تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۱۳
آغاز امتحانات نهایی در شرایط کرونایی عاملی برای بازارگرمی کاسبکارانی شد که با ایجاد گروه‌ در شبکه‌های اجتماعی به دنبال فریب دانش‌آموزان هستند و ادعا دارند که سؤالات امتحانی را دارند.
کلاهبرداری از دانش‌آموزان با ترفند دسترسی به سوالات امتحانی یک ساعت قبل از آزمون
به گزارش عصرهامون، شیوع ویروس منحوس کرونا تغییراتی در روند آموزشی ایجاد کرد و دانش‌آموزانی که تا سالهای گذشته با روش سنتی آموزش حضوری در کلاس‌های درس و همچنین امتحانات حضوری پشت نیمکت‌های مدرسه را تجربه کرده بودند، به دلیل حفظ سلامت آنها به آموزش در فضای مجازی روی آوردند.

وزارت آموزش و پرورش نیز با توجه به تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا به منظور جلوگیری از تجمعات انسانی امتحانات تمامی پایه‌ها به جز نهم و دوازدهم را به صورت مجازی برگزار کرد.

اما در اوج همه این داستان‌ها، کرونا باعث بازار گرمی کاسبکاران شد، بازاری که با سوءاستفاده از نوجوانان به بهانه فروش امتحانات نهایی، درآمدهایی را نصیب سودجویان کرد.

افرادی با ایجاد کانال و گروه هایی در فضای مجازی تلگرام و اینستاگرام اقدام به فریب دانش آموزان مبنی بر لو رفتن سوالات امتحان نهایی به ویژه در پایه دوازدهم کرده و در این روزها که دانش آموزان استرس حضور در مدارس برای برگزاری امتحان دارند با قیمت های متفاوت سودهای کلان در جیب می کنند.

 تعداد کانال‌های فروش سوالات کم هم نیست، قیمت‌ها نیز متفاوت است به گونه ای که در یکی از کانال ها نوشته شده "جزوه هایی که بالای نمره بگیرید 30 هزار تومان و سوالات یک ساعت قبل از آزمون 60 هزار تومان هزینه دارد"؛ با این تفاسیر با توجه به سهم ۳۰ درصدی سوالات امتحانات نهایی در کنکور، تامین امنیت برگزاری آن اهمیت بسزایی دارد.

دانش آموزان فریب کاسبکاران را نخورند

در همین رابطه داوود گلی، سخنگوی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: فرایند برگزاری امتحانات در همه پایه های تحصیلی به صورت حضوری  وغیرحضوری در استان همچون سراسر کشور شروع شده، که پایه نهم و دوازدهم آزمون آنها به دلیل حساسیت های موجود حضوری برگزار می شود.

وی افزود: سوالات امتحانات از مفاهیم تدریس شده و کتاب های درسی است نه خارج از آن، از آنجایی که شیوع ویروس کرونا روند آموزش را به صورت مجازی کرده بود در طراحی سوالات این مهم مورد توجه قرار گرفته و سوالات براساس آموزش هایی که مجازی بوده طراحی شده است.

مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش استان ادامه داد: در این بین مانند جریان کنکور، مافیایی ورود کرده و به عناوین مختلف از این رهگذر به منافع خود د با طرح سوالاتی همچون فروش سوالات کنکور، ضریب افزایش هوشی در امتحانات نهایی و غیره امن می زنند و به دنبال تحریک دانش آموزان گام بر می دارند.

وی اذعان کرد: این اقدامات فریبی بیش نبوده و راه به جایی نمی برد، دانش آموزان فریب این کاسبکاران را نخورند و اطمینان داشته باشند که سؤالات امتحان نهایی در فرایندی امن و مطمئن طراحی می‌شود و زمانی در اختیار حوزه‌های امتحانی قرار می‌گیرد که امکان سوء استفاده، وجود نداشته باشد.

این مقام مسئول اظهار کرد: خانواده های مراقب باشند و با فرزندان خود همراهی کنند که در دام چنین گروه ها و افراد فریبکاری قرار نگیرند، دانش آموزان نیز بدانند که تنها باید به کتاب های درسی و مفاهیمی بسنده کنند که از ابتدای سال تحصیلی معلمان در اختیار آنها قرار داده اند.

گلی تاکید کرد: این گروه ها و افرادی که اقدام به فریب دانش آموزان مبنی بر فروس سوالات امتحان نهایی کرده، وجاهت قانونی نداشته و به هیچ عنوان مورد تایید هیچ ارگانی به خصوص آموزش و پرورش و سازمان سنجش کشور نیستند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcevf8zzjh8xfi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها