تاریخ انتشار :پنجشنبه ۵ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۱۹
بر اساس هشدار های فائو و کارشناسان سازمان حفظ نباتات کشور مبنی بر افزایش جمعیت بی سابقه ملخ در کشور عربستان و احتمال ورود آفت در هنگام مهاجرت از اماکن زمستانه به اماکن تابستانه امسال شاهد هجوم دوباره ملخ صحرایی مهاجر به سیستان وبلوچستان خواهیم بود.
آماده باش سازمان جهادکشاورزی برای مقابله با هجوم احتمالی ملخ صحرایی به سیستان وبلوچستان/ مراتع، مزارع و باغات در معرض خطر شدید
به گزارش عصرهامون، ملخ ها از جمله آفات مهم گیاهان و محصولات کشاورزی هستند که به عنوان آفت درجه یک در تمام دنیا شناخته و به دو نوع بومی مهاجر تقسیم بندی شده اند.

در چند سال اخیر آفت ملخ صحرایی هجوم گسترده و فاجعه باری به کشور داشته و خسارات فراوانی در بخش‌های کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست برجای گذاشته است.

در ایران نیز از دهه ۱۳۴۰ تاکنون چندین بار شاهد تهاجم ملخ‌های صحرایی به مزارع کشاورزی و منابع طبیعی به ویژه مراتع البته به صورت پراکنده و محدود بوده ایم که در هر صورت به عنوان یک تهدید جدی برای امنیت غذایی کشور و سلامت جامعه محسوب می‌شوند.

خسارت ملخ های صحرایی بسیار زیاد است به گونه ای که دسته جات ملخ هر چه سرسبزی در سر راه خود ببیند اعم از علوفه، غلات، صیفی‌جات، انواع درختان و رستنی‌های جنگلی را از بین برده و حتی علف‌های هرز از دست این آفت در امان نیستند.
 
 
 
هشدار در خصوص احتمال ورود توده های ملخ صحرایی به سیستان وبلوچستان

غلام حسین تیموری، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان از آماده باش سازمان جهادکشاورزی برای مقابله با هجوم احتمالی ملخ صحرایی به  استان خبر داد و بیان کرد: بر اساس هشدار های فائو و کارشناسان سازمان حفظ نباتات کشور مبنی بر افزایش جمعیت بی سابقه ملخ در کشور عربستان و احتمال ورود آفت در هنگام مهاجرت از اماکن زمستانه به اماکن تابستانه (هند و پاکستان) به مرزهای جنوبی استان بسیار محتمل است.

وی افزود: همکاران بخش کشاورزی با هوشیاری کامل کار دیده بانی را به صورت منظم حتی در تعطیلات نوروزی به انجام رسانده تا در صورت مشاهده آفت همانند سنوات قبل در اسرع وقت نسبت به مبارزه اقدام کنند.
 

 
این مقام مسئول گفت: با توجه به کاهش چشمگیر نزولات آسمانی و کم شدن سبزینه مراتع، مزارع و باغات به شدت در معرض خطر هستند.

وی اذعان کرد: از اوایل آبان سال گذشته تا به امروز کار دیده بانی ملخ صحرایی در سطح حدود ۴ میلیون هکتار از مراتع استان سیستان و بلوچستان انجام گرفته است.

تیموری از همه مردم، کشاورزان، دامداران و دریانوردان خواست به محض مشاهده دستجات ملخ، مراتب را سریعا به مراکز جهاد کشاورزی دهستان، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها و سازمان جهاد کشاورزی استان اطلاع دهند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdceop8zvjh8x7i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما