ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> مرزهای شرقی درگیر ویروس جهش یافته هندی و قاچاقچیاناز کمبود امکانات بهداشتی تا الزام مردم به پذیرفتن انسداد مرز | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۱۵
در حالی که هنوز کادر درمان از زیر بار موج کرونای انگیسی قد راست نکرده اند و وضعیت کشور بحرانی است که مرزهای شرقی درگیر کرونای هندی شده اند، ویروسی که به دلیل جولان قاچاقچیان می تواند سریعتر وارد شود و به دلیل کمبود امکانات بهداشتی در جنوب شرق کشور فاجعه بیافریند.
مرزهای شرقی درگیر ویروس جهش یافته هندی و قاچاقچیان/از کمبود امکانات بهداشتی تا الزام مردم به پذیرفتن انسداد مرز
به گزارش عصرهامون؛ این روزها که با بحران کرونا در کشور مواجه هستیم، موضوع دیگری ذهن های مردم را درگیر خود کرده و نگرانی عجیبی را در جامعه به وجود آورده است، چراکه هنوز از شدت ویرانگری ویروس جهش یافته انگلیسی کم نشده که صحبت از جولان نوع هندی آن در میان است.
 
ویروسی که احتمال می رود به پاکستان هم رسیده باشد که با توجه به همجواری این کشور با سیستان و بلوچستان نگرانی جدی از ورود این ویروس به استان و کشور وجود دارد.
 
این در حالی است که طبق اعلام مسئولان امر، روند شیوع کرونا در جنوب شرق همچون دیگر نقاط کشور همچنان صعودی است و از سویی با کمبود جدی امکانات بهداشتی در استان پهناور سیستان و بلوچستان مواجه هستیم.
 
از سوی دیگر مرزهای شرقی با بحرانی به نام قاچاق سوخت و انسان درگیر است که اگر جلوی آن گرفته نشود می تواند به ورود سریع تر این ویروس کمک کند و بحرانی دیگر در کشور به وقوع پیوندد.
 
قاچاقی که اگر مرزها رونق داشت و تجارت قانونی به صورت سازمان یافته در جریان می بود، شاید خبری از آن نبود یا کمتر کسی به سراغش می رفت، چراکه بیشتر افرادی که به این آفت روی آورده اند اظهار می کنند که از سر ناچاری و بیکاری بوده است.

اما مسئولان امر می گویند که مرزها مسدود می شود و برخوردها سخت گیرانه خواهد بود، موضوعی که به گفته رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان می تواند بر معیشت مردمی که زندگی شان وابسته به مرز است تاثیر جدی بگذارد، طبق گفته وی اگر فعالیت در مرز سازمان یافته بود به طور قطع می شد با کنترل جدی هم مانع انسداد مرز شد و هم به معیشت مردم لطمه وارد نکرد.

۸۰ درصد مبتلایان به کرونا درگیر ویروس جهش یافته
 
در همین راستا، سید مهدی طباطبایی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: یکی از مهمترین جهش های ویروس کرونا، جهش انگلیسی بود که متاسفانه تمام دنیا را درگیر کرد، به طوری که در سیستان و بلوچستان بیش از ۸۰ درصد موارد شناسایی شده به ویروس جهش یافته انگلیسی مبتلا هستند.

وی ادامه داد: در پی شیوع ویروس جهش یافته هندی، شاهد افزایش قابل توجه بیماری در کشور هندوستان هستیم، بر اساس قوانین بهداشت بین الملی مرزی(IHR) در پایانه مرزی میرجاوه از تمامی افراد در بدو ورود به کشور جمهوری اسلامی ایران تست تشخیص سریع کرونا اخذ می شود و تمامی اتباع بیگانه مورد غربالگری قرار می گیرند.

به گفته این مقام مسئول، خوشبختانه پرواز های هوایی از کشور پاکستان و هندوستان به ایران ممنوع شده است و در مرز های زمینی نیز نظام مراقبت بیماری کووید -19 تشدید یافته است.

معضل قاچاق انسان و احتمال تسری ویروس هندی

محمدهادی مرعشی، معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان‌ و بلوچستان در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس جهش یافته هندی باید گفت که هندوستان با ایران هم مرز نیست، اما پاکستان تنها کشور بین ایران و هند است.
 
وی ادامه داد: در پاکستان اطلاعی از شیوع ویروس جهش یافته هندی نداریم، ولی با توجه به قاچاق انسان که در سطح بین الملل در حال انجام است، احتمال تسری این بیماری به پاکستان و کشور ما وجود دارد.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: سیستان و بلوچستان تنها استانی است که مرز مشترک با پاکستان دارد، بنابراین به عنوان کار پیش دستانه برای انسداد مرز برنامه ریزی داریم که منتظر ابلاغیه آن از سطح کشور هستیم.
 
وی تصریح کرد: به مدت محدودی در راستای فعالیت هایی که در هند و پاکستان صورت می گیرد، برای جلوگیری از تردد اتباع غیر مجاز و کنترل آن ها اقدام هایی به منظور صیانت از سلامت جامعه در این نقطه انجام می شود.
 
مرعشی با تاکید بر این که منتظر ابلاغ ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت هستیم، گفت: به محض دریافت ابلاغیه به طور جد کار انجام می شود، به این ترتیب در مناطقی که اتباع به صورت غیر مجاز وارد می شوند و مشخص هم هستند با اعزام نیرو، تکمیل نیروهای مرزبان و قرارگاه نسبت به کنترل مرز اقدام خواهد شد.

برخوردها سخت گیرانه خواهد بود
 
وی ابراز امیدواری کرد: اقدام هایی که صورت می گیرد، برای جلوگیری از ورود کرونای هندی بازدارنده باشد، اگر چه این ویروس به هر شکل ممکن خودش را به کشورهای مختلف می رساند، اما به طور قطع اقدام های ما تاخیری و بازدارنده خواهد بود تا بتوانیم آمادگی لازم را برای مقابله با این بیماری داشته باشیم.
 
معاون استاندار سیستان و بلوچستان افزود: وقتی کنترل انجام شود، هیچ جنبده ای نباید تردد کند، قاچاق از سوخت گرفته تا اتباع و مواد مخدر انجام نخواهد شد، چراکه برخوردها سخت گیرانه و برای جلوگیری از ترددها همچون ایام محرم جدی خواهد بود تا به نظام سلامت کشور کمک و بر اساس آنچه وظیفه ماست از ورود بیماری به ایران جلوگیری کنیم.
 
وی با بیان این که مرزهای شرقی درگیر این موضوع هستند، اظهار کرد: ضرورت دارد مردم مثل همیشه در این راستا کمک کنند، منافع موقت را باید بر منافع ملی و منطقه ای ترجیح دهند، اما اگر اکثر شهروندان پروتکل ها را رعایت کنند و درصدی به آن بی توجه باشند، اجحاف در حق دیگران است.

از جاسک تا راسک فقط یک بیمارستان
 
مرعشی اضافه کرد: باید به این اغنای فرهنگی در سیستان و بلوچستان برسیم که مدتی سود نبریم، اما اجازه ندهیم این ویروس وارد شود، چراکه شرایط استان مناسب نیست، اقدام های بسیار زیادی در حوزه بهداشت و درمان انجام شده است، ولی پراکندگی جمعیت این اجازه را به ما نمی دهد که وضعیت مناسبی را شاهد باشیم‌.

وی تصریح کرد: وقتی از جاسک تا راسک فقط یک بیمارستان داریم، باید سخت گیری هایی را در حوزه رعایت پروتکل ها در جنوب انجام دهیم، چراکه به اندازه وضعیت بحرانی امکانات مورد نیاز را نداریم، انتظار می رود مردم این را بر ما خرده نگیرند، به طور قطع بسیاری از مرزنشینان ممکن است در تردد به سختی بیفتند، اما در مجموع مانند داروی تلخی است که خوردنش به مزاق خوش نمی آید اما برای درمان موثر است، پس می طلبد که به ما در این بخش کمک کنند.

ورود و خروج مسافر از مرزهای میرجاوه و ریمدان ممنوع شد
 
در همین راستا حسینی، معاون دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای هم گفت: ورود و خروج مسافر بین ایران و پاکستان از طریق مرزهای مشترک شامل میرجاوه و بخشی از ریمدان انجام می‌شود که از امروز اعلام کردیم تردد مسافری ممنوع شود.
 
وی ادامه داد: محدودیت‌هایی که ایجاد شده، صرفاً برای مسافر است و امروز ما به مرز اعلام کردیم تردد مسافران ورودی و خروجی با پاکستان ممنوع شود.
 
حسینی اضافه کرد: ورود و خروج مسافر از مرزهای مشترک با پاکستان شامل میرجاوه و بخشی هم ریمدان است که از امروز اعلام کرده‌ایم ممنوع شود.

تامین ۸۰ درصد درآمد جامعه از طریق مرز
 
اما ملک فاضلی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این باره به خبرنگار ما گفت: ۸۰ درصد درآمد جامعه در این خطه از طریق مرز تامین می شود، بنابراین وقتی بحثی را در مورد بستن مرز و عدم حرکت مردم مطرح می کنیم، باید میزان توانمندی جامعه را در نظر بگیریم که آیا می تواند در چنین شرایطی خودش را حفظ کند و به این بیندیشیم که‌ عارضه بستن مرز بیشتر است یا بیماری؟
 
وی ادامه داد: فعالیت ها در مرز اگر راحت تر، ساده تر و روان تر انجام شود، شانس انتقال بیماری کمتر است، چراکه پراکندگی جمعیت را در استان شاهد هستیم.

محدودیت در مرز به رونق قاچاق دامن می زند
 
رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان مراودات سازمان یافته از طریق مرز را ضروری دانست و اذعان کرد: چند ماهی است که در مرزهای استان محدودیت تردد داریم، وضعیتی که توسط ارتش پاکستان به وجود آمده است، وقتی محدودیت به وجود می آید حرکت ها به سمت مخفی و غیرقانونی تر سوق پیدا می کند.
 
وی گفت: کنترل بیماری، رفت و آمد سالم، کنترل کالا، اشخاص و ... زمانی شکل می گیرد که رفت و آمد قانونی در مرز حاکم شود، بنابراین می طلبد که در زمینه مراودات مرزی آشکارا، درست و صحیح حرکت کنیم.
 
فاضلی افزود: در همین راستا هفته گذشته در سفر وزیر امور خارجه پاکستان به کشورمان، با وی درباره انسداد مرز صحبت هایی داشتم و درخواست راه اندازی بازارچه های مرزی به صورت قانونی و گمرکات رسمی را که می تواند در جوار مرز باشد، دادم.
 
وی تصریح کرد: حدود ۸۰۰ کیلومتر مرز با پاکستان داریم و در طول تاریخ جامعه ما با این کشور رفت و آمد داشته اند، اگر این انسداد را به وجود آوریم، نگرانی و گرسنگی جامعه را به همراه خواهد داشت.
 
وی اظهار کرد: باید به فکر راه اندازی درست مرز به شکل سازمان یافته، گسترده و صحیح باشیم تا سوختی که اکنون خارج می شود به صورت درست و سازمان یافته صادر شود.

جنوب شرق درگیر معضل کمبود امکانات بهداشتی
 
نماینده مردم سراوان در مجلس با اشاره به ویروس جهش یافته هندی اذعان کرد: هیچ رابطه ای بین هند و پاکستان از نظر رفت و آمدی نیست، در نهایت اگر ما انتقال این ویروس را داشته باشیم، از طریق هوایی انجام می گیرد و بیشتر در مرکز کشور موارد ابتلا به این بیماری را خواهیم داشت.
 
وی با اشاره به کمبود جدی امکانات بهداشتی در استان پهناور سیستان و بلوچستان، گفت: مسئولان باید به فکر تامین امکانات مورد نیاز بهداشت و درمان و اعتماد سازی در جامعه باشند تا بتوان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد.
 

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcb90b8zrhbfwp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما