تاریخ انتشار :چهارشنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۰۴
در حالی آذری جهرمی سال گذشته اعلام کرد که اردیبهشت ۱۴۰۰ کل محرومیت در حوزه ارتباطی از سیستان و بلوچستان برطرف و آنچه که شایسته مردم این خطه است، برایشان مهیا می شود که نه تنها این وعده محقق نشد، بلکه مشکلات ارتباطی هر روز بیش از گذشته خودنمایی می کند.
رفع محرومیت ارتباطی؛ قولی که رنگ اجرا به خود ندید/اردیبهشت هم رسید، وعده وزیر پر حاشیه به سرانجام نرسید
به گزارش عصرهامون؛ ۳۰ آذرماه بود که وزیر ارتباطات در لایو اینستاگرامی اش، از فراهم شدن عدالت ارتباطی و رفع محرومیت سیستان و بلوچستان در حوزه ارتباطی تا اردیبهشت ۱۴۰۰ خبر داد، وعده ای که به گفته مردم تحقق آن در زمان معین، رویایی بیش نیست و همچون دیگر قول های دولت تدبیر و امید بیشتر شعار است، چراکه تنها ۲۴ روز تا پایان اردیبهشت ماه باقی مانده است، اما مشکلات به قوت خود باقیست.
 
مشکلاتی که اگر عزمی برای حل آن بود، طی ماه های گذشته شاهد رفعش بودیم، اما نه تنها خبری از عدالت ارتباطی نیست، بلکه گلایه های زیادی از قطعی ارتباطات آن هم در روزهایی که اینترنت بیش از هر زمان دیگری نیاز است، مطرح می شود.

تکرار قصه پر غصه قطعی اینترنت
 
آری، درست در روزهایی که مردم در انتظار تحقق وعده وزیر جوان هستند، ساکنان بخش هایی از جنوب سیستان و بلوچستان از قطعی چند روزه اینترنت رنج می برند، آن هایی هم که از زیرساخت های ارتباطی محروم بوده اند، نیز همچنان منتظر هستند.
 
این در حالی است که آذری جهرمی اعلام کرده بود، دولت برای پیشرفت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سیستان و بلوچستان برنامه هایی را در نظر گرفته است و به همین منظور در سفری ۱۰ روزه به این خطه آمد و وعده برطرف شدن مشکلات مردمان آن را در موعد مقرر داد.
 
شاید دولت وعده هایش را به فراموشی سپرده باشد، اما بداند که رسانه ها هرگز فراموش نخواهند کرد و همان گونه که خبر وعده وزیر ارتباطات با عنوان "اردیبهشت ۱۴۰۰ محرومیت ارتباطی در جنوب شرق کشور برطرف می شود" در این پایگاه خبری منتشر شد، پیگیری آن نیز جزو وظایف جدی ماست.
 
آذری جهرمی به خوبی می دانست و این را گفته بود که آمار ارتباطات روستایی خانگی در سیستان و بلوچستان مطلوب نیست و از چهار هزار مدرسه این استان، ۲ هزار و یکصد و هفتاد فضای آموزشی روستایی و 950 مدرسه شهری به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند.
 

دغدغه هایی از جنس آموزش مجازی
 
این در حالی است که به دلیل شیوع کرونا، آموزش ها به صورت مجازی برگزار می شود و امتحانات دانش آموزان و دانشجویان نیز به همین فضا راه پیدا کرده است، محصلانی که شاید اساتید آن ها معنای ضعف زیرساخت و نبود اینترنت را ندانند، یا آن را بهانه ای برای عدم حضور دانشجو در کلاس ها و امتحانات مجازی بدانند.

متاسفانه باز هم فیبر نوری بخش جلگه چاه هاشم دلگان که به صورت هوایی از فنوج کشیده است، به دلیل قطعی در مبدا به دلایل طبیعی یا عمدی معیوب پ ارتباطات جمعیت ۳۰ هزار نفری این بخش نیز از چهار روز قبل قطع شده است.
 
اما وزیر ارتباطات از وضعیت فیبرهای این استان که صورت هوایی کشیده شده و پایداری لازم را ندارد، نیز اطلاع داشت و به خوبی می دانست که بر اثر وزش باد و تعرضات طبیعی قطع می شود، بنابراین قول داد فیبر نوری این منطقه، زمینی شود، طرحی که قرار شد به صورت ضربتی آغاز و انجام شود اما گویا هنوز خبری از رفع این مشکل هم نیست، چراکه اگر این گونه بود، صدای مردم دلگان از قطعی چند روزه اینترنت درنمی آمد.
 
معضلی که بارها از آن نوشتیم، اما به صورت کوتاه مدت رفع شد و با گذشت زمان و رخدادهای طبیعی و به دلیل مشکل کهنه فیبر نوری و ضعف زیرساخت ها و امکانات مورد نیاز، باز هم تکرار شد، عجیب تر آن که طبق گفته مردم محلی مخابرات فقط یک اکیپ برای رفع مشکلات این چنینی دارد و با وجود تکرار این مشکل، مسئولان آن قصد ندارند، برای افزایش گروه های عیب یاب اقدامی انجام دهند.

اما ماجرای دلگان فقط بخشی از مشکلات ارتباطی سیستان و بلوچستان است و عدم تحقق وعده ها فقط مختص این منطقه نیست، بلکه در مناطقی چون بم پشت سراوان نیز این حکایت همیشه تکرار می شود و در جاده ها نیز نه تنها از اینترنت خبری نیست، بلکه در برخی نقاط خطوط آنتن هم ندارد و شاید باورش برایتان سخت باشد که در مرکز استان هم وضعیت آنتن دهی خطوط و اینترنت بسیاری از شهروندان را کلافه کرده است.
 
این مشکلات در شرایطی مطرح می شود که طبق گفته وزیر پر حاشیه دولت دوزادهم، برای توسعه ارتباطات در سیستان و بلوچستان با اختصاص هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی رئیس جمهور موافقت شده بود و برای این که بتوانند به وعده شان عمل کنند استان به سه منطقه عملیاتی تقسیم شد، اما با همه این تفاسیر محرومیت ارتباطی در این خطه موج می زند.

تراژدی تأسف بار و سریال تکراری قطعی های مکرر فیبر نوری 
 
در همین راستا، مجتبی شجاعی فرماندار دلگان نیز بیان کرد: در خصوص تراژدی تأسف بار و سریال تکراری قطعی های مکرر فیبر نوری هوایی در شهرستان های همجوار بخش جلگه دلگان و قطع کامل ارتباطات مخابراتی این بخش مکرر در مقابل سوال تکراری و مطالبه به حق مردم برای برخوردار بودن از یک ارتباط پایدار قرار می‌گیریم.
 
وی ادامه داد: مردم نیز از پاسخ ها و وعده های تکراری و توجیهات مستمر ما خسته شده اند و حقیر نمی‌دانم این مشکل چه زمانی رفع می شود.
 
این مقام مسئول اذعان کرد: سابقه قطعی فیبر هوایی نوری در فنوج و شهرستانهای همجوار مربوط به امروز و دیروز نیست و بارها پیگیری و گفته شده و تذکر داده شده که اقتصاد مردم، آموزش دانش آموزان و دانشجویان و... وابسته به ارتباط پایدار مخابراتی است.
 
وی اضافه کرد: عزم جدی مسئولان مخابراتی را می‌طلبد تا با تکیه بر تفکر بسیجی برای رفع مشکلات اقدام کنند و  در حوزه محورهای فنوج از چند جهت، به زمینی کردن فیبر نوری تسریع ببخشند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciqqazqt1ap32.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما