وی ادامه داد: از ابتدای وقت روز شنبه با توجه به آماده باش کلیه نیروهای مربوطه در مناطق پنجگانه شهرداری، اقدامات اولیه جهت جلوگیری یا کاهش خسارات احتمالی به عمل آمد.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: با همکاری ۲۷۹ نفر از پرسنل و آتش نشانان با بکارگیری ۵۵ دستگاه خودروی سنگین و نیمه سنگین اعم از لودر، گریدر، بیل بکهو، بایگت، خاور، کمپرسی، چرثقیل و آماده باش عملیات امداد رسانی۱۰ ایستگاه آتشنشانی همراه با ماشین آلات و ادوات مورد نیاز جهت پاکسازی معابر و رفع موانع ایجاد شده، اقدامات لازم انجام شد.
 

تخریب ۲۳ دیوار منازل مسکونی و انسداد ۳۷ مسیر شهری
 
به گفته وی، وزش این توفان که طی ۹ سال اخیر بی سابقه بود، خساراتی را در شهر زاهدان به همراه داشت که می توان به شکستگی و سقوط ۳۴۹ اصله درخت، ۲۳ مورد تخریب دیوار منازل مسکونی، سقوط ۱۳ تیر برق، خسارت به ۱۴ دستگاه خودروی شخصی، خسارت به ۱۴۹ مورد تابلوی برق، تابلوی تبلیغاتی و چراغ راهنمایی و رانندگی و انسداد ۳۷ مسیر در معابر شهر اشاره کرد.
 
شاقوزایی گفت: نیروهای عملیاتی و امدادی و ستاد فرماندهی بحران شهرداری زاهدان از همان ابتدای وزش طوفان عملیات خدمات رسانی به شهروندان را شروع کردند و با توجه به حجم خسارات وارده و به جهت رفاه حال شهروندان تا پایان کار همچنان در آماده باش کامل به سر خواهند برد و عملیات پاکسازی و ایمن سازی در نقاط مختلف تا ساعت ۱۴ امروز با جدیت ادامه دارد.

سقوط ۳۲ تیر فشار ضعیف و متوسط در زاهدان
 
خلیل عوض زاده، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان هم در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: با توجه به وزش باد شدید که از جمعه گذشته در برخی از مناطق سیستان و بلوچستان آغاز شد، تمامی تیم های عملیاتی و امدادی این شرکت به صورت آماده باش کامل در آمدند.

وی اظهار کرد: وزش تند باد به واسطه شکستن درختان، تابلوهای تبلیغاتی، سقوط داربست های ساختمانی و غیره، علاوه بر قطعی برق در برخی مناطق زاهدان باعث خسارت به تاسیسات شبکه برق این استان شده است.

وی ادامه داد: سقوط ۳۲ تیر فشار ضعیف و متوسط و آسیب دیدن ۲ دستگاه ترانس ۱۰۰ کاوا از جمله خسارات وارد شده تا این لحظه در سیستان و بلوچستان است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان تصریح کرد: برق بسیاری از مناطق آسیب دیده مجدد وصل شد، میزان دقیق خسارت وارده به شبکه‌های توزیع برق پس از فروکش کردن طوفان جمع بندی و اعلام خواهد شد.
 

خسارت طوفان به ۴۳ تیر فشار قوی برق زابل

محمد گلی، رئیس مدیریت برق زابل هم به خبرنگار ما گفت: وزش باد شدید و طوفان که از جمعه گذشته در مناطقی از سیستان و بلوچستان وزیدن گرفت، باعث خسارت به ۴۳ اصله تیر فشار ضعیف و متوسط و آسیب به دو عدد ترانس و بسیاری از تجهیزات شبکه توزیع برق شده است.

وی افزود: نیروهای عملیاتی امور توزیع برق زابل به صورت شبانه روزی در حال فعالیت هستند تا اجازه ندهند برق خانه، بیمارستان یا محل کسبی خاموش بماند.

مراجعه ۱۴۸بیمار تنفسی به بیمارستان ها

هادی میرزایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: در اسفندماه امسال ۱۴۸بیمار تنفسی چشمی و قلبی ترافیکی ناشی از طوفان ها به مراکز درمانی مراجعه کردند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfetdyjw6dmca.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما