تاریخ انتشار :جمعه ۶ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۵۴
صنعت گردشگری بیابان و بیابان گردی می تواند در توسعه روستاها و شهرهای حاشیه کویر لوت موثر باشد و تحول بزرگی در وضعیت اقتصادی و گردشگری منطقه لوت بویژه در مناطق حاشیه ای آن به وجود آورد.
گردشگری بیابان؛ صنعتی نوین به دور از هیاهوی شهرنشینی/ کویر لوت ظرفیت ویژه بیابان گردی در سیستان و بلوچستان است
به گزارش عصرهامون، بیابان لوت گوهر کمتر شناخته شده طبیعی در ایران و سیستان و بلوچستان است و به گردشگران و مسافران نوروزی این امکان را می دهد که به دور از هیاهوی شهرنشینی ساعتی را در سکوت اسرارآمیز بیابان سپری کنند و از شب های پر ستاره کویر لذت ببرند.
 
در تابستان سال 1395 بخش بزرگی از كویر لوت كه بین سه استان كرمان، سیستان بلوچستان و خراسان جنوبی واقع شده است به عنوان نخستین جاذبه طبیعی كشور در فهرست آثار جهانی یونسكو قرار گرفت.
 
بر این اساس رونق صنعت گردشگری بیابان و بیابان گردی می تواند در توسعه روستاها و شهرهای حاشیه کویر لوت موثر باشد و تحول بزرگی در وضعیت اقتصادی و گردشگری منطقه لوت بویژه در مناطق حاشیه ای آن به وجود آورد.
 
استقبال گردشگران هم از این شاخه گردشگری به صورت چشمگیری افزایش یافته است و میزان ورود و بازدید گردشگران از این جاذبه طبیعی بكر موید این سخن است.
 
راه اندازی تورهای اتومبیل رانی در دستور کار
 
علیرضا جلالزایی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: بیابان لوت یکی از شاخصه های طبیعی کشور به عنوان یکی از عارضه های بسیار خوب بین سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کرمان ثبت شده است.
 
وی اظهار کرد: این بیابان به عنوان اثر طبیعی ثبت جهانی شده است و اعتقاد داریم ظرفیت های بسیار خوبی در کویر لوت وجود دارد که می تواند موجب رونق گردشگری بیابانی و بیابان گردی شود.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: به دنبال این بودیم که تور اتومبیل رانی با همکاری فدراسیون اتومبیلرانی در این بیابان راه انداری کنیم و این تور از جازموریان در اطراف دلگان شروع شود و به بیابان لوت منتهی شود که می تواند مسیر جدیدی از گردشگری بیابانی و طبیعی را در قالب تورهای اتومبیلرانی به علاقه مندان معرفی کند.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: بیابان لوت دارای ظرفیت های گردشگری زیادی است و این پتانسیل ها مورد رصد قرار گرفته، حتی در حال حاضر هم گروه ها و تورهایی در کویر اقامت دارند و به دور از هیاهوی ماشین و صنعت اوقات خودشان را سپری می کنند.
 
جلالزایی بیان کرد: به عنوان یکی از متولیان امر از این موضوع حمایت و سفرها را به این سمت هدایت می کنیم تا گردشگران از نظر امنیت دغدغه ای نداشته باشند.
 
وی گفت: بیابان لوت یکی از اثرهای طبیعی کشورمان است که دارای شاخصه های خوبی بوده و سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از مصادیق گردشگری بیابانی کشور و دنیا می تواند معرفی شود و ظرفیت های این صنعت را در استان توسعه دهد.
 
دومین کنفرانس بین المللی بیابان لوت اردیبهشت ماه برگزار می شود
 
همچنین بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه سیستان و بلوچستان دومین کنفرانس بین المللی بیابان لوت با رویکرد گردشگری هم نهم و دهم اردیبهشت ماه امسال برگزار می شود.
 
مهم ترین محورهای این کنفرانس گردشگری در  میراث جهانی بیابان لوت، سرمایه گذاری فرصت ها و موانع گردشگری بیابان، مدیریت و توسعه پایدار گردشگری بیابان، بازاریابی و نوآوری در گردشگری بیابان است.
 
همچنین محور ویژه این کنفرانس نیز تغییر اقلیم، اکوتوریسم و ژئوتوریسم بیابان است که بخش‌های جغرافیای گردشگری و اکوتوریسم و توریسم و نقش آن در توسعه اجتماعات محلی، محیط زیست اکوتوریسم و تاثیرات آن در پایداری محیط زیست، پیامدهای گردشگری بر محیط های بکر و طبیعی به ویژه میراث جهانی بیابان لوت، پیامدهای تغییر اقلیم بر الگوهای تقاضای گردشگری، گردشگری توسعه پایدار تغییر اقلیم و سازگاری، واقعیت های جدید گردشگری در عصر تغییر اقلیم جهانی، محیط زیست مکان اکو گردشگری در بیابان لوت را شامل می شود.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjvmevyuqetvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما