تاریخ انتشار :چهارشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۴۹
در حالی بی‌تدبیری متولیان در تامین و توزیع کالای اساسی در روزهای کرونایی مدت هاست مردم را به صف کشانده که آن ها شهروندان را مقصر این صف های طولانی می دانند.
عمر دولت رو به پایان؛ صف های مرغ همچنان پایدار/مسئولان توپ را در زمین مردم انداختند
به گزارش عصرهامون؛ مدت هاست مردم برای تامین کالاهای مورد نیاز خود به دلیل ضعف مدیریت و کمبود اقلام مورد نیاز سرگردان هستند و در این میان خرید بدون دغدغه مرغ، امانشان را بریده است.
 
شرایط در بازار مرغ به گونه ای پیش رفته که این روزها موضوع مرغ، کمیابی آن، گرانی این کالا، صف های طولانی که به واسطه کمبودش تشکیل شده در هر مجلس و محفلی مطرح می شود، به جرات می توان گفت که محال است کسی را ببینی و در این باره حرفی نزند و نارضایتی نداشته باشد.
 
شهروندانی که به گفته خودشان خیلی ها چند روز است به دنبال مرغ هستند، اما هنوز این کالا را نتوانسته اند وارد سفره شان کنند، مشکلی که از هفته گذشته شدت گرفت، به گونه ای که برای سه روز به طور کلی مرغ کشتار روز نایاب شد که گزارش آن منتشر شد و مسئولان امر هم قول پیگیری و رفع آن را دادند.
 
مقصر ماجرا کدام است؟ افزایش قیمت یا عدم تولید؟
 
با توجه به این مهم، خبرنگار ما نیز برای گرفتن پاسخ از متولیان دست از پیگیری برنداشت، هر چند در این میان با پاسخ های متناقضی مواجه شد، به گونه ای که یک مسئول افزایش قیمت را دلیل این کمبود اعلام کرد و دیگری گفت قیمت ها افزایش نیافته، اگر بالا برود به صورت کشوری اطلاع رسانی می شود و عدم تولید مقصر ماجراست، اما بررسی های میدانی نشان می دهد که علاوه بر کمبود جدی قیمت ها نیز افزایش پیدا کرده است.
 
از سویی در گوشه و کنار شهر شاهد تشکیل صف های طولانی هستیم، اما با این وجود مسئولان امر ادعا می کنند که مرغ وارد بازار شده است، مشکلی وجود ندارد و عدم اطمینان مردم این صف ها را رقم زده، اما شهروندان این است که اگر این کالا به اندازه کافی موجود است و مشکلی از نظر تامین و توزیع آن وجود ندارد، پس چرا خیلی ها بعد از ساعت ها ایستادن در صف دست خالی به منزل برمی گردند.
 
بازار مرغ استان وابسته به بیرجند
 
محمد مهدی اکبری، مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: ورود مرغ به سیستان و بلوچستان از خراسان جنوبی پس از سه روز وقفه از سرگرفته شد و این کالا اکنون در بازار وجود دارد، شاید مقداری کمتر باشد، چراکه استان گسترده بوده و بازار مرغ به بیرجند وابسته است.
 
وی با بیان این که علاوه بر ورود این کالا از بیرجند، مرغ کشتارگاه های استان نیز وارد بازار می شود، ادامه داد: مرغ کشتار روز به سفره مردم شهرستان های سراسر استان راه پیدا کرده و مرغ زنده در حال جمع شدن است، این باعث می شود که ظرفیت مصرف بالا برود، از سویی در زاهدان هم جمعیت زیادی از این کالا استفاده می کنند.
 
 
آرامش بازار تا چند روز دیگر

 
این مقام مسئول اضافه کرد: با توجه به این که چند روز مرغ کمتری وارد بازار شد، زمان می برد که وضعیت آرام شود، کشش پذیری بازار این گونه است و زمانی که کالایی با کمبود مواجه می شود، چند روزی طول می کشد که وضعیت عادی شود.
 
وی با بیان این که امروز 15 تن مرغ وارد بازار شد، افزود: برای روزهای آتی که کشتارگاه ها تعطیل است، پیگیری های لازم انجام شده که بار سنگین تری وارد شود تا از این نظر مشکلی وجود نداشته باشد.
 
اکبری با اشاره به این که صف های مرغ تا قبل از ماه مبارک رمضان هم مشاهده می شد، گفت: با ورود سهمیه مرغ، مردم به این باور رسیده اند که همیشه این کالا در بازار است، شاهد این بودیم که مرغ امروز برای فردا در ویترین برخی مغازه ها می ماند و  شهروندان حق انتخاب داشتند.
 
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اذعان کرد: گاهی ممکن است در استان همجوار برای یک شب کشتارگاه تعطیل شود و وقفه ای صورت بگیرد که زمان می برد تا شرایط به روال عادی برگردد، اما پیگیر هستیم تا اطمینان را در بازار به وجود آوریم.
 
مردم همکاری کنند
 
وی گفت: تا زمانی که سهمیه افزایش می یابد، انتظار می رود مردم نیز همچون قبل ماه رمضان همکاری کنند، با توجه به این که مرغ از استان مجاور وارد می شود، ممکن است ورود آن چند ساعتی زمان ببرد و در این مدت مردمی که برای خرید مراجعه می کنند، منتظر می مانند و این کنار هم بودن آن ها صف ایجاد می کند.
 
اکبری اذعان کرد: از زابل تا چابهار باید مرغ کشتار روز توزیع شود، بنابراین با افزایش تقاضا، سعی داریم با گسترش صنعت مرغداری در استان مشکلات را رفع کنیم.
 
کاهش مرغ ورودی به کشتارگاه ها مقصر ماجرا
 
وی با اشاره به دلایل وقفه صورت گرفته در ورد مرغ به استان بیان کرد: احتمال دارد دلیل این اتفاق کاهش مرغ ورودی به کشتارگاه ها باشد، چراکه وقتی 45 روز از جوجه ریزی می گذرد، سالن ها آماده برداشت می شود تقدم و تاخر جوجه ریزی در سالن های مرغ داری، زمان برداشت را با تاخیر چند روزه همراه می کند، این تاخیر منجر می شود که برداشت و عرضه مرغ به کشتارگاه دچار وقفه شود، از آنجایی که بیش از 70 درصد نیازمان از خراسان جنوبی تامین می شود این توقف فرایند بازار استان را هم تحت تاثیر قرار می دهد.
 
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا افزایش قیمت هم در این وقفه نقش داشته یا خیر؟ گفت: افزایش قیمت در این امر دخیل نبود، چراکه اگر افزایش صورتی بگیرد به نسبت هزینه های حمل و سایر عوامل تولید و به صورت کشوری خواهد بود.  
 
انتهای پیام/
 
 
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcauan6a49ne61.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما