ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> گرانی کالاهای اساسی دستاورد سوءمدیریت دولت است همراهی و صبوری مردم مانع بحران اقتصادی شد | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۱۴
در حالی افزایش قیمت کالاهای اساسی و صف‌های طولانی بلایی است که دولت تدبیر و امید بر سرمردم آورد که همراهی و صبوری ملت، مانع از بروز بحران شد.
گرانی کالاهای اساسی دستاورد سوءمدیریت دولت است/ همراهی و صبوری مردم مانع بحران اقتصادی شد
به گزارش عصرهامون، تشکیل صف های طولانی برای تهیه مایحتاج ضروری و کالاهای اساسی بلایی است که دولت تدبیر و امید بر سرمردم آورد، ضعف در مدیریت و کنترل بازار علاوه بر اینکه تیغ گرانی را بر گلوی مردم کشید، منجر به آن شد تا برای خرید یک مرغ، نان، روغن و سایر اقلام ساعت ها و روزها در صف معطل باشند.

این درحالیست که مسئولان فریاد موجودی کالاها و عدم نگرانی سر داده اما، عدم نظارت و کنترل بر بازار باعث شد تا توزیع نامناسب و افزایش لجام گسیخته مردم را آزاد دهد.

بیان این مطلب بدان جهت است که بی تدبیری مسئولان شایسته مردم نیست وافزایش قیمت کالاهای اساسی و صف‌های طولانی، ناشی از  سوءتدبیر، عدم نظارت بر حُسن انجام امور و عدم توان تنظیم بازار است.

در آیتم های اقتصادی دولت چندان موفق عمل نکرده است

در همین راستا امام بخش تیره عیدوزهی، عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی سراوان و دکترای علوم اقتصاد در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: در ارتباط با مشکلات اقتصادی باید به عقب برگردیم، سال گذشته علاوه بر تحریم ها با ویروس منحوس کرونا مواجه شدیم که کسری بودجه را به وجود آورد و مشکلات بیشتر شد.
 

 
وی افزود: دولت در سال گذشته با کاهش منابع و کسری بودجه مواجه شد که البته می توانست با چاپ پول، عرضه اوراق قرضه یا فروش اموال دولتی مشکلات را تا حدودی حل کند یا به طرق مختلف بانک مرکزی حرکت های جزیره ای انجام داد اما خیلی نتوانست اقتصاد را نجات دهد و رشد اقتصادی ما همچنان منفی و انقباض شدید اقتصادی داشتیم که خود باعث کاهش درآمدهای مالیاتی بخش های غیر نفتی شد.
 
وعده فروش نفت هم عملی و محقق نشد

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: تولیدی در کار نبود و قرار بود در سال 99 روزانه یک میلیون بشکه نفت با قیمت میانگین 50 دلار به فروش برسانیم که آن هم محقق نشد و در برهه هایی از زمان این میزان به زیر 200 هزار بشکه با قیمت پایین تر از 50 دلار رسید.

وی ادامه داد: اگر تمام این موارد کرونا، کسری بودجه، رشد منفی اقتصاد، تحریم ها و عوامل درونی و بیرونی را می بینیم در اقتصاد مشکلات زیادی داشتیم که در آیتم های اقتصادی و مواردی که مشهود است دولت چندان موفق عمل نکرده است.
 

 
عیدوزهی با بیان اینکه عرضه و تقاضای کالاهای اساسی می توانست بهتر از این انجام شود گفت: دست کاری در تقاضای کل خصوصا وقتی دولت با ابزارهای هزینه ای گسترش پول متوسل می شود تا مشکل را حل کند نه تنها معضل را حل نمی کند که افزایش بیشتری در بر دارد و اختلال در عرضه و تقاضا رخ می دهد.

عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی سراوان اذعان کرد: دخالت در بازار و دست کاری در قیمت ها اختلال در عرضه و تقاضا است، ساعت ها جلسه در خصوص نرخ گذاری کالاهای اساسی یعنی یک برنامه ریز دقیق در کشور نیاز است که تمام جوانب اقتصاد و بازارها را کنار هم بگذارد و آنها را تحلیل کند که با این تفاسیر شواهد نشان می دهد جلسات خیلی موثر نبوده است.
 

 
وی تاکید کرد: مردم در جلوگیری از بحران آن هم در چنین شرایطی خیلی همکاری، همدلی و صبوری کردند، یادمان باشد برای ایجاد ثروت در اقتصاد دو عامل مهم است که آن اعتماد و عامل روانی است که مردم باید به مسئولان داشته باشد؛ خیلی وقت ها افزایش قیمت ها و تورم حاصل همان عامل روانی است که مردم اعتماد و اعتقادی به اقتصاد در آینده ندارند و این باعث افزایش قیمت می شود.

ایران کشوری ثروتمند است

به گفته عیدوزهی، اقتصاد دانان نظریه می دهند آن شخصی که اجرا کننده است دولت مردان و افراد در راس هستند که در این زمینه خیلی اقتصادی عمل نکردند، یعنی اعمالشان منطبق با علم اقتصاد نیست.

وی خاطر نشان کرد: مشکلاتی همچون تحریم و مواردی از این قبل وجود دارد اما در سراسر دنیا اینها است، و به ندرت پیش می آید که برای مرغ صف هایی به این طولانی شکل گیرد؛ برنامه های برنامه ریزها برای ملت و اقتصاد موثر نبوده و سَمبل کاملی در رشته های مختلف نبوده اند.
 

 
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: مردم همراهی کردند و مانع بحران در بازار شدند، منطقی نیست و دور از عدالت اجتماعی است در صف ها معطل بمانند.

عیدوزهی خاطر نشان کرد: ایران کشوری ثروتمند است، در صنایع، معادن، نفت و گاز، موقعیت های جغرافیایی ظرفیت و پتانسیل هایی دارد که به راحتی می توان مدیریت کرد تا مردم در صف های طولانی ارزاق نباشند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcc4eqsm2bq1x8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما