تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۲۳
این روزها با گسترش فضای مجازی و باز شدن پای تجملات به زندگی خانواده ها، دنیای شیرین کودکان قربانی بی توجهی و تجمل گرایی والدین شده است.
وقتی دنیای شیرین کودکی در محاصره تجملات رنگ می بازد/زندگی های لاکچری؛ تحفه شوم فضای مجازی
به گزارش عصرهامون؛ یکی از پدیده های شومی که سال هاست به واسطه رونق فضای مجازی در بین بسیاری از خانواده ها رخنه کرده، موضوع تجمل گرایی و داشتن زندگی لاکچری است، ماجرایی که نتیجه تلاش غربی ها برای ورود فرهنگشان به زندگی های ایرانی، اسلامی است.

در نتیجه این اتفاق نامبارک، این روزها بسیاری از خانواده ها به گونه ای زندگی می کنند که گویا در حال رقابت برای نمایش دادن چهره ای با شکوه از زندگی و لوازم منزلشان هستند، خانواده هایی که از آموزش های حیاتی فاصله گرفته اند و همه زندگی شان غرق در دنیای دیگری شده است.

این وضعیت به گونه ای پیش رفته که بسیاری از والدین بی توجه به خواسته ها و نیازهای اصلی فرزندانشان که قرار است در آینده ایفاگر نقش در جامعه باشند، آن ها را هم به ویترین های نمایشی شان سوق داده اند و دنیای بچگی شان به فخرفروشی در لباس های آنچنانی خلاصه می شود.

کودکانی که سنین حساسی را سپری می کنند و باید دنیای کودکانه شان سرشار از نشاط باشد و با آموزش های مثبت و مناسب برای آینده تربیت شوند، به دلیل تجمل گرایی خانواده شان تمام فکرشان به خرید لباس های چند صد هزار تومانی و تولدهای شاهانه است تا مبادا از دوست و همکلاسی شان از نظر پوشش و مسائل این چنینی عقب بمانند.

تفکر و اندیشه درباره فرزندان؛ گمشده زندگی های امروزی

حسینعلی شیرازی، مشاور خانواده در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: امروزه بسیاری از والدین آنقدر درگیر امورات و به دنبال مشکلات و درگیری های ذهنی خود هستند و خیلی ها هم وقتشان را صرف نمایش تجملات و پرداختن به سبک زندگی لاکچری می کنند که زمانی برای تفکر و اندیشه در مورد فرزندان خود نمی یابند.

وی ادامه داد: این والدین بیشتر از آن که به فکر سلامت روان و تربیت فرزندان باشند، بیشتر به فکر زرق و برق وسایل و برند لباس های فرزندانشان هستند، والدینی که برای میهمان و میهمانی رفتن فرصت دارند، اما برای کودکان خود عصبی و بی حوصله اند و حوصله خواندن مطالب آموزشی جهت ارتقای کیفیت زندگی خود و فرزنداشان را ندارند.

این روانشناس تصریح کرد: از دید آن ها فضاهای مشاوره ای و آموزشی مزخرف و خسته کننده است و به جای مطالعه در گروه ها و فضاهای آموزشی بیشتر و بدون تعادل و افراطی در کانال های مد و آشپزی، جوک و سرگرمی چرخ می زنند، این افراد حوصله خواندن متن های بیشتر از چند جمله را ندارند و فقط زحمت رد کردن مطالب با انگشت سبابه شان با چند کلمه غر زدن زیر لب را می کشند.

گشت و گذار بیهوده در فضاها و کانال های مجازی

وی اذعان کرد: متاسفانه در فضاها و کانال های مجازی دیده می شود که گروه های آموزشی بسیار مفید، بیشتر از چند صد یا هزار عضو ندارند، اما بیشتر از ۶۰۰ هزار عضو کانال های سرگرمی و مد و لباس هستند، این جای تاسف دارد که ما حتی لحظاتی را هوشمندانه صرف مطالعه و آموزش نکنیم.

به گفته شیرازی، عزت نفس و اعتماد به نفس فرزندان حاصل بلوغ و دانش والدین امروزشان است، نه حاصل خرید شلوار و پیراهن چند صد هزار تومانی، جشن تولدهای شاهانه، مهدکودک ها و کلاس هایی با شهریه های گران و کاذب، باعث رشد و تعالی فرزندان شما نخواهد شد، این شما هستید که با رشد و اگاهی خود می توانید بهترین معلم، مربی و مشاور فرزند خود باشید.

وی تاکید کرد: بخوانیم، تفکر کنیم، بیندیشیم و آموزش پذیر باشیم تا مجبور نباشیم، فرداها به دلیل غرق شدن در فرهنگ های بیگانه و زندگی های لاکچری، پشت در ندامت گاه ها وکمپ های ترک اعتیاد، و.... تاوان بی توجهی و کاهلی امروزمان را با درد و استیصال بپردازیم.

کلید موفقیت در این است که ...

این مشاور با بیان این که افراد موفق و مفید در قید و بند شبکه های اجتماعی نیستند، گفت: چک کردن پیام‌ های تلگرام و گشتن میان عکس ‌های اینستاگرام و مانند آن، بخشی از زندگی روزمره است. اما اگر مدت زمانی را که هر روز به این کار اختصاص می‌دهید و سعی دارید که از رقابت با دیگر در نمایش زندگی تان عقب نمانید، بهتر است کنترل نکنید، زمان پرواز می ‌کند و می ‌بینید هیچ ‌کدام از کار‌هایی که می‌خواستید انجام دهید، به اتمام نرساندید. کلید موفقیت در زندگی این است که یک اشتباه را ۲ بار تکرار نکنیم.

وی افزود: اگر می ‌خواهید زندگی موفقی داشته باشید، باید بر چیز‌هایی تمرکز کنید که به زندگیتان جهت مثبتی می‌ دهد. افراد مفید وقت خود را برای انجام کار‌های خالی از لطف تلف نمی ‌کنند، بنابراین قبل از انجام هر کار ابتدا مطمئن شوید آن کار نکته‌ مثبتی به زندگیتان اضافه می ‌کند. اگر فکر می‌ کنید خلاف این است، انجامش ندهید.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcepv8znjh8xei.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما