تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۵۴
سرقت یک جرم اقتصادی است و از متغیرهایی تاثیر می گیرد که ماهیت اجتماعی یا معیشتی دارند، بر این اساس در ماه های اخیر میزان سرقت ها از جمله خودرو و قطعات آن در زاهدان افزایش یافته است.
وقتی کرونا و فقر روش‌های غیرمشروع تأمین معاش را افزایش می‌دهد/ سرقت؛ جرمی اقتصادی زیر سایه آسیب‌های اجتماعی
به گزارش عصرهامون؛ در ماه های اخیر آمار بسیاری از جرائم از جمله سرقت در استان افزایش یافته و بارها و بارها کلیپ های آن در فضای مجازی منتشر شده است.

این موضوع برای بسیاری از احساس عدم امنیت ایجاد کرده، به طوری که عابران رفت و آمدهای خود را در ساعات کم تردد کاهش داده اند و یا از محیط های خلوت برای تردد استفاده نمی کنند، این در حالی است که حتی در محیط های شلوغ و ساعات پرتردد نیز امکان سرقت وجود دارد.

سرقت گوشی، کیف، خودرو و قطعات آن از سرقت های شایع در زاهدان محسوب می شود، بر اساس اظهارات یکی از شهروندان زاهدانی که برای درمان به بیمارستان تامین اجتماعی زاهدان مراجعه کرده بود خودروی وی بیرون از بیمارستان پارک بوده و پس از اتمام کار متوجه شد فردی در ماشین را باز کرده و در حال تلاش برای باز کردن ضبط بوده که با دیدن صاحب خودرو به سرعت فرار کرد.

نظیر این اتفاق در نقاط دیگر شهر هم رخ داده است، بانویی که برای خرید به بازار مشترک زاهدان رفته بود، اگرچه خودرو را در مکان پرتردد و در خیابان اصلی پارک کرده بود، اما بعد از بازگشتر متوجه می شود باتری ماشین دزدیده شده است.

همچنین در نمونه ای دیگر، دانشجویی که برای انجام کارهای فازغ التحصیلی اش به دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان مراجعه کرده بود بعد از بازگشت متوجه دزدیده شدن زاپاس ماشین شده است.   

این موارد نشان می دهد که سرقت خودور و لوازم آن در همه محله های زاهدان امکان دارد و لازم است شهروندان احتیاط بیشتری در این زمینه داشته باشند.

سرقت یک جرم اقتصادی با ماهیت اجتماعی یا معیشتی است

غلامرضا باغ شیرین، سرپرست مدیریت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: سرقت یک جرم اقتصادی است و بیشتر از اینکه از پارامترهای اجتماعی یا امنیتی متاثر باشد از متغیرهایی تاثیر می گیرد که ماهیت اجتماعی یا معیشتی دارند.

وی ادامه داد: با توجه به تغییراتی که در ساختارهای اقتصادی کشورمان ایجاد شد، بسیاری از دهک های خانواده در کشور ما به واسطه سیاست های توانمندسازی اقتصادی و جنبه های حمایتی که بیشتر با رویکرد تعمیق نگاه اجتماعی وجود داشته است نسبت به گذشته کم برخوردار تر شدند.

سرپرست مدیریت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان ادامه داد: بر این اساس به واسطه حذف فرصت های اشتغال، بالارفتن هزینه های مصرفی سبد خانوار، کالاهای اساسی و معیشتی ما به دلیل این قضیه برای گروه های هدف دیر دسترس تر شدند.
این مقام قضایی عنوان کرد: نظام توزیع کالاهای اساسی اولویت یک ما پر چالش است و به تسهیل پدیده دلالیسم یا واسطه گری دامن می زند و این هزینه تمام شده را بالا می برد و ارتزاق و تامین یا ارضای نیازهای فیزیولوژیک که خوراک، مسکن و پوشاک جزو نیازهای اولویت دار آن هستند متاثر می شود.

سرپرست مدیریت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: خیلی از نظام های حاکمیتی از دی ماه یا اسفند سال گذشته به واسطه شیوع کرونا متاثر شدند و واحدهای صنفی در زاهدان به همراه حجم گسترده ای از کارگران روز مزد و مشاغل سخت و زیان آور دسته دوم از این گروه هدف بودند.

وی بیان کرد: گروه اول دهک های عادی و گروه دوم کسانی که به طور مضاعف آسیب دیدند و علاوه بر مشکلات نظام تولید، توزیع و تحریم ها کرونا هم آن ها را در گروه افراد کم برخوردار یا بی بهره از حداقل معاش قرار داد.

این مقام قضایی اظهار کرد: کارگران ساختمانی، واحدهای تالارهای پذیرایی و کارگران باشگاه های ورزشی و کلا مشاغل سه و چهار حداقل ارتزاق خود را از دست دادند.

باغ شیرین تصریح کرد: بر این اساس با تاثیرپذیری افراد از چالش های ذکر شده روش های غیر مشروع برای دست یابی به این اهداف مشروع تسهیل می شود.

سرقت خودرو و قطعات آن در زاهدان شایع است

سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان با اشاره به افزایش آمار سرقت ها بیان کرد: یکی از سرقت های شایع در زاهدان مربوط به خودرو و قطعات آن است، بی تفاوتی شهرداری در حوزه تامین پارکینگ به این موضوع دامن می زند که کمیسیون ماده ۱۰۰ با جریمه، کمبود پارکینگ را جبران می کند.

باغ شیرین ادامه داد: توجه به  بالا بردن ساز و کارهای مهندسی برای پیشگیری از سرقت منازل مثل نگهبان اماکن مسکونی برای بیش از ۱۲ واحد، آیفون تصویری و دوربین مدار بسته، الزام به نصب نرده و حفاظ برای پنجره های طبقات اول و دوم و تاکید بر تامین پارکینگ از مهم ترین اقدامات پیشگیری است.

وی خاطرنشان کرد: مجتمعی که با ۱۲ واحد یک پلاک مسکونی دارد نیازمند ۳۰۰ متر فضای پارکینگ است و اگر برای مثال ۲۰۰ متر فضا داشته باشد چهار خودرو باید در کوچه پارک کنند و این ها انگیزه های موثری برای ارتکاب سرقت در حوزه خودرو ولوازم خودروست.

ضریب روشنایی پایین در زاهدان

سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان عنوان کرد: روشنایی معابر یکی از مهم ترین دلایل کاهش سرقت در شهرهاست، اساسا زاهدان علی رغم همه دغدغه ها و پیگیری های توزیع برق ضریب روشنایی بسیار پایین تری را در مقایسه با دیگر کلان شهرها دارد.

باغ شیرین گفت: کاهش ضریب روشنایی معابر در جرم شناسی پدیده ای به نام پنجره های شکسته را ایجاد می کند، یعنی مردم نسبت به ارتکاب فعل مجرمانه ای که در مجاورشان رخ می دهد بی تفاوت می شوند.

این مقام قضایی تصریح کرد: بی تفاوتی یا انفعال اجتماعی انگیزه های ارتکاب جرم مجرمان را افزایش می دهد و این یکی از عوامل موثر در زاهدان است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbgwb8wrhbfap.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما