تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۳۶
اگرچه فروش داروهای مخدر مانند متادون و ترامادول و مواد مخدر مانند ناس و پان در عطاری ها غیرمجاز است، اما برخی از عطاری ها اقدام به انجام این کار می کنند که جرم محسوب می شود.
وقتی سلامت عامه قربانی طمع عطاران غیرمجاز می شود/ فروش داروهای ممنوعه و مواد مخدر در عطاری ها
به گزارش عصرهامون، در عطاری ها هر چه بخواهید یافت می شود، از شیر مرغ گرفته تا جان آدمیزاد! کافی است فقط برای هر درد و بیماری به یک عطاری مراجعه کنید و علائم خود را بگویید تا متصدی آن برای شما دارو تجویز کند. 

البته این همه ماجرا نیست، گاهی علاوه بر گیاهان دارویی، خشکبار، حبوبات و قند و نبات که در عطاری ها یافت می شود انواع پمادها و داروهای گیاهی و غیرگیاهی دست ساز هم دیده می شود. 

در برخی از عطاری ها عرضه اقلام از این موارد فراتر هم می رود، به طوری که اقدام به فروش داروهای مخدر مانند متادون و ترامادول می کنند، حتی دیده شده است که برخی از آن ها مواد مخدری مانند پان و ناس را هم به فروش می رسانند و از این راه مشتری های خاص خود را جذب می کنند. 

سیستان و بلوچستان هم دارای گیاهان دارویی زیادی است و حرفه عطاری هم از گذشته های دور در این استان رایج بوده است، بر این اساس بسیاری از افراد تمایل به راه اندازی یک واحد عطاری دارند. 

این عطاری ها قارچ گونه رشد کرده اند، به طوری که در راسته برخی از خیابان ها شاید هفت تا 10 مغازه عطاری دیده شود که البته بسیاری از آن ها مجوزهای لازم را ندارند و فاقد پروانه کسب هستند. 

همین موضوع برای آن ها حیاط خلوتی ایجاد کرده تا بتوانند در سایه عدم نظارت بر عطاری های غیر مجاز اقدام به فروش داروهای مخدر و مواد مخدری مانند پان و ناس کنند. 

این اقدامات به صورت مستقیم با سلامت جامعه در ارتباط است و می تواند موجب تشویش اذهان عمومی شود که لازم است برنامه ها و نظارت ها در این حوزه جدی تر باشد.

درباره اعطای پروانه کسب و یا تمدید آن نظارتی برای معاونت غذا و دارو تعریف نشد

احمد غلامی، مدیر نظارت بر امور فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: در حوزه عطاری ها مشکلات زیرساختی داریم، در خصوص اعطای پروانه کسب عطاری ها و یا تمدید آن هیچ گونه نظارتی برای معاونت غذا و دارو تعریف نشده است.

وی ادامه داد: یعنی هر فردی با هر شرایطی می تواند پروانه کسب دریافت کند و نیاز به داشتن حداقل شرایط ندارد که در این زمینه به مراجع مربوطه پیشنهاد دادیم در زمان اعطای پروانه کسب و یا تمدید آن افراد حداقل شرایطی که ما می خواهیم مد نظر داشته باشند. 

این مقام مسئول بیان کرد: از جمله اینکه گواهی های سلامت از ما دریافت کنند و دوره های آموزشی را متصدیان واحدهای عطاری بگذرانند و گواهی دریافت کنند و قبل از اینکه این گواهی را بگیرند اجازه تمدید و یا اخذ پروانه کسب را نداشته باشند. 

مدیر نظارت بر امور فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: همکاران ما به طور مستمر از عطاری ها بازدید می کنند و فروش داروهای مخدر و پان و ناس در آن ها مشاهد شده است و البته به صورت زیرزمینی و گاهی هم خارج از عطاری این موارد توزیع می شود.

تعداد زیادی از عطاری ها غیرمجاز هستند

غلامی عنوان کرد: در این زمینه مواردی را هم به تعزیرات و دادسرا معرفی کردیم و پرونده هایی هم تشکیل شده است، مشکل ساختاری ما در عطاری ها این است تعداد زیادی از آن ها غیر مجاز هستند که به بازرسی اصناف مربوط می شود و باید سازمان صمت با آن ها برخورد کند.

وی ادامه داد: ما صرفا می توانیم از عطاری های مجوزدار بازدید کنیم که لیست آن را هم از اتحادیه می گیریم و نظارت داریم، اما هستند عطاری هایی که مجوز دارند و اقدام به توزیع داروهای مخدر و یا اقلام غیر ممجاز دیگر می کنند.

مدیر نظارت بر امور فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: معاونت غذا و دارو نهاد اجرایی است و همکاران ما در صورتی که مواردی مشاهده کردند به مراجع قضایی یا تعزیرات ارجاع می دهند و برخورد با آن ها از جمله پلمپ به مراجع قضایی محول شده است.

غلامی اظهار کرد: استان و شهر ما مرزی است و فروش داروهای مخد و اقلام غیرمجاز در عطاری ها گریز ناپذیر بوده و در مناطق مرزی دیگر نقاط کشور هم دیده می شود و بیشتر موارد مربوط به عطاری های فاقد مجوز است.

وی گفت: البته این عطاری های هم داروهای ذکر شده را به هر کسی نمی دهند و مشتری های خاص خود را دارند و به مواردی می دهند که توصیه شده است. 

این مقام مسئول بیان کرد: بازرسان ما طبق لیست اتحادیه از عطاری ها بازرسی مستمر دارند، معاونت غذا و دارو مصر است ساماندهی زیربنایی و اساسی عطاری ها انجام گیرد و به سازمان صمت و اتحادیه مربوطه پیشنهاداتی داده است و انتظار دارد اتحادیه مستقل شود و اگر پروانه کسبی جهت متصدیان داده و تمدید شود حتما از معاونت غذا و دارو استعلام شود.

مدیر نظارت بر امور فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: استعلامات شامل تخلف های پیشین عطاری و یا صلاحیت متصدی آن برای کسب شرایط حداقلی است تا متصدی با هر شرایطی اقدام به تاسیس عطاری نکند. 

غلامی گفت: اما اقدامات برخوردی، نظارتی و آموزشی مدنظر ماست و تا اساس کار درست نشود امکان وقوع این تخلفات  وجود دارد.  

 فروش داروهای مخدر در عطاری ها جرم است

ابوالفضل احمدزاده، قاضی حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: کارگروه نظارتی خاصی با همکاری تعزیرات حکومتی و دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شده است و موارد و مصادیقی که کاملا با حقوق عامه در ارتباط هستند معرفی می شوند. 

وی اظهار کرد: یکی از شعبه های حقوق عامه سلامت عمومی جامعه و افراد آن است و در این شهر هم همین مصداق عینیت دارد که به حسب وظیفه ذاتی خود در این زمینه اقدام کردیم. 

این مقام قضایی تصریح کرد: پیش از آغاز از سال جدید هم این اقدامات انجام شده و به تازگی هم شخصا بازدیدی به همراه کارگروه نظارتی داشتم و گزارش هایی هم دریافت شده است که از طریق همان گزارش ها مراجع انتظامی را مکلف کردیم در این رابطه وارد عمل شوند. 

قاضی حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان اظهار کرد: وقتی پرونده تکمیل می شود و مستندات آماده شود به دادسرا می رود و در شعبه ویژه این جرائم رسیدگی می شود. 

احمدزاده عنوان کرد: تاکید بنده این است همه افرادی که به صورت غیر مجاز اقدام به این کار می کنند و یا صلاحیت لازم را برای فروش این داروهای مخدر مانند متادون و ترامادول را ندارند و نیز مواد مخدر همچون پان و ناس را می فروشند، اقدام آن ها جرم تلقی می شود.

وی گفت: این کار چون سلامت جسمی و روانی جامعه را مورد تهدید قرار می دهد، دادسرا هم ورود پیدا خواهد کرد همچنان که ورود پیدا کرده و بعد از این هم بازدیدها تشدید پیدا می کند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchk-nzv23nx-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما