تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۵۴
مقام معظم رهبری در سال 93 سیاست های جمعیت ابلاغ کرد، سیاست هایی که عمل به آن ها سبب تناسب نرخ جمعیت کشور و افزایش فرزندآوری زوج های جوان و کاهش روند سالمندی جمعیت می شد، اما با وجود گذشته هفت سال از زمان ابلاغ این سیاست ها در حوزه درمان ناباروری که معضل بسیاری از جوانان این مرز و بوم بوده، اقدام چشمگیری صورت نگرفته است.
درمان ناباروری؛ رویایی که نیاز به چتر بیمه دارد/ هزینه های کمرشکن برای تحقق آرزوی مادرانه و پدرانه
به گزارش عصرهامون، بسیاری از زوج های جوان پس از گذشته چندین سال از زندگی مشترک و تلاش برای بچه دار شدن به نتیجه نمی رسند و راه های بن بست زیادی در مقابل خود می بینند.

آن ها که از نظر مالی تمکن کافی دارند برای درمان این معضل اقدام می کنند و با مراجعه به کلینیک های درمان ناباروری و پزشکان حاذق روزنه های امید زیادی پیش چشم می بینند.

این راه اگرچه ممکن است پایان شیرینی داشته باشد و سبب مادر شدن یک بانو و پدر شدن یک آقا شود، اما سختی های آن می تواند سدی محکم پیش پای زوج های جوان باشد و آن ها را از ورود به این مسیر بازدارد و حتی از نیمه راه منصرف کند.

آن ها که با کفش های آهنی پا در مسیر درمان ناباروری گذاشته اند چندین سال تلاش کردند تا به نتیجه برسند و در این مسیر هزینه های زیادی را متقبل شده اند، هزینه هایی که بسیاری از آن ها مشمول بیمه نیست و توسط زوج های جوان پرداخت می شود.

این در حالی است که روش های درمان ناباروری تضمین 100 درصدی ندارند و بسیاری از زوج های جوان مجبور هستند بارها و بارها آن را تکرار کنند و هزینه های آن را بپردازند تا بتوانند به رویای شیرین خود برسند.

در گذشته زوج های زیادی از سیستان و بلوچستان که با این معضل رو به رو بوده اند برای درمان آن به مراکز دیگر استان ها می رفتند و علاوه بر هزینه های درمانی، هزینه های اقامت و ... را نیز متحمل می شدند.

هزینه های سر به فلک کشیده درمان ناباروری

در سال های اخیر با راه اندازی کلینیک ناباروری در استان تعداد زیادی از زوج ها از پرداخت هزینه های اقامت در استان های دیگر معاف شدند، اما با این وجود هنوز بسیاری از هزینه های درمانی را خودشان پرداخت می کنند.

این در حالی است که با توجه به تعداد زیاد زوج های نابارور و وجود یک کلینیک درمان ناباروری دولتی در استان بسیاری از زوج ها برای درمان به مطب ها مراجعه می کنند و از این حیث همه هزینه های درمانی بر عهده خودشان است.

به گفته آن ها، هزینه های درمان ناباروری از پول ویزیت، مبالغ چند صد هزار تومانی دارو تا روش های مختلف درمان از جمله آی وی اف و آی یو آی بسیار بر عهده خود بیمار است و گاهی این هزینه ها به دلیل تکرار چند باره مراحل درمان سر به فلک می کشد.

اگرچه هزینه های درمان ناباروری در کلینیک دولتی بسیار اندک است، اما به دلیل تعدد بیماران، بسیاری از آن ها به مراکز خصوصی و مطب ها مراجعه می کنند یا به استان های دیگر می روند.

مقام معظم رهبری در سال 93 سیاست های جمعیت ابلاغ کرد، سیاست هایی که عمل به آن ها سبب تناسب نرخ جمعیت کشور و افزایش فرزندآوری زوج های جوان و کاهش روند سالمندی جمعیت می شد، اما با وجود گذشته هفت سال از زمان ابلاغ این سیاست ها در حوزه درمان ناباروری که معضل بسیاری از جوانان این مرز و بوم است اقدام چشمگیری صورت نگرفته است.

 تناسب جمعیت برای تولید و توسعه؛ مدنظر مقام معظم رهبری

ملک فاضلی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: ایجاد تناسب در ترکیب جمعیت از نظر سنی شرط اول توسعه در تمام ابعاد اجتماعی در دنیاست و زمانی یک جامعه روند مناسبی را در کلیه زمینه های اجتماعی و سیاسی خواهد داشت که تناسب خوب جمعیتی از نظر سنی داشته باشیم.

وی ادامه داد: در این زمینه باید خیلی مراقب باشیم تا جمعیتی را داشته باشیم که در آینده به دلیل پیری و ناتوانی مشکلاتی را برای تولید و توسعه ایجاد نکنند.

نماینده مردم سراوان، سیب و سوران و مهرستان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: آنچه مد نظر مقام معظم رهبری بوده این است و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در چندین مرحله این موضوع را پیگیری کرد.

فاضلی گفت: هزینه های درمان ناباروری برای زوج های جوان در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و حمایت می شود.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه جامعه ما در شرایط کنونی هزینه های زیادی را متحمل می شود حداقل برای درمان ناباروری هزینه های کمتری را بپردازند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شاخص رشد جمعیت در استان ما به ویژه حوزه انتخابیه بنده سراوان شاید متناسب ترین شاخص رشد جمعیتی در کشور باشد.

مشکلات اقتصادی؛ مهم ترین مانع در زادآوری

فاضلی تصریح کرد: ما برای اینکه رشد جمعیت را به صورت پایدار داشته باشیم باید شاخص های توسعه را به تناسب نیاز جمعیت در زمینه های اشتغال، آموزش، زیر ساخت های راه، آب و ... به گونه ای تنظیم کنیم که انگیزه منفی برای مردم در رشد جمیعت ایجاد نشود.

وی ادامه داد: در برخی دیگر از نقاط کشور نگرانی جامعه در جهت فراهم کردن امکانات رفاهی و آموزشی و مشکلات اقتصادی یکی از موانع اصلی زاد و ولد و تولید جمعیت است.

نماینده مردم سراوان، سیب و سوران و مهرستان در مجلس شورای اسلامی گفت: بنابراین دولتمردان وظیفه دارند در سیستان و بلوچستان که ساختار مناسب جمعیتی را شکل می دهد این موضوع را به جد پیگیری کنند و توجه خاصی را به این استان داشته باشند تا این وجه مشثبتدر این استان دچار عارضه نشود.

فاضلی بیان کرد: هزینه های ناباروری در کل کشور بسیار بالاست، زیرا پروسه تخصصی و فوق تخصصی کلینیکی و پاراکلینیکی است هزینه های زیادی دارد و برای خیلی از افراد قابل انجام نیست.

هماهنگی با بیمه ها برای تقبل هزینه های درمان ناباروری

وی اظهار کرد: با توجه به هماهنگی های لازم با بیمه ها قرار شد ساز و کاری انجام شود و زیر پوشش بیمه قرار گیرد، اما خیلی از پزشکان متخصص و بخش خصوصی همکاری لازم را ندارند و امیدواریم بتوانیم مکانیسمی را به کار ببریم که مشکل مردم در این رابطه حل شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ماه های اخیر توجه زیادی به این موضوع داشته است، امیدواریم به گونه ای عمل کنیم که زوج های نابارور برای درمان این معضل مشکل اقتصادی نداشته باشند.

فاضلی گفت: از زمان ابلاغ سیاست های جمعیت از سوی مقام معظم رهبری این موضوع چندان مورد توجه قرار نگرفته است، اولین وجه تعادل جمعیت شرایط اقتصادی جامعه است، اگر اقتصاد جامعه را به صورت همه جانبه ساماندهی نکنیم و توان خانواده در فراهم کردن شرایط رفاهی سنجیده نشود نمی توانیم در جهت افزایش جمعیت موفق باشیم.

وی ادامه داد: متاسفانه این وجه فراموش شده بود، اشتغال، آموزش، فراهم کردن مسکن برای زوج های جوان، عدم ازدواج در سن مناسب سبب کاهش جمعیت شده است.

انتهای پیام/   
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcaein6m49nem1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما