تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۵۸
ماه رمضان امسال هم با شرایط کرونایی همراه شد، بنابراین نیاز است که با رعایت نکات تغذیه ای نسبت به تقویت سیستم ایمنی بدن اقدام و خود را برای روزه داری آماده کرد.
تقویت سیستم ایمنی با روزه داری صحیح/ چگونه بدن خود را برای ماه رمضان آماده کنیم؟
به گزارش عصرهامون؛ لحظه شماری برای شروع ماه پر خیر و برکت رمضان شروع شده و دیگر چیزی تا شنیدن ندای گوش نواز "ربنا" و سحری خوردن در کنار بهترین ها و چشم نوازی سفره های ساده افطاری نمانده است.
 
اما شرایط کرونایی است و خیلی ها این درگیری ذهنی را دارند که آیا می توان در چنین روزهایی روزه داری کرد یا خیر که رهبر انقلاب درباره حکم روزه در ایام شیوع بیماری کرونا فرمودند که "روزه از ضروریات ارکان شریعت اسلام است و ترک روزه ماه رمضان جایز نیست مگر آنکه فرد، گمان عقلایی پیدا کند که روزه گرفتن یا موجب ایجاد بیماری شود و یا تشدید بیمار و یا افزایش طول بیماری و تأخیر در سلامتی  می شود.
 
در این موارد روزه ساقط ولی قضای آن لازم است. بدیهی است در صورتی که این اطمینان از گفته پزشک متخصص و متدین نیز به دست آید، کفایت می کند. بنابراین اگر فردی نسبت به امور یادشده خوف و نگرانی داشته و این خوف منشأ عقلایی داشته باشد، روزه ساقط ولی قضای آن لازم است."
 
آری، به فرمان الهی، روزه می گیریم تا در مسیر تقـوا و پرهیز از گناهان گام برداریم و سلامت روحی، روانی و معنوی مان را تقویت کنیم. همان گونه که خداوند در آیه 184 سوره بقـره فرموده اند که "فلسفه روزه، قراردادن انسان در مسیر دستیابی به تقواست."
 
روزه مایه تقویت اخلاص، آرامش روان و دوری از آشفتگی و اضطراب است، اما اگر چه مومن فقط به قصد اطاعت از فرمان خداوند منان روزه می گیرد، اما علاوه بر برکات معنوی، از فواید جسمی و روانی روزه نیز سود می برد.

ثمرات روزه داری صحیح
 
در همین راستا با مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت و گویی انجام شده است که به خبرنگار ما گفت: روزه داری صحیح که با کاهش مقدار مصرف غذا همراه باشد، ثمراتی چون کم شدن چربی های ذخیره، میزان چربی خون و کلسترول و فعال شدن سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارد، البته به این شرط که برنامه غذایی منظمی برای افطار و سحر تنظیم شود.
 
به گفته وی، باید توجه داشت که در ماه مبارک رمضان در مجموع نسبت به ماه های دیگر باید 20 تا 30 درصد کمتر غذا بخوریم تا فـواید جسمانی روزه محقق شود، در این صورت، هم احسـاس گرسنگی و رنج گرسنگان را مجدد به خاطر می آوریم و هم می توانیم هزینه صرفه جویی بابت کاهش مصرف مواد غذایی را در اختیار نیازمندان قرار دهیم.

نتایج مصرف کمتر غذا
 
این کارشناس اضافه کرد: مصرف کمتر غذا ولی به اندازه مورد نیاز بدن، موجب دسترسی بهتر مواد غذایی به سایر مردم شده و همچنین موجب  فشار کمتری به محیط زیست می شود.
 
وی با بیان این که در ماه رمضان باید نکات پزشکی و نحوه تغذیه نیز مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: با رعایت بعضی از اصول تغذیه ای می توانیم روزه داری را به نحو بهتری انجام دهیم تا مانع از ضعف، تشنگی و گرسنگی بی مورد روزانه شویم.
 
فیروزکوهی با اشاره به مهمترین نکات تغذیه، بیان کرد: از جمله این نکات می توان به رعایت اعتدال و میانه روی در مصرف افطار، شام و سحر، میوه ها و مواد مغذی و پرهیز از پرخوری و کم خوری اشاره کرد، داشتن تنوع در نوع غذاهای مصرفی ضروری است.

عوارض مصرف نامتعادل غذا
 
وی با بیان این که گاهی به دلیل مصرف زیاد از حد یا نا متعادل غذا و خواب کم، اختلالاتی در سلامت فرد بروز می کند، گفت: برنامه غذایی بهتر است شامل 6 گروه اصلی باشد و از مواد غذایی گروه هفتم که گروه متفرقه است، مقدار کم استفاده شود. بایـد توجه داشت که تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه غذایی ماه مبارک نسبت به ماه های قبل ، پسندیده نیست.
 
این کارشناس افزود: این 6 گروه اصلی شش شامل  گروه نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغز ها می شود و خوشمزه های مضر نیز گروه هفتم یا همان متفرقه است.
 
به گفته وی، با مصرف صحیح این گروه ها، مواد مغذی مورد نیاز بدن شامل کربو هیدرات، چربی، پروتئین،  ویتامین و املاح به مقدار کافی تامین می شود، در این صورت، بدنی سالم و تندرست خواهید داشت و انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزانه خود را به دست خواهید آورد.
 
فیروزکوهی اضافه کرد: هر فردی با توجه به وضعیت جسمی خود (لاغر، چاق، پیر، جوان و بیمار) بر اساس رژیم غذایی می تواند یک ماده غذایی را کمتر، بیشتر یا از جایگزین های آن استفاده کند، باید توجه داشت که برنامه غذایی، فرد را دچار کاهش یا افزایش وزن شدید نکند، البته برای افرادی که اضافه وزن دارند این ماه بهترین فرصت برای پیروی از دستور غذایی سبک و کم کالری برای کاهش وزن و بهبود وضعیت است.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcd590foyt0sk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما