تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۲۵
در حالی روزهای پایانی رمضان را سپری می کنیم که قیمت های افسار گسیخته خود را به بازار عید فطر رسانده و به دلیل ناکارآمدی نظام توزیع و نظارت، خرید پوشاک نو به عنوان سنت دیرینه مردم جنوب شرق کشور تحت تاثیر قرار گرفته است.
ضربه قیمت های افسار گسیخته به سنت دیرینه مردم جنوب شرق/ بازار عید فطر، اسیر ناکارآمدی نظام توزیع و نظارت شد
به گزارش عصرهامون؛ هر سال بوی عید فطر که به مشام می رسد، سیستان و بلوچستان به دلیل بافت فرهنگی خاصش سراسر شور و شعف می شود و مردمانش با اشتیاق وصف ناشدنی برای خرید پوشاک و خوراکی های مخصوص، روانه بازار می شوند تا خود را برای این عید بزرگ مهیا کنند.
 
یکی با رغبت زیادی در میان پارچه های رنگی به دنبال رنگ مورد علاقه اش می گردد، دیگری برای گرفتن تخفیف چانه می زند و فردی دیگر هم به دنبال خرید کفشی است که تا در عید دیدنی هایش سراپا نو شود.
 
 سنتی دیرینه که حتی گرمای هوا، شرایط روزه داری و وضعیت کرونایی نیز مانعش نمی شود و همگان سعی می کنند با رعایت پروتکل های بهداشتی اقلام مورد نیازشان تامین شود، هر چند در بین آن ها عده ای هم هستند که گویا اسم کرونا را تاکنون نشنیده اند.
 

ابروهای خمیده و دست های خالی
 
اما در میان بسیار هستند کسانی که با ابروی خمیده و عده ای هم دست خالی روانه منزل می شوند، چراکه پارازیت گرانی خود را به بازار عید فطر رسانده و در واقع این بازار هم از قافله نوسان قیمت عقب نمانده است، مردمی که به دلیل مشکلات اقتصادی مجبور شده اند که امسال به این سنت دیرینه خود پایبند نباشند.
 
طبق گفته شهروندان، هر سال در چنین روزهایی هیاهوی خاصی در بازار به پا بود و مردم می توانستند، نیازمندی هایشان را طبق سلیقه و علاقه شخصی خریداری کنند، اما چند سالی است که گرانی ها دیگر شور و اشتیاقی برای خیلی ها نگذاشته، معضلی که به واسطه تشدید آن، مردم با وضعیت سخت تری دست به گریبان هستند.
 
آن ها معتقدند که خرید و پوشیدن لباس و کفش نو در روز عید فطر یکی از سنت های دیرینه شان است که امسال تحت شعاع گرانی ها قرار گرفته و خیلی ها امکان خرید ندارند، هر چند این را هم می دانند که دید و بازدیدها باید لغو شود، اما اظهار می کنند که حتی اگر عید دیدنی در میان نباشد، باید پوشاکشان بعد از یک ماه روزه داری در عید رمضان نو باشد، چراکه این رسم از نیاکانشان به ارث رسیده است و همیشه به آن پایبند بوده اند.
 

نظارت ضعیف و تفاوت فاحش قیمت ها
 
طبق گفته شهروندان، به نظر می رسد که نظارت ها بر بازار عید فطر ضعیف است، چراکه به راحتی تخلف صورت می گیرد، این را می توان در تفاوت فاحش قیمت پارچه ها یا کفش های مشابه از مغازه ای به مغازه دیگر به خوبی لمس کرد.
 
زمانی که هم به مغازه دار گلایه خود را مطرح می کنند، آن ها جنس کالای خود را با دیگر مغازه داران متفاوت می دانند، جمله ای که به ندرت می توان کاسبی را یافت که آن را بر زبان نیاورد.
 
مردم با گلایه مندی از ضعف نظارت ها و ناکارآمدی نظام توزیع، اظهار می کنند که دولت مدت هاست ثابت کرده نه توان مدیریت دارد و نه تلاشی در این رابطه می کند، متاسفانه این مردم هستند که مدام متضرر می شوند و باید با خیلی از اقلام خداحافظی کنند، حال هم در بازار عید فطر گرفتار این گرانی و نابسامانی شده اند.
 

افزایش نظارت ها بر بازار اقلام خاص عید فطر
 
در همین راستا، محمد قاسمی، معاون امور بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت سیستان و بلوچستان به خبرنگار ما گفت: در بازار عید فطر یکسری از کالاهای خاص در مسیر بازرسی قرار می گیرد، بازار کیف، کفش و پوشاک این روزها رونق دارد، بنابراین نظارت ها نیز روی این بخش افزایش پیدا می کند.
 
وی با بیان این که طبق برنامه ریزی ها نظارت ها هفتگی از سوی بازرسان انجام و با متخلفان برخورد می شود، ادامه داد: در همین راستا طی روزهای باقیمانده تا عید فطر مراکز عرضه کیف، کفش و پوشاک تحت بازرسی بیشتری قرار می گیرند تا اجحافی به مردم نشود.
 
این مقام مسئول اذعان کرد: از سویی هم نظارت های خاصی بر کالاهای پر مصرف که با افزایش تقاضای مردم همراه می شود، صورت می گیرد و در واقع بازرسی ها به همان سمت هدایت می شود.
 
 30 درصد شکایات مردمی منجر به تشکیل پرونده می شود

وی تصریح کرد: این مردم هستند که به ما خط می دهند، هم با اعلام نیازمندی هایشان و هم با ارائه شکایت از طریق سامانه 124 سازمان صمت،  هر زمانی که اعلام شده در رابطه با کدام کالاها مشکل دارند، بازرسی ها بر بازار آن اقلام بیشتر شده است.
 
قاسمی تاکید کرد: هر چه تماس های مردمی بیشتر باشد و در خصوص آمار تخلفات اطلاع رسانی کنند، هدفمند تر می توانیم به سمت برخورد با مواردی که تخلف انجام می شود، پیش برویم.
 
به گفته وی، بر اساس گزارش ستاد خبری، بالغ بر  30 درصد گزارش ها تشکیل پرونده می شود، در حالی که در بازرسی های میدانی آمار کشف تخلف به مراتب کمتر از این میزان است، بنابراین هر اندازه مردم بیشتر همکاری کنند، هدفمند تر می توانیم به سمت برخورد با تخلفات حرکت کنیم.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcezf8z7jh8xni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما